Pages

Tuesday, November 29, 2011

Tertidur ketika makan

Tarikh kejadian: 27 November 2011

Waktu saya suapkan Shakir makan masa tu lebih kurang sama je dengan hari-hari sebelumnya. Entah kenapa Shakir nampak mengantuk masa tu. Matanya digosok tanda mengantuk tapi saya terus je menyuap. Dalam pada tu la dia tertidur. Makanan pun masih ada dalam mulut. Cepat-cepat saya ambil kamera! Hihi..

Mula-mula tertunduk begini. Kemudian kejap-kejap tersengguk


Tak lama lepas tu...begini pula ^_^


Gambar ni diambil dari sisi atas. Kepala mendongak macam ni pun masih tetap lena. Hihi. Mengantuk sangat la tu


Sempat juga saya rakam. Hihi. Shakir besar nanti insyaAllah boleh tunjuk pada dia. Kalau cakap je mesti dia tak percaya :D


Tak pelik sangat Shakir tertidur masa makan sebab....




Kak Long dia macam tu juga dulu! ^_^

Ni Safiyyah di usia 9 bulan. Tertidur masa tengah makan biskut. Hihi..


Shakir menurun Kak Long dia la :D. Agak-agaknya 2 beradik ni menurun perangai siapa ye? Papa diorang kot! Ummi kata papa, papa kata ummi :p. Jangan-jangan ummi dan papa macam tu. Hihi..




27 comments:

OneSimpleMother said...

ya Allah.. super duper cutelah shakir ni. kesian dia ngantuk sgt sampai tertido waktu makan. tu suara yg gelak2 kat belakang tu safiyyah ke.. hehehe..

lina said...

salam nidiah - Subanallah comel nya aksi nya

yatie chomeyl said...

wakkakak menurun perangai kakaknya gitu

アヌムちゃん said...

aaa comell..hik2..kakak dia time mkn biskut pn boleh tido ye.heeeee

bersama kak Es said...

eeiiiii...mama dia nakal. nah2 ikut mama dia tak tido masa makan!!

chomellll!!! waktu tidolah muka mereka paling comel..suker tgk :)

Asmara said...

hihi.. comelnye! anak saya dulu lg pulak dlm mulut ada kuih boleh tertido. aduii.. cepat2 keluarkan. :D

εïз mummyHaza εïз said...

hikhikhik comel... anak saya dulu main atas walker tertido,,, :)

So Shy Lady said...

hihi syakir neh comellah. skali tngok gmbar k long dia mmng wajib gelak. srius pun ttp nmpak klaka

eB ezrin said...

comelnyer masyaallah. :)
dh mirip mat salleh dh drg tuh :)

Nad @ MamaZakwan said...

sangat2 comel!!!!!
utk nadiah dpt capture moment camni hehe
besar nnt bleh tunjuk kt dua beradek tu...
klakar la...ape la yg diorg buat smpi penat sgt, hehe

mimmie said...

akak..comelnye...sy geram nk cubit2 pipi shakir...hehe

amirulfaiz said...

Hehe, anak-anak, bila-bila nak tidur, tidur je. Kita waktu kecil dulu pun begitu kot. Cuma waktu tu mak ayah takde kamera nak rakam.

idasm said...

cutenyer hero nadiah ni. amira dan solihin pun pernah tersengguk2 masa makan. amira makan corn in cup tu sampai tertido dlm keta.

radziah AR said...

syakir dah makin chubby. geram pipi safiyyah yg selambak gitu.

athirahariffin said...

comellllll sangat2x perangai 2 budak comel ni! :)

amaLina said...

cute kids and cute parents...hehe.
before kak nadiah tunjuk gmbar safiyyah kat bawah tu dh boleh agak dah yang situasi syakir sama mcm safiyyah dulu..hehehe

Nida said...

menurun Nadiah lah kot..hehe

Kak Nida dah tukar alamat blog ke http://ucualong.com/

hasnisyakila said...

alalala cumel...hehehe
macam org besar pulak tersengguk2..

macam gaya aunt kat lecture hall je bila boring...^^

Dalila Hamid said...

comelnya ....... tidur pesen apa tu.... lawak la..hhee

Nurul said...

salam..comel2 la anak2 akak.. =)
moga membesar dengan baik dan jadi anak yg soleh wa musleh

Aleyn said...

Super cute....ngantuk bebenor yer....

azy said...

comelnye..
shakir dah rupa anak mat salleh ..safiyyah mcm ank cina huu

Kamalia said...

haha..comel sungguh.nak2 kami time mkn ns pun bole tido..ni mst menurun nadiah n suami ni..

Teratak Hami said...

Comelnya ..... geram tengok !!!

Mummy Dasy said...

comel sangat2..

Ummu Ameer said...

salam ukhuwah :) tengok video shakir, tak henti2 senyum. comelnyeee tertidur macam tu!!!!

Siti Asiah said...

eee...comel tul pangai cam kakak dia