Pages

Sunday, April 25, 2010

Girls day out (Safiyyah & ummi, Iman & umminya)

Mak-mak budak pun boleh consider sebagai girls jugak ke? senyumkenyit


Siapakah gerangannya pinky girl ni? fikir


Main kasut pulak la pinky girl ni. Iman pulak cuba-cuba nak pegang rumput sementara umminya leka..eheh..


Oh...Safiyyah rupanya!
Ummi tak bagi main kasut, dia main rumput balik senyumkenyit


Letih mencangkung, duduk pulak atas rumput. Sambil-sambil tu tengok Iman yang duduk di bangku..."Iman ni asyik duduk situ je...tak nak main ke?"


Safiyyah join Iman duduk kat atas bangku. Mata duk tengok handphone kat tangan Iman senyumkenyit


Cuba nak ambil handphone daripada Iman


"Eh, baru perasan rambut Iman warna hitam. Kenapa ek rambut Iman warna hitam? Rambut Safiyyah warna perang," kata Safiyyah dalam hati.


"Ada beza ke rambut hitam dengan perang? Nak sentuh la sikit rambut Iman...tengok ada beza ke tak.."


Macam budak besar pulak bila duduk gini


Yay...Safiyyah jumpa botol! Saje la tu berdiri dekat dengan Iman nak bagi Iman jeles sengihnampakgigi. Iman pulak tengah fikir strategi nak ambil botol tu daripada Safiyyah...


Sentuh dulu botol kat tangan Safiyyah...


Sesi perebutan bermula!
Iman tarik botol tu sampai terjatuh Safiyyah (masa ni tak sempat snap gambar). Boleh tahan jugak Iman ni senyumkenyit

28 comments:

sarahfazalul said...

i wish i can join girls day out ngan kanak-kanak tu. syok-syok!(^^,)

diari-alya said...

alahai... comel2 budak2 tu. Pipi tembam. Kalau dapat cubit pipi tu ... eee gerammmmm

deena farhana said...

mmm....cute laaa, nk hug budak2 comel tuuu!! tp xdpt.. :(

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

comelnye budak baju kaler pink tu..eeheh

besnye dia merasa duk obersea..:-)

temp. housewife said...

cara Nadiah cerita tu menarik. boleh tulis buku cerita kanak2 ni. hehehe

Sari said...

dolu2 pun kita smua cenggitu kan..siap main tanah/pasir lagik,hehe

mamalieyna said...

cute2 nye gegirl2 pinky niee...geram la auntie tengok..! ^_^

ummiaisyah said...

lawak lak tgk gelagat 2 pinky gurls nie..dahla dua2 tembam..macam nak kena tarik2 je pipi tu..hehe

yatie chomeyl said...

best la iman & safiyyah jalan2 amik angin dgn ummi2 nya ye. part berebut brg tu yg plg best hehehe

fireflies said...

wah ini mmg girl's day out ni.. walaupun dekat dekat jer tp anak anak termasuk ibu ibu mereka enjoy kan....

Nida said...

ooo cucu Tok Su buat safiyyah jatuh ye.... hehe..

Maryam said...

Salam Kak Nadiah !!!
Alahai best nya nak jugak join dgn akk, za dan adik2 (perasan muda wakakakakakaka)
emm Safiyyah mmg nampak matang dan besor...suka tgk gelagat Iman dan Safi :)

NURUL IZZA said...

sarah, jom join

maksu, iman kuat..

akak, iman kalau kt main dgn dia pun kt yg penat.dia byk sgt tenaga..serius penat.dhla kuat dr kita.huhu..xde ikut umi dia..ikut gen ayah die. =(

p.s: rambut iman sokmo kena minyak :D

Nadiah Sidek said...

sarah: come join us sarah ;)

diari-alya: cubit kat gmbr je la nmpknya ye :D

deena: akk tlg hug utk deena ye ;)

rose: besar tu bkn tau apa pun duk oversea ke tak..hehe..

temp.hw: nnt kak nur wajib beli la kalau nadiah buat buku (berangan! haha..)

sari: dh nama pun bdk2 kak.. :D

mamalieyna: ni kena bg baby girl kat arif la ni..hihi..

Nadiah Sidek said...

ummiaisyah: tang pipi mmg 2-2 labuh tp safiyyah kecik je orgnya..hrp pipi je la..ehe..

yatie: berebut2 tu la yg diorg suka pun ;)

fireflies: yup, mak2 pun enjoy ;)

nida: a'ah, cucu toksu buat safiyyah jatuh. nasib baik tak rekod, kalau tak blh jd bhn bukti :D

maryam: adik2??? hahaha..budget muda lg ye?

izza: iman tu kan anak ayah..byk ikut ayahnya la..ehe..

Ummi Salsabila said...

comelnya mereka...pics pun cantik.:)

Anje a.k.a Mama_Aqish said...

tomeynyer dua2 girl ni...so sweet gitu...teringin nak cayang2...salam kenalan jemput jengah blog kiter..

Ummu Ammar said...

Safiyyah, Iman..

Achik nak join bleh?..tp achik xde girl..kena bawak 2 boys..bleh?

Chik Na said...

dah lama akak tak girl day out ngan rakan-rakan dan anak-anak..hmm nak kena arrange nih..seronok je nampak gambar anak-anak bermain sama-sama

husna said...

bak kata org hollywood, playdate. safiyyah dan iman.eheheeh.
sekali tengok muka safiyyah ni mcm bdk korea. makcik husna byk sgt tgk cerita korea...
makcik husna suka gambaq safiyyah duduk atas rumput sambil pegang ranting. (ranting ka?)..

ibu_Arifa said...

comelnyer safiyyah dan iman ni..syok lah dapat explore mcm tu.. semua diorg nak sentuh kan.

nza said...

suka tgk 2 kanak2 rebina nie...comel jerrr....

Mummy Faridah said...

sooo pinky!

♥LOVE2COOK♥ said...

Safiyyah!!! Missed U dearieeeee! ;)

Hi Nadiah, hru doing??? Such a long time since I came here..just back today! heheh ;)

Oh yeah, thanks for the awards, nnt love hang kat umah love tau...:D

Take care...hugs n kisses to Safiyyah!

Nadiah Sidek said...

ummi salsabila: tq :)

mama aqish: slm kenal & tq singgah ke sini :)

ummu ammar: boleh..boleh..nnt blh la anak2 acik jd bodyguard :D

chik na: sekali2 best juga keluar dgn kwn2 perempuan je ;)

husna: a'ah, ranting la tu yg safiyyah pegang tu

ibu arifa: yup..seronok explore ;)

nza: tgk bdk2 besar ni main mmg seronok :)

mummy faridah: hihi..

love: miss u too! welcome back ;)

iqbalsyarie said...

subhanallah...comel sgt22 budak2 ni~

aLyNnZ said...

ha'ah larr rambut saffiyah perang cantiknyer perang semula jadi..ish geram tul tgk bestfriend nie bertemu..dua2 chubby..saffiyah skrg dh berapa kilo? hurmm danish sebulan nie asyik x shat sajer berat bdn pun turun..sedey tull..

Nadiah Sidek said...

iqbalsyarie: bdk2 mmg comel ;)

alynnz: berat safiyyah 8.9 kg je. danish tak sihat nak membesar kot. takpe, insyaAllah nnt berat dia naik balik :)