Pages

Sunday, April 18, 2010

Spring: Indah berwarna-warni

Tulip merah yang menawan hati






tulipsDifferent color of tulips






Masa zaman budak-budak dulu, saya duk gelak bila tengok orang warnakan bunga dengan warna biru. Rupa-rupanya bunga biru memang wujud jelir


Antara gambar candid yang saya suka love


Ni bunga yang paling besar saya jumpa masa jalan-jalan di taman petang semalam


Pokok warna purple penyeri taman




1 lagi aksi Safiyyah dan papanya yang saya suka. Gambar Safiyyah dengan papanya je yang banyak sebab Safiyyah bila keluar rumah, dia tak nak kawan dengan umminya. Mana tak, yang rajin bawak dia jalan-jalan kat luar waktu petang, papanya la. Kalau umminya dukung, menangis-nangis dia, dia ingat ummi nak bawak dia balik rumah kot..hihi. Takpe la, ummi tak kisah...takde la penat tangan ummi dukung Safiyyah sengihnampakgigi


Lebih kurang je 2 bunga putih tu, kan?


Sekuntum bunga milik Safiyyah senyumkenyit




Singgah di ofis suami kejap. Saje dia nak tunjuk ofisnya pada saya. Safiyyah menangis sebab terkejut dengan sapaan aunty Kim






Pose istimewa Safiyyah khas untuk aunties/uncles semua kenyit


lilacs3 different types of lilacs




3 jenis bunga berwarna kuning. Kuning mengingatkan saya pada mak saya. It's her favourite color! kenyit


Oh, masih ada juga pokok yang masih belum berdaun mahupun bunga. Tapi ia tetap indah! Dipandang indah, indahlah ia senyum


Subhanallah...Indah sungguh ciptaan Allah, kan? senyum

45 comments:

cik oryza said...

wahhh kak nadiah!! cantiknye bunga tulip.. nanti pos kt sy sekuntum ye.. sy nak kaler pink;p

fireflies said...

cantiknyer bunga bungaan itu.... saya pun suka bunga tulip.. ada tak yg kaler belang ? nak satu?

tulah kecik kecik cikgu ajar bunga warna merah.. daun warnanya hijau...:)

anNA said...

wah best nye..sedap mata memandang...

ummumishkah said...

comel safiyyah posing!
owhhh.. my fav flower.. tulips!!
tahun ni tak sempat nak tgk tulip kat rumah iklim bukit cerakah... nadiah, terima kasih atas award tu yer.. really appreciate it.

ummiaisyah said...

Subhanallah..alangkah bestnya kalu dapat sekuntum bunga tulip merah tu huhu..safiyyah pon dah jadi cam gadis bunga heheh

Ummu Ammar said...

Nadiah..

TQ Nadiah sudi share gambar2 ni..Memang terpegun dgn semua gambar2 ni..Subhanallah..memang indah sekali ciptaanNya..terasa ingin ke sana menikmati keindahannya..

~: UmmiNor:~ said...

Nad,

thanks sbb sudi share utk kami2 yg x dapek pergi ni, berangan dalam tido je la hahahaha

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

subhanaAllah
cantik sunggoh
jeles tgk org duk di perantauan..uhuhu

bak mai bunga yg besor tu seketui..agagaga

deena farhana said...

ya Allah..ya Rabbi...Ya tuhan kuuuu....saya ni kak penggila bunga bungaan!! tgk pic2 ni semua...waaaaaaa..like crazyyyy....

bestnye.......thanks la sudi share pic flowers tu..hihi

kakyong said...

Ya Allah, cantiknya... memang sgt indah dipandang mata...
tulip... suka suka.. ade bau ke tulip..???

Jiji said...

tulipssssssss my fave!!!!!!!!!!!!

annie said...

\^O^/ whoaaaaa....cantiknye bungeee!!!! kalau dpt pegang lg cantik. tgk gamba dah selalu dah....

emmm...bilela dpt pegang ni ye? kalau g kat pameran bunge kt mesia, nk pegang pun takleh--siap ade notice "dont touch!!".. =(

Za's said...

kak nadiah...tolong petikkan satu bunga untuk sayaaa....!!hukhuk..subhanallah..

temp. housewife said...

subhanallah. Knur pun suka masa Spring. Cantik sgt.

MaMa NabIhAH said...

Subhanaallah... indahnya ciptaan DIA di dunia....

dan tak terjangkau fikiran keindahan di syurga abadi kelak....

p/s: rasa nak terbang ke sana tgk n petik bunga.....

Sakinah said...

SubhanAllah cantik2 semua..
Baru tau juga bunga biru wujud..
Mesti Safiyyah excited tengok bunga2 tu..

sarahfazalul said...

kak nadiah, dah jatuh chenta ngan tulip merah tu..syoknya dapat tengok live depan mata..indeed, Allah's creation is the most beautiful (^^,)

sampaikan salam spring untuk safiyyah yang beautiful jugak (+_^)

Dayah said...

subhanallah..cantiknya..awatla M'sia tak ada 4 iklim cenggitu.. huhuh

Hamizah said...

cantiknya bunga2 tu..

Hazwan Hussin said...

bestnye!!! cantik!!

Nadiah Sidek said...

cik oryza: akk kasi bunga plastik je blh :D

fireflies: setakat ni tulip jumpa 3 color tu je :)

anNa: yup, sejuk mata memandang :)

ummumishkah: peminat tulip rupanya ummumishkah ni :)

ummiaisyah: gadis bunga? ehe..

Nadiah Sidek said...

ummu ammar: u're welcome :)

ummi nor: takpe berangan..mana tau 1 hari nnt angan2 jd kenyataan ;)

ibu rafiq: amik la..ehe..

deena: suka bunga ye?

kakyong: tulip tak berbau tp cantik ;)

Nadiah Sidek said...

jiji: ramai rupanya peminat tulip :)

annie: kena tanam sendiri la kalau cmtu :D

za's: tu..safiyyah dh petikkan tu..ehe..

temp.hw: tu la, spring mmg cantik..cuaca pun best je :)

mama nabihah: mari..mari..terbang ke sini ;)

Nadiah Sidek said...

sakinah: bunga biru ada tp jarang blh jumpa agaknya

sarah: akk pun dh jatuh cinta dgn tulip merah tu ;)

dayah: meh dayah jln2 kat sini ;)

hamizah: mmg cantik :)

hazwan: yup..best & cantik :)

MysDear said...

subhanallah...maha suci Allah...cantik tak terkata permandangan bunga-bunga tu...dan comey sungguh model si kecik tu.. :)

Alimaz-Kembara Terasing said...

salam nadiah....cantik nya....

Nashays said...

subhanallah..cantiknya ciptaan Allah

Chik Na said...

chik na suka bila time spring..paling suka pokok cherry blossom tu...terkenang dulu-dulu..

mamalieyna said...

Memang Indah sungguh ciptaan Allah..beruntungnya dpt menikmati direct dr sana! bestnyee! comei sgt safiyyah tu! gewaamm nak cheoum2x dia! muaaaaah! dr kejauhan..hehe..

aLyNnZ said...

cantiknyerr tulip merah tuu..gemuk2..berlatarbelakangkn plak si saffiyah comel..umminyerr pun..hehe..serious mmg cantik sgt environment..

aLyNnZ said...

syokknyerr saffiyah kecik2 lg dh merasa 4 musim yg unik ciptaan tuhan...

husna said...

waaahhh.
cantiknya!!
ni kalau husna ni, mau jd gila nak tangkap gambaq ni..

yatie chomeyl said...

mmg best kan time spring neh..tak puas tgk bunga. rasa mcm nak duk ngadap bunga2 tu lama2 ;)

Nadiah Sidek said...

mysdear: si kecik pun jd penyeri taman..ehe..

alimaz: mmg cantik :)

nashays: ciptaan Allah mmg hebat

chik na: terkenang memori dulu ye :)

mamalieyna: cium kat gmbr je la ye :D

alynnz: saaayang alin sbb puji ummi safiyyah..ahaha..

husna: akk pun jd gila nak ambil gmbr!

yatie: rs mcm nak tidur je kat tmn2 yg penuh tu, kan? :D

meenlove said...

syok nyer tgk semua gambar2 tu..

lg best dpt tgk secara 'real'..huhu.

K.Asna said...

cantiknya spring kat sana...kami sekarang tengah autumn...tak lama lagi winter pulak

Mummy Faridah said...

cantiknya bunga tulip tu.... sini xjumpa lagi bnyk2 mcm tu......

pali said...

salam,

Allah itu Maha Adil. Nebraska yang putih sesaja semasa winter, dengan salji, di rahmati warna berwarna warni semasa Spring! :D

paij188 said...

flowerss!!! wheeeeeeee....!!!

fa10 said...

jalan-jalan cari bunga.... hati ceria jer sekarang sbb cuaca lebih panas, bunga pulak berwarna warni. indah ciptaan Ilahi

Nadiah Sidek said...

meen: mmg la tgk real lebih best meen :)

k.asna: dah mula sejuk la kat sana ye :)

mummy faridah: sini pun tak byk juga sbnrnya..tgk gmbr je nmpk mcm byk :D

pali: betul..betul! meh la dtg sini cuti ni..menghayati keindahan nebraska..ehe..

paij: wheeee!!!

fa10: dtg cari bunga je ke kak? :D

lina said...

subahanallah Cantik nyer..i like.

boundaries said...

sukenyer spring.....sukenyer bunga.....lawaaaa.....nak pi sana..

nadnye said...

cantiknya... geram tgk bunga macam2 jenis, colour...
meh bagi skit...

qaseh mas said...

salam sis
subhanllah...cuantiknya...
geramnya tengok bunga2 ni