Pages

Sunday, August 15, 2010

Berbuka puasa bersama tetamu dari Laramie

Ni aktiviti kami Jumaat lepas. Ku Ila sekeluarga dari Laramie, Wyoming saje datang ke sini menghabiskan cuti musim panas yang masih berbaki beberapa hari lagi. Ini la kali pertama saya kenal (bersua muka) dengan Ku Ila sekeluarga. Suami saya kenal diorang di Kedutaan Amerika masa nak ambil visa kat Malaysia dulu.

Gambar tak banyak. Tak ingat nak ambil gambar. Yang ada ni pun Muzammil yang tolong ambilkan.


Bertudung pink tu la Ku Ila. Yang berbaju biru di belakang suami saya tu Isa, suami Ku Ila dengan anak kecik diorang. Anak yang sulung takde pulak dalam gambar


Meriah sungguh makanan hari tu! Saya buat nasi beriani, daging beriani, acar timun (suami saya buat) dan karipap pusing (request daripada Ku Ila). Hafiz/Izza buat ayam BBQ, ikan bakar, jagung bakar dan daging bumbu. Muzammil pulak buat brownies. Mana la tak jadi banyak! Tapi takpe, sahur tak payah masak dah..hehe..



p/s: angin M saya datang lagi! Nak update blog sendiri jadi tak rajin, nak blogwalking pun sama tak rajin. Nak suruh berehat dari aktiviti blogging bulan Ramadhan ni agaknya. Terima kasih pada semua yang masih sudi jengah ke sini walaupun saya tak berbalas kunjungan. InsyaAllah nanti saya kembali aktif ye..tunggu nafsu berblogging datang dulu :p

23 comments:

dbalkis said...

menarik terliur tengoknye dekat2 tengahari di ramadhan ni..

AshAnas said...

nafsu blogging pun puasa jugak... hehe...

Hamizah said...

akak dah pulih drp 'M' mood tu..

Ummu Ammar said...

Nadiah..Akak memahami..sbb akak pun sama..mood berblog agar kurang sjk bulan pose ni..hehehe..selamat berpuasa..

lina said...

wah hebat la hubby nadiah masak...kagum nyer.

ibunafis said...

salam ramadhan nadiah..'M' pun masih sempat publish n3 tu kira ok la kan..pandainya nadiah masak,nmpak sedap la lauk2 tu ;))

ummikhayra said...

salam ramadhan nadiah... hehehehhe tula nini pun sama... angin M tu datang bertimpa2... hehehehheheh tgk lauk2 tu mcm nak je sume..

Ammi Sara said...

seronoknya berbuka puasa dgn rakan2..makanan pun meriah! ;)
tak lama lg rajin lah tu...

kakyong said...

meriah juga dpt berkumpul sambil berbuka...

selamat menjalani Ramadhan utk nadiah sekelaurga..

transformed housewife said...

seronok bila ada tetamu esp. bulan puasa ni.

idasm said...

memang meriah! macam2 ada!

studioukm said...

Selamat menjalani ibadah puasa..............

Ummi Salsabila said...

samalah kak.M dtg.tak sempat pun ado akng.mcm2 nak buek.

wah,byknya juaadah.:)

Lady Lavender said...

salam ramadhan buat nadiah sekeluarga...akak pun dah kurang rajin jgk heehh..

meenlove said...

Selamat Menyambut Ramadhan Al Mubarak buat kak Nadiah & Family di perantauan.. ^_^


p/s: ayat dah macam nak buat ucapan selamat hari raya je..

Amirul Faiz Abd. Razak said...

Saya terkena tempias angin M jugak agaknya, hehe, blog kurang update di bulan puasa, blog ikut tuan berpuasa agaknya. :)

ibu WaWa said...

bestnya dapat berbuka puasa bersama kawan-kawan.
yelah, kat negara orang, sahabatlah teman yang paling rapat. merekalah yang paling rapat dengan kita sewaktu kesusahan.

teringat pulak akak kat adik yang menuntut kat UK. raya ni kami sekeluarga terasa jugak ketiadaan mereka bertiga.

aLyNnZ said...

salam..
pic nadiah n family masuk paper..
alin tgk aikk cam ku kenal empunyer pic nie..
suker alin tgk...

slmt berpose eh nadiah..

nurunnuha said...

kak nadiah,
selamat hari lahir!

moga panjang umur, murah rezeki, dipermudah semuanya~ =)

kira kak nadiah beza empat tahun la dengan kami ye.. oh, baru tahu.. =p

Nadiah Sidek said...

dbalkis: puasa2 semua pun blh buat terliur..hehe..

ashanas: tu la..baik pulak nafsu blogging ni..ehehe..

hamizah: jangkit kat nadiah pulak..uhuhu..

ummu ammar: kan, kan? pelik pulak. tapi bagus gak M utk berblog dtg bulan Ramadhan ni :)

lina: hubby nadiah buat acar je :)

ibunafis: paksa diri buat jgk entry ni. tu pun jd tak tau nak cerita apa..tu yg pendek je :p

Nadiah Sidek said...

ummikhayra: salam ramadhan juga nini :). ambil la kalau nak..ehehe..

ammi sara: tak lma lg tu ntah bila la kak sara..eheh..

kakyong: meriah la berbanding berbuka 2 org je :D. salam ramadhan juga kakyong :)

transformed hw: yup ;)

idasm: ;)

studio ukm: selamat menjalani ibadah puasa juga

Nadiah Sidek said...

ummi salsabila: musim M menyerang kot..eheh..

lady lavender: kita serupaaa.. :D

meen: salam ramadhan juga meen :)

amirul faiz: tu la, blog pun nak berpuasa jugak..hehe..

ibu wawa: betul, betul...sini kwn2 la jadi keluarga kita :)

alynnz: hehe..tq alin tlg inform. selamat berpuasa juga alin :)

nurunnuha: tq nuha! ingat brp thn beza? :D

Edayah said...

hepi bestday...