Pages

Wednesday, November 18, 2009

Safiyyah's first steps

Seminggu lepas Safiyyah mula beranikan diri berdiri without any support. Tapi sekejap-sekejap je la. Tak sempat pun nak snap gambar. Malam tadi waktu dia tengah berdiri, tiba-tiba dia lepaskan tangan dia; lebih lama daripada hari-hari sebelum ni. Akhirnya...sempat juga snap gambar dia sebagai kenang-kenangan... senyum



Masa dia tengah berdiri tu, saje je kami duk jauh sikit daripada Safiyyah...kot-kot la dia mahu melangkah walau setapak cuma. Akhirnya melangkah juga dia...bukan setakat selangkah, tapi dua langkah! Hehe...ummi dan papanya pulak yang terlebih excited sengihnampakgigi. Tak sangka pulak dia mahu melangkah. Lepas tu suruh dia buat lagi tapi dia tak nak dah. Malas nak melayan karenah ummi dan papanya kot..ehe..

video

17 comments:

~mIsS_p00h~ said...

Waahhh!!!!!

Tiada apa yang lebih mbahagiakan selain drpd mlihat anak mbesar & bljr ttg kehidupan kan?? Hehehe..

Cop2, maen taip jer.. kte xde ank lagi! :P

yatie chomeyl said...

bestnye safiyyah dh leh melangkah
btw, cantek arrr baju dia..*berkenan*

meen said...

Alahai comeynyer...
Tapi tengok video safiyyah berjalan nampak papa die lagi excited. Lawak2.. hahaha.

nadnye said...

cepat yea dia melangkah. btw comel sungguh baju dia..:)..
tapi memang anak baru berjalan mak n ayah dia yang terlebih excited.. Sarah pun baru belajar jalan..:>

NORHAYATI BERAHIM said...

comelnya safiyyah dgn baju love dia..sebagai ibu bapa memang gembira sangat tgk anak boleh berjalankan...

Nadiah Sidek said...

miss pooh: hehe..takpe...insyaAllah smpai msnya nnt blh la rs sendiri perasaan tu ;)

yatie: nak bg aunty yatie pinjam baju tu pun bknnya muat..ekeke..

meen: haha! mmg pun :D

nadnye: tu la..tak sangka jgk sbb dulu dia lmbt meniarap..

NB: a'ah kak...mak ayah pulak yg excited :D

layla_elyas said...

wahh..dah pandai melangkah..tp cute lah baju safiyyah pakai hehe..kak nadiah ada bg dia guna walker x sblum ni?

Za's said...

hehe...baek punya landing..agak2 kak nadiah dulu, landing camtu gak ker? atau nangis mintak tolong mak sambut sblm jatuh..huahua..:p

jgn marah ea...:D

Nadiah Sidek said...

layla_elyas: ada walker tp safiyyah takut nk pakai. kuikuikui..

za's: haha! biarlah rahsia (pdhal tak tau pun landing cmne dulu :p)

Hamizah said...

excited sgh parents dgn perkembangan anak2 kan..any congrats to sufiyah

Jiji said...

*terkenang anak sendiri.. bila laa nak berdiri without support*

Nadiah Sidek said...

hamizah: a'ah..mmg excited

jiji: msnya akan tiba juga nnt ;)

Dayah said...

lama pulak tak mengomen kat sini..dah byk entri terlepas..congrats..dah melangkah pun Safiyyah.. gigi dah byk ke..? teori org tua..kalau melangkah awai, gigi lambat naik..

Nadiah Sidek said...

dayah: gigi 2 batang dh ;)

Ummi Salsabila said...

suke gak baju tu.ade love2..comel:)

cpt safiyyah jln ni.aufa da sthun lebih baru tatih2 cmni.nnt nak suh ummi rekod cmni la..hehe

Nadiah Sidek said...

US: safiyyah masih takut2 gak lagi ni.. :)

husna said...

yey! go safiyyah go!