Pages

Sunday, April 11, 2010

Kembali bersiaran

Whoa...seminggu lebih tak online tapi rasa macam dah sebulan je jelir. 1 April (Khamis) lepas tiba-tiba je takde internet connection. Sebelum ni pernah gak la takde internet connection tapi kejap-kejap je. Dari tengahari sampai malam masih takde gak connection. Esoknya pun masih takde jugak. Selama ni guna wireless je, kabel internet entah kenapa tak boleh berfungsi.

Esoknya ingat nak minta suami call Computer Center, tanya pasal kabel internet tapi dia sibuk pulak masa tu seharian dengan Prof. Abu yang datang berkunjung ke sini. Sabtu dan Ahad ofis tutup. Kena la tunggu hari Isnin. Dari Isnin ke Selasa, Selasa ke Rabu sampai la hari Khamis (8 April), suami saya tak jugak tanya staf Computer Center pasal kabel internet..huhu. Saje la tu dia nak tengok isterinya ni merajuk dulu merajuk.

Ni breakfast yang suami sediakan. Tak sia-sia merajuk. Nanti nak merajuk lagi la~ sengihnampakgigi


Semalam baru suami call Computer Center. Staf tu suruh bawa komputer ke sana untuk register kabel internet secara manual. Masa tu jugak la baru tahu Computer Center dibuka 7 hari seminggu (7 am-11 pm). Makan masa juga la nak register. Suami hantar dari pukul 3.30 petang, pukul 10.30 malam baru siap! penat Diorang duk scan komputer dulu, pastu download AntiSpyware la, Anti Malware la...tu yang lama tu.

Yang wireless pulak, rupanya UNL dah guna sistem baru. Tempat-tempat tertentu je boleh access guna wireless, kat kawasan apartment ni memang tak boleh dah. Bila suami bawa balik komputer tu, takleh guna terus pulak internet...kena tunggu esoknya (pagi tadi). Pagi tadi bila nak guna, aduhai...tak boleh jugak! Entah di mana silapnya pun tak tau la. Sampai ke tengahari pun still takleh nak access internet. Suami kata nak hantar semula komputer ke Computer Center malam nanti. Tup..tup..boleh pulak access internet petang tadi! Menyengih sampai ke telinga bila boleh online semula sengihnampakgigi


Pokok belakang rumah pun dah nak berbunga dah duk tunggu internet connection jelir

19 comments:

sarahfazalul said...

ahahah.comel la entri kak nadiah. mmg rasa semacam kalau tkde internet (sbb dah terbiasa ada)=)

temp. housewife said...

ooo patut senyap lama. welcome back.

husna said...

hahaha..
husna pon sama la. tak senang duduk kalau tak dak internet.
nanti blh la update sll boh gambaq bunga.
safiyyah apa cerita? ada cerita terbaru? perangai terbaru?

Sitisifir10 said...

hihihi...gambar sunat tu gambo bunga, gambo wajib tu teringin gak la nk tgk gambar sengih sampai telinga :D

deena farhana said...

ohoho...patutlaa...sy pelik gak nape kak nadiah ni blm ade post bru...risau gaklaa kot2 ade ape2..siap bdoa lg..klu kak nadiah sedang xsihat, sembuhkanla ya Allah...

hehe...alhmdulillah...back on track dahh...welcome!

mamalieyna said...

hehe..gitulah kalo dh jd blogger tegar, serba tak kena bila internet takde..hehe..

~: UmmiNor:~ said...

hahahaha mcm chanel TV 9 plak ahaks...tadi siaran tergendala sebentar ye? hahaha

Sari said...

yes2..slmt kembali berblog yer.. :D

cik oryza said...

oooo... sy ingat kak nadiah pegi melancong lagi... hehe

Nadiah Sidek said...

sarah: tu la..tak senang duduk takde internet :D

temp.hw: tq ;)

husna: amboi..tanya safiyyah je. umminya tak tanya pun :p

sitisifir: tu ada tu gmbr sengih sampai telinga tu..ehe..

deena: terharunya..terima kasih mendoakan akk :)

Nadiah Sidek said...

mamalieyna: tu la pasal :D

umminor: hihi..seminggu lebih siaran tergendala

sari: tq kak sari :)

cik oryza: belum cuti lg..cmne nak melancong..ehe..

ibunafis said...

salam nadiah..
heee slmt bersiaran kmbali..ibunafis ni ada connection pun kdg2 xsmpat nk on internet..bizi la kunun ye..sronok nadiah dpt jmpe kwn2 blogeer blk ;)

aLyNnZ said...

hehe..cam x lengkap jerr idup xjenguk bloh n rkn2 blogger yg lain kan?

wahh..musim bunga pas nie sure lg cantik2 pic saffiyah berlatarbelakangkn bunga bungaan..syiooknyerr..

meenlove said...

usm pon sgt teruk die punye wifi.. adess..trpakse bersabar tggu balik umah la..baru dapat on9 dgn puas ati.. ;)

qaseh mas said...

Subhanallah
cantiknya bunga itu

kakyong said...

patut ler mendiam jer... huhuuu..
memang 'sengsara' bila xde internet connection...

Nadiah Sidek said...

ibunafis: of course la ibunafis bz..kan buat bisnes ;)

alynnz: tu la..hari2 duk fikir apa yg blogger semua duk update..haha..teruk betul :P

meen: kalau guna wireless, mmg gitu la mslhnya

qaseh: :)

kakyong: hehe..kakyong pun pernah alami dulu kan :D

Ummi Hanie said...

salam kak ,

it's called internet addicted ... bukan mengata org tapi diri sndri mcm tuuu...anak 4 pun xkira..hee~

wah taktik mrajuk menjadik ! sy pon slalu merajuk zaman dolu2 laa...haha...tp suami plak mmg jenis sporting masak2 ni..no hal..tp yg simple2 le..;p

boundaries said...

ish3...ketagihan2...hihihi...ala huda pun lebih kurang je...hihihi kata kat org...comelnyer ngajuk... bestnyer ada org tukang pujuk..hihihi