Pages

Monday, October 28, 2013

Resipi: Butter Cake

Buat yang bertanya, butter cake yang saya buat untuk majlis Aidiladha lepas, saya ambil resipinya dari laman web Martha Stewart. Pilihan secara random :D. Banyak resipi untuk buat butter cake tapi atas sebab bahan sedia ada yang terhad, saya gunalah resipi Martha Stewart ni. Bahan-bahan yang digunakan semua ada di dapur saya. Resipi lain, ada sahaja bahan yang tak cukup.

Saya salin resipinya di sini...


Yellow Butter Cake
by Martha Stewart

Ingredients

    2 sticks (1 cup) unsalted butter, room temperature, plus more for pans
    1 1/2 cups all-purpose flour, plus more for pans
    1 1/2 cups cake flour (not self-rising)
    1 tablespoon baking powder
    1/2 teaspoon salt
    1 3/4 cups sugar
    4 large eggs
    2 teaspoons pure vanilla extract (saya guna 1 teaspoon)
    1 1/4 cups milk


Directions
  1. Preheat oven to 350 degrees. Butter two 9-by-2-inch round cake pans (saya guna 1 pan 9 inci sahaja); line the bottoms with parchment paper. Butter parchment, and dust with flour, tapping out excess; set aside. Into a medium bowl, sift together flours, baking powder, and salt; set aside.
  2. In the bowl of an electric mixer fitted with the paddle attachment, beat the butter and sugar until light and fluffy, 3 to 4 minutes, scraping down the sides of the bowl as needed. Beat in eggs, one at a time, then beat in vanilla. With the mixer on low speed, add the flour mixture in three parts, alternating with the milk and beginning and ending with the flour; beat until combined after each addition.
  3. Divide batter between the prepared pans, and smooth with an offset spatula. Bake, rotating the pans halfway through, until cakes are golden brown and a cake tester inserted into the center comes out clean, 30 to 35 minutes. Transfer pans to a wire rack to cool 20 minutes. Invert cakes onto the rack; peel off the parchment. Reinvert cakes and let them cool completely, top sides up.

Nota:

  1. Saya hanya guna 1 teaspoon vanilla extract sebab memang tinggal banyak tu sahaja di rumah..hehe..
  2. Memandangkan saya hanya guna satu pan, adunan dibakar lebih kurang sejam dengan suhu yang sama; 350'F (l175'C)


3 comments:

Khai♥Rin : anies said...

nk tgk jg kek nyer

maszmadi said...

erm, kalu ada bahan kat umah n cukup kelengkapan, boleh jerk buat kan... hehe

eB said...

nak mkn jerk boleh? he3