Pages

Monday, July 18, 2011

Birthday party @ Holmes Lake Park

Ni cerita 10 Julai lepas. Kami sekeluarga menghadiri birthday party anak jiran kami yang dibuat di Holmes Lake Park.


Birthday girl depan sekali ni. Zilala namanya. Lengkap dengan pakaian tradisional negaranya





Sepupu birthday girl. Juga lengkap dengan pakaian tradisional. Comel sangat!





Birthday cake. Sedap!





Masa untuk makan!


Antara makanan yang ada yang dimasak sendiri. Semua boleh dimakan sebab jiran kami ni Muslim


Kawan-kawan birthday girl. Sebahagiannya kawan-kawan Safiyyah juga...merangkap anak-anak jiran


Masa ni diorang persembahkan tarian tradisional. Safiyyah pun ada menyelit sekali :p


Sesi buka hadiah. Birthday girl dah tukar baju dah masa ni


Shakir pun nak menyelit juga! ^_^


Susah nak ambil gambar Safiyyah dengan budak-budak tu. Disuruh berdiri sama-sama dengan budak-budak tu dia lari-lari pulak :p


Akhirnya mahu juga Safiyyah bagi kerjasama! ;)


Ni pulak giliran birthday girl bagi hadiah kat kawan-kawan


Saya, Silvana dan anaknya, Mariana. Dah nak sama tinggi dah Mariana dengan saya. Baru 11 tahun usianya. Terasa kerendahan diri :p


Saya dengan mak birthday girl yang juga memakai pakaian tradisional


Dengan jiran kami serta saudara-mara mereka





23 comments:

blog-tips-kurus said...

pakaian tradisional negara mana tu? dress gegirl tu boleh tiru. hehe!

Huda said...

comel baju tradisi tu :) macam baju org2 sabah sarawak kan kalau kat msia :)

yatie chomeyl said...

pakaian tradisional diorg sopan jugak ye hehe

Shamsul Azila said...

Nadiah..syakir mmg suka senyum ye..comel sgt :)..

h4ni3 said...

lama tak bw.. shakir da besoooo
pipi montel!!! cubit sket!

radziah AR said...

geramnya dgn senyuman syakir! sangatlah comel....eeee...geram nak cuit2 pipinya, nak acah2 dia....

Acik Erna said...

Nadiah..memang comel budak2 tu lebih2 lagi syakir yang tersenyum menawan tu..

transformed housewife said...

tu org Kazakhstan ke?

Mama Marcello said...

suke nengok gambar syakir senyum...so sweet!!!=)

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

cantik2 depa tu eh..depa tu dari negara mana?

nad, MULA tu if kat IKEA mesia RM49..tapi tak tahu la kat tempat nad..rasa murah je..sbb sy tgk dalam website IKEA $7.99..

eB ezrin said...

wahhh, menarik eh baju dorang... i lioke :)

layla_elyas said...

comelnye syakir ;))))) suka tengok..mana gmbar terbaru kakak nya::


Layla Islamic Fashion:
http://al-laylshoppe.blogspot.com

(koleksi t-shirt muslimah anda)

kakyong said...

nadiah,
jiran ni org Turki ker???

Nida said...

jelesnya tengok org tengah musim summer..huhu

Izan Ishak said...

cantik pakaian tradisional zilala...

kelakar plak tgk safiyyah kecik comel terselit antara kawan2 dia...

husna said...

wow. safiyyah bergaya dgn spek mata hitam!
dan comelnya syakir!!

p/s: famili besday girl dari negara mana kak nadiah?

Zuwairi Aiman said...

Salam kunjungan.. blog menarik ;)

Nadiah Sidek said...

blog tips kurus: diorang dari xinjiang (uyghur)

huda: ada la sikit2 persamaan :)

yatie: a'ah, takde la seksi sgt :D

k.sham: shakir murah senyuman :)

h4ni3: cubit byk pun takpe :p

k.zie: meh la sini kak..boleh cubit2 dia..ehe..

Nadiah Sidek said...

k.erna: tq :)

transformed hw: diorang uyghur kak..

mama marcello: tq :)

iburafiq: dari negara xinjiang

eb: cantik baju diorang terutama baju budak2 :)

layla: kakaknya ada je dlm gmbr tu..gambar beramai2 ;)

Teratak Hami said...

Nadiah, your childs memang adorable, cute, comel lote ....

But akak tersangat suka dengan penampilan awak yang very simple & muslimah even awak berada di US.

Nadiah Sidek said...

kakyong: bkn kakyong..diorang ni org uyghur dari negara xinjiang (republic china)

k.nida: hihi..sabar kak..nanti winter berakhir juga ;)

k.izan: mmg cantik pakaian tradisional budak2

husna: tu la..anak dara tu dah pandai bergaya. diorang dari xinjiang, republic of china

zuwairi: terima kasih :)

Nadiah Sidek said...

teratak hami: alhamdulillah. tq kak :). doakan saya istiqamah dgn pakaian begini ye

cikmimmie said...

akak...senyuman comel syakirtu boleh saya beli kat mana...heeeee.....geram sgttt...