Pages

Thursday, April 19, 2012

Dandelion










Al-kisahnya, saya baru je tahu bunga kuning ni bunga dandelion :p. Sebelum ni, saya hanya kenal dandelion seperti dalam 4 gambar di atas tu je. Hihi. Tu pun lepas google baru saya tahu. Punya la tertanya-tanya bunga kuning tu bunga apa. Merata-rata ada bunga ni. Rupa-rupanya dandelion! Banyak kali saya terjumpa bunga ni di tepi-tepi jalan besar. Segan betul nak ambil gambar di tepi jalan besar. Mujur terjumpa 2 kuntum dandelion yang 'tersesat' tu ^_^




16 comments:

Suhana Shahril said...

mcm bunga kekwa jer pun...

athirahariffin said...

cantiknya :):)

athirahariffin said...

cantiknya :):)

Aleyn said...

Cantik bunga ni ek....

~najwa~ said...

tajam tak? cantik...

Izan Ishak said...

nadiah.. k.izan pun baru tau!

cantiknyaaa....

Cho Zila said...

akak nama bungatupun tak femes dipendengaran.. lagi kesiankan..
thanks gak singgah blog akak...

KhaiRin : anies said...

ye mcm bunga kekwa

fa10 said...

budak2 suka kutip bunga ni dan tiup... akak suka tgk bila benihnya diterbang angin. tp klu dah tumbuh kat laman, susahnya dah matikan benih. rosak laman jadinya.

Affieza said...

amik byk2 ye gmbr bunga2 yg cantik tu...hehe

Acik Erna said...

salam nadiah..bunga tu pun pandai tersesat ye..he he

ogyep yummy mellow said...

salam ziarah... cantikkan dandelion tu...

Asmara said...

kalau japanese panggil tanpopo. glamer jugak bunga ni masa spring. ;)

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

hahahaha kiter serupaaaa la
jakun giler biler tahu bunga kuning tue actually tanpopo *nihonjin panggil* but bila my son pegang dia ckp mama tanpopo ni...then ngan confident nyer ai ckp bukan la...lepas tue adam ngan darl gelak kat ai...mana tahu rupanyer gituew hahaha

Ijah EmoTemo said...

erk baru tahu jugak hahahah

Siti Asiah said...

suke tengok bunga dandelion tu...:)