Pages

Thursday, March 8, 2012

Bunga pertama bagi tahun 2012!



Gambar bunga ni saya ambil 2 hari lepas masa bawa anak-anak main di belakang rumah. Halus je bunganya. Ada di celah-celah rumput. Kalau tak tengok betul-betul memang tak perasan. Suami saya yang keluar rumah hari-hari pun tak ternampak bunga ni.

Rasa teruja pula nampak bunga! Al-maklumlah..berbulan-bulan tak jumpa bunga. Kalau ikutkan secara rasminya, belum masuk musim bunga lagi. Mungkin musim bunga tahun ni awal agaknya. Cuaca memang tak menentu kebelakangan ni. Musim sejuk pun tak macam musim sejuk.

Tak sabar nak tengok bunga-bunga lain tumbuh dan berkembang mekar! ^_^


20 comments:

♥MAMASYAZA♥ said...

cantik bunge kecik

Asmara said...

Dah ada bunga! tmpt saya masih belum, kebiasaanya pertengahan April baru berputik. :D

aLyNnZ said...

seronoknyer merasa 4 musim di negara org..satu pengalaman yg menarik akan menjadi kenangan..

Nida Mohd said...

Bestnye dh stat keluar bunga,cantik lg banyak bunga lg cantik..nnt amik gmbr bunga byk2 tepek kat blog ni..:-)

~najwa~ said...

owh, rupanya ada bunga yang cantik dicelah ranting2 tu....

nanti bila dah musim bunga, upload gambar byk2 eh..

zietyrahman said...

wah..bestnya bunga dah keluar..

KhaiRin : anies said...

mesti canikn bla da berbunga nnt?

Izan Ishak said...

subhanallah... cantik sangat nadiah. mesti dah rindu sgt ngan bunga2an ni kan.

transformed housewife said...

masih winter ke? mmg skrg cuaca tak menentu. kat Msia skrg bila panas terik sgt, tiba2 ptg hujan sampai banjir kilat.

idasm said...

itu hari tunggu snow. pastu skang tunggu bunga pulak.. hehe... itulah dia ng 4 musim ni kan... hehe...

Affieza said...

Kalau xtgk betul2 mmg xperasan ni...

Kamalia said...

bestnya..kat sini snow masih turun lagi..
tak sbar tunggu spring jugak..

Faidhatul Arfah said...

follow u hee (:

Amie said...

Assalamualaikum Nadia.... salam kenal.

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

bunga x nampak lagik....
another 2 weeks baru nampak kot
lama plak winter kali ni

ummi_ziz said...

Tetap indah wpOn saiznya kecil. Hehe.
Sini pon dh bbunga sakan tp tk smpt2 lg nk snap gmbr. Ei mmg seronokkan bila dh msk Spring, tk sbr nk tgu bunga tulip plak ;)

Nadiah Sidek said...

mamasyaza: memang cantik walaupun kecil ;)

kak asmara: tahun ni awal berbunga kak

alynnz: alhamdulillah, rezeki

nida: insyaAllah..ikut kerajinan juga nak upload :p

najwa: bukan ranting tu..rumput kering :)

ziety: best! hati pun jadi berbunga ^_^

khairin: musim bunga antara musim yang cantik. penuh warna-warni!

kak izan: memang pun kak ;)

Nadiah Sidek said...

kak nur: kalau ikutkan, sekarang ni masih winter lagi tapi nampaknya tahun ni musim bunga awal..dah beberapa tempat dah berbunga

kak ida: hihi..yang paling tak nak tunggu...musim panas. tak tahan bahangnya!

affieza: yup. suami akak sampai ke sudah tak nampak bunga ni. hihi..

kak kamalia: wah, salji turun lagi? sini lama dah takde salji

faidhatul arfah: thank you :)

amie: waalaikumussalam wbt. salam kenal juga :)

lady ayu: sini terbalik pula. musim sejuknya sekejap dan tak terasa macam musim sejuk sangat pun

izu: bunga tulip sini tak sebanyak di europe..huhu..

Papa Mifz said...

musim bungo nanti tgk la puas2 yer...hehe

Nieza said...

assalam nadiah, apa khabar? bestnyer dah spring yer kat sana tu..kat sini masih turun salji lagi hari ni...sabar jer la kan.