Pages

Thursday, October 27, 2011

Jamuan di rumah teruna dan dara

Sebetulnya ni cerita sambungan 'Beraya di rumah teruna dan dara'. Sengaja ubah sikit tajuk supaya tak ketara sangat yang cerita ni dah berkulat..ngeee. Rasa dah basi sangat-sangat cerita ni (tak lama lagi masuk Raya Haji dah pun! :p) tapi dah kata nak sambung...saya taip juga la. Jangan muntah pula ye baca cerita ni..uhuhu..


19 Syawal 1432 H
Menghadiri majlis rumah terbuka Fizah, Hasanah, Fido dan Alif Sophian pula! Disebabkan berjiran...diorang sekalikan je majlis rumah terbuka ni. Senang.

Tuan rumah. Majlis diorang ni dibuat di rumah anak dara :)


Safiyyah makan spaghetti kosong. Dah jadi makanan kegemaran dia sekarang ni. Sebelum ni tak suka langsung makanan-makanan 'bertali' macam bihun, mee, spaghetti





Anak dara yang rajin nak tolong menghidang :)





Shakir baca kad raya yang dikirim Irma dari Malaysia ;)


Giliran Safiyyah pula baca kad raya ;)


Diapit 2 orang cewek Indonesia; Sarah dan Husna :)







28 Syawal 1432 H
Sebagai penutup, beraya di rumah teruna bertiga pula; Irfan, Alif Roslan dan Muaz. Diorang tak sempat nak buat majlis rumah terbuka tapi sanggup menerima tetamu yang mengada-ngada nak datang beraya..hihi.





Juadah yang dihidangkan. Nak rasa air tangan teruna dan dara Lincoln...meh datang sini ;)


Safiyyah tolong study untuk Ain :p



Nota: Maaf ye dah berkurun baru dapat siapkan sambungan cerita ni...keinginan saya untuk berblog makin pudar..huhu..


8 comments:

Amirul Faiz Abd. Razak said...

Nape keinginan berblog makin pudar? Sebabkan masa banyak dihabiskan menjaga Safiyyah dan Shakir eah?

All about a journal said...

huhu sila jangan pudar ye kak...

Makin comel akak nih...

OneSimpleMother said...

sakan beraya nadiah ye.. mengalahkan beraya di malaysia.. lepas ni raya haji pulak.. hehehe..

idasm said...

amira pulak sgt sukakan noodles, bagilah apa aje, bihun ke, mi ke, laksa ke... janji x pedas.. mmg kusyuklah dia makan...

Nadiah Sidek said...

amirul: erk..takde jawapan konkrit. haha. angin malas kot..huhu..

all about a journal: kena make over blog kot baru datang angin rajin berblog :p

OSM: hihi..baru tahu ni rasa meriah kak

k.ida: terbalik dengan safiyyah ye :)

hasnisyakila said...

kalau pudar dah takleh bce psal shakir n safiyyah la T____T


* rasanya patut sensei Rozi buat blog cita psal his family kar Colorado tu.
sensei rozi cikgu sekolah saya dulu b4 dia further study ^^

Teratak Hami said...

Nampak ketara rumah anak dara & rumah teruna .. hehe.

Rasa nak datang sana, tapi apakan daya, takde tiket kapal terbang free.

Jangan pudarkan mood nak berblog. Akak nak tengok suasana autumn & winter di sana.

siti zakiah hasan said...

Adakah Fido yg akak mksudkan tu, ex-student TiKL..? Kalau akak free bile2, cube try tny die, pasal skolah menengah die dlu.sbb muke die mmg mcm muke kwn sy dlu di teknik cheras,batch SPM 2004. Wah,bgus btol die dpt ke sana & berjiran dgn akak sekeluarga. :)