Pages

Monday, September 26, 2011

Aktiviti Shakir di suatu pagi...


Hisap jari kak long dia!
Tak cukup jari sendiri, jari kak long dia pula yang dihisap :p. Kak long dia tengah tidur tu. Adik dah bangun, kak long masih lena lagi :D


Muka tak bersalah


Suka kacau kak long dia tidur. Ni bukan kali pertama Shakir kacau kak long dia tidur. Nak ajak main sama la tu :D


Nota: Alhamdulillah, 19 September lepas Shakir genap 6 bulan...dah mula makan! ^_^

Nota 2: Berjaya menyusukan Shakir selama 6 bulan. Alhamdulillah. Semoga dipermudahkan untuk terus menyusukan Shakir sehingga usianya 2 tahun. Doakan saya ye...


34 comments:

Suhana Shahril said...

muka syakir ikut muka nadiah..org tua2 kata baguih anak pompuan ikut muka ayah,anak laki ikut muka mak...hehehe

yatie chomeyl said...

habis la jari kaklong nanti bila shakir dah ada gigi hehehe

Huda said...

heheheh..comelnye dia isap jari kaklong dia:) lukman pun suka isap jari, jari huda pun dia isap :)

Aunty Sarah said...

ahaha.shakir yang sangat comel. selamba je hisap jari kakak dia. and kakak dia tak bangun-bangun langsung. well done boy!

eB ezrin said...

insyaallah :)

cikmimmie said...

cumillnye shakir nie..mcm anak mat salleh dah sy tengok...hehhehe..shakir sayang kakak sebab tu dia gigit jari kakak dia ;D

lina said...

salam nadiah - SubanALLAH sebaik2 kejadian...sent my kiss and hugs to both of ur kids ...nadiah.

Teratak Hami said...

Comelnya. Patut dalam video raya pun Shakir hisap 2 jari. Time umur2 camni memang keje baby menyembur, hisap jari .. sometimes ada pulak yg kaitkan rambut si ibu akan gugur.

Fazlinil Irma said...

sekejap ja masa berlalu. rasa baru ja baca cerita shakir lahir..

suka tgok shakir senyum.. maneihh.!

sweet life said...

chomelnyer shakir... ...^^...
geram tgk pipi dia...
haha...
chayook kak nadiah utk breast feed sampai 2 bulan :D

...sWeeT uMi... said...

alahai comel nye dia senyum...sweet aje...oo cam tu cara dia nak ajak akk dia main hehehe

are_qhieyla said...

comei2nya ank akk..
tingin nk pcit2 pipi syakir 2..hehe.,

Hamizah said...

comel..
akak dok bimbang bb belum meniarap wpon dah nak msk 6bulan ni..

Affieza said...

Blh plk K.Long steady je tdo time adik dia hisap jari tu...hehe..

hasnisyakila said...

salam ziarah kak nadiah...


cumel shakir ni.....
cute^^

Nieza said...

Assalammualaikum Nadiah! apa khabar? lama akak tak singgah sini...tq atas ingatan yer. dah besar dah shakir...cepat masa berlalu..semakin comel dia.semoga membesar menjadi anak yg baik. InsyaAllah harap shakir mendapat susu ibu sepenuhnya nanti.

Chik Na said...

lena tul kak long...sampai shakir hisap jari pun tak bangun-bangun jugak :)

Mama Marcello said...

Alololooo comelnyerr...

Alhamdulillah...saya pon target nk fully BF smp 2thn...insyaAllah...
Alhamdulillah..skrg dah 5bulan...

Moga Allah terus memberi kita kekuatan

アヌム ちゃん said...

comelnyaa shakir :)

idasm said...

mmg comey sgt !! selamba aje... kak long dia pun lena tido sampai x sedar kan...

Myra Jay said...

Comelnyer Syakir senyum.. :)

Mujuq kakak tak jaga adik dok kacau :)

Nur-nba said...

Salam.. Hi Nadiah.. Cepatnya Syakir membesar.. Dia nak bermanja dengan kakaknya tu... Tahniah Nadiah sebab berjaya fully breastfeed.. Kagum sangat dengan ibu2 yang fully bf.

Kak Aya said...

salam

alahai comelnya budak kecik ni..rindu nak baby lagi bila melihat wajah shakir ni.

kakyong said...

syakir yg ensem.. tangan kakak oun sodap kan... ;)

++Kerudung Ungu++ said...

comelnye die...:-)

Affieza said...

Habislah tgn K.Long tu dkerjakan Syakir...hehe

azy said...

comelnye shakir..sweet je tengok

Syigim said...

comel sgt sgt sgt!!!!! tunggu kita ade anak pompuan ye, kita nk cop shakir!!!!

amaLina said...

comel nya syakir kacau safiyyah tidur tu...

Nadiah Sidek said...

k.ana: rasanya shakir ikut muka papa dia la :D

yatie: nasib baik takde gigi lagi! ehe..

huda: lukman boleh geng dengan shakir ;)

aunty sarah: kak long shakir ngantuk sangat :D

eb: :)

cikmimmie: mat salleh tang mana tu?

k.lina: alhamdulillah :)

Nadiah Sidek said...

teratak hami: shakir memang suka hisap jari :D

irma: tu la..kejap sangat masa berlalu

sweet umi: hehe..

are qhieyla: cubit la :p

k.hamizah: jangan risau kak...safiyyah dulu 6 bulan baru dia meniarap

hasnisyakila: terima kasih :)

k.nieza: waalaikumussalam wbt. mudah2annya dapat la menyusukan shakir sampai umurnya 2 tahun

Nadiah Sidek said...

chik na: lena sungguh2 ;D

mama marcello: mudah2an kita berjaya menyusukan anak masing2 sampai 2 tahun..ameen :)

アヌム ちゃん: terima kasih :)

k.ida: safiyyah kalau tidur memang tak sedar apa dah kak..hihi..

MJ: banyak kali kena kacau terjaga juga dia ;)

k.nur: nadiah pun kagum dengan ibu2 yang fully breastfeed terutama yang bekerja

kak aya: tambah la kak..hihi..

Nadiah Sidek said...

kakyong: sedap! hehe..

kerudung ungu: terima kasih :)

affieza: takde gigi lagi takpe la :D

azy: :)

syigim: ok, kite tunggu :p

amalina: kecik2 dah pandai kacau kak long :p

amaLina said...

hehehe..takpe2. nanti dah besar confirm syakir back-up kak long dia :)