Pages

Wednesday, April 29, 2009

Ke Jabatan Imigresen

Pagi tadi kami bertiga ke Jabatan Imigresen (JI). Naik teksi disebabkan tak berani nak bawa Safiyyah naik motor jauh-jauh. Kenapa tak sewa kereta??? Buat masa ni lesen kami berdua (saya dan suami) hanya dibuat hiasan dalam purse/wallet sahaja...mungkin sehingga kami ada kereta sendiri (ada sesiapa tak yang bermurah hati nak hadiahkan kami sebuah kereta...? hee..)

Sementara menunggu pasport saya dan Safiyyah siap (2 jam), kami jalan-jalan di Padang Kota sambil-sambil mencari port yang sesuai untuk BF Safiyyah. Akhirnya kami ke playground berdekatan. Masa tu takde orang pun kat situ...

*tengah ajar Safiyyah main buaian..hehe..


Nak dekat kul 12 tengahari, makin ramai yang datang. Lepas sebuah keluarga, keluarga lain lak datang. Bawa anak cucu bermain-main (err...di tengahari...?). Ada yang siap bawa bekal lagi! Ala-ala berkelah gitu. Seronok tengok senario macam tu...





Lepas BF, Safiyyah ralit tengok 'abang-abang' dan 'kakak-kakak' main di playground...




"Nanti Safiyyah dah besar boleh main di playground ye..." kata saya pada Safiyyah.


Akhirnya Safiyyah terlena jua...




Anak ummi makin besar (read: makin berat)...lenguh ummi riba walaupun hanya untuk sejam lebih je. Nasib baik masa berjalan papa tolong dukung. Thank you papa~!


Nak dekat pukul 1 petang kami berpatah balik ke JI untuk mengambil pasport. Giliran kami nombor 2086 dan 2087 tapi sebelum nombor 2081, kami dah dipanggil. Kami dilayan lebih awal sebab bawa baby. Untung ada Safiyyah! Kredit untuk staf JI...terima kasih ye~!


12 comments:

husna said...

safiyyah bertambah tembam!comeinya....
dah buat paspot nih..kak nadiah bl nak fly?

NaDiaH SiDeK said...

ikut perancangan dlm hjg bln 5...

~mIsS_p00h~ said...

nadiah,

cumilnye bdk tecit tu!!
nk cubit2 jer pipi die~ :D

Radieah Mohd Nor said...

Assalamualaikum...
Bila Kak Nadiah nak fly?
Asyik ada kat sini je lagi..
Tak pelah...nanti dah fly jangan lupa saya.
Jaga anak sedara saya baik-baik
Wassalam

NaDiaH SiDeK said...

waalaikumussalam wbt radieah...

uik...tak suka ke akk ada kat sini lg? jemu dh ke? huhu. nk wat cmne...plan berubah2. tp insyaAllah 10hb ni akan meninggalkan penang, USM, & segala isi2nya...

Radieah Mohd Nor said...

Jgnlah marah.
P.Ramlee cakap kalau marah nanti cepat tua.
P.Ramlee lah cakap.
Saya tak cakap.

NaDiaH SiDeK said...

tak marah aih...sedih je. huhu

husna said...

10 hb?nak jumpa kak nadiah la sebelum kak nadiah pergi...nk mintak hadiah besday n nak kak nadiah belanja makan...hahahaha

NaDiaH SiDeK said...

ceh...ingatkn husna yg nk blanje mkn n bg hadiah kat akk :p. kalu husna nk blanje akk, akk setuju la jumpa (tak patut..tak patut..). haha..

Maryam said...

akk mesti best nanti akk dapat jumpa za dan family nya ;) wah bertambah meriah lah bumi nebraska tu yerk... pipi anak akk tu tembam betul... ish kalau jumpa mahu saya kerjakan hua hua hua...

bak kata radiah jangan marah ya wink ;)

NaDiaH SiDeK said...

kerjakn pipi safiyyah takpe, jgn kerjakn pipi akk dah. hehe

Maryam said...

alah pipi akk dah pernah kerjakan...
ni pipi kueh pau pulak saya nak kerjakan hua hua hua