Pages

Tuesday, October 25, 2011

Shakir berkelah di belakang rumah

Aktiviti Shakir petang tadi :). Selalu saya buat entry cerita-cerita yang dah basi. Kali ni tulis cerita baru pula. Bak kata omputih...fresh from the oven...sebelum sambung balik cerita-cerita basi. Hihi..





Mula nak meneroka ;)


Apa benda la hijau-hijau ni ye? Itu la agaknya yang Shakir fikirkan sampai berkerut keningnya


Cuba rasa rumput :p


Keletihan :)
Beberapa kali letak Shakir atas kain merah tu tapi nak ke rumput juga dia. Sudahnya biarkan je dia meneroka


 
Shakir meneroka dan mengenali rumput :)


Sambil-sambil tu ambil gambar-gambar pokok dari sekitar laman belakang


Cantik! Subhanallah. Maha Suci Allah





Masa untuk makan! Ummi baru nak bagi makan...patut la duk makan rumput tadi :p





Nota: Masa ni Safiyyah tengah tidur dalam rumah...tak dapat la dia nak berkelah sekali :)


27 comments:

Fazlinil Irma said...

patut la senyap je video. takde kakak safiyyah rupanya. :)

yatie chomeyl said...

bestnya makn kat luar smbl tgk daun kuning autumn

NzA said...

belakang rmah pun ok apa...pemandangannya ttp cantik....

sweet life said...

saliva... saliva...
bestnya kalo dapat peluk cium
baby... gomom.. gomom dia..
huhu..
cute

Nur-nba said...

Salam.. Hi Nadiah, cepatnya Shakir membesar... Semua gambar di atas cantik dan Shakir nampak cute sangat..

アヌム ちゃん said...

sgt comel laaa shakir ni..geramnya tengok..huhuuu

Sulam Kaseh said...

comel bangat!..

lucu tengok gmbar yg dia nk rasa rumput tu.. time umur gini lah diorang akan capai apa sahaja, untuk di masukkan ke dalam mulut.. :)

tp, kt sana atas rumput pun cantik. dan xkotor.. kalau kat mesia, kena pilih tempat jugak.. :(

eB ezrin said...

geramnyerrr :)
suker tgk daun color2 tuh :)

azy said...

COmeylah shakir ni..bestnye ada laman rumput bersih cenggini..boleh landing2 huu

zana said...

comeylah baby shakir nie... =)

hasnisyakila said...

comeynya shakir....seomga jadi anak soleh ye mujahid kecil...^^

Nad @ MamaZakwan said...

comey btul shakir ni!!!
geram tgk die!
tgk depan cam rambutnye dah lebat..
tgk blkg tak lagi, heheeh...
kalu ada safiyyah lagi ligat die ;)

NUR said...

Salam....

Gambar2 pokok tu mengingatkan kenangan di UK yg telah ditinggalkan 7 bln lalu.
Semenjak blk m'sia ni br tinjau2 blog rupanya safiyyah dh ada adik. TAHNIAH.

Lady Lavender said...

nampak dr dressing shakir macam tak sejuk lagi yea kat sana?? kat sini semua dah berbungkus hiihi..

Acik Erna said...

comel betul syakir..siap umi bagi rasa rumput tu..
sengih je dia..

ishamizu said...

Olololoo so cute la Shakir the explorer ni..hehe. Dah merangkak dia eh, cepat sungguh! Hmm bestnya picnic, tak pyh gi jauh2 ye..blkg rumah je. Nti time winter, mst best main snow plak!;)

Dalila Hamid said...

permandangan belakng rumah pun cantik........ seronok tgok merantau negara org... anak2 pun comel2nya....

H Y D E said...

lawa tempat ni... USA kan?

OneSimpleMother said...

bertuahnya nadiah dapat menikmati keindahan ciptaan Allah ni secara real. jelesss.. ;)

Farahdina said...

Bestnya Syakir boleh guling-guling atas rumput, bersih je rumput dekat laman rumah sendiri. Kami rumah tak ada laman, bawa anak pergi Hyde Park rumput tak bersih, tak boleh guling-guling macam Syakir :(

So Shy Lady said...

cantik btul blkg rmh, gmbar bleh wat postcard

syakir ni dh mula tunjuk prangai notti mcm sfyah ye ;D gmbar ltih tu sweet sgt.

akk stil t.thn glak tngok gmba safiyyah ngan kain batik tu kihkih cumil

Nadiah Sidek said...

irma: kalau safiyyah ada pun senyap juga...dia berat mulut :D

yatie: best!

nza: yup, belakang rumah pun jadi :)

sweet life: meh datang sini ;)

nur-nba: tu la..sekejap je besar

アヌム ちゃん: hehe..

sulam kaseh: a'ah, kak mah..rumput sini bersih..tak macam kat malaysia

Nadiah Sidek said...

eb: saya pun suka tengok daun2 tu :)

azy: memang best ;)

zana: terima kasih :)

hasnisyakila: ameen..

mamazakwan: hehe...rambut belakang tu kena cukur bantal

nur: a'ah..safiyyah dapat adik dah. alhamdulillah

lady lavender: cuaca kat sini masih belum tetap lagi kak..kadang2 sejuk, kadang2 tak

Nadiah Sidek said...

kak erna: bukan ummi bagi la..dia yang masukkan sendiri dalam mulut..hihi..

izu: hihi..malas nak gi jauh2..berkelah belakang rumah je

dalila: alhamdulillah..rezeki

hyde: ye, di USA

OSM: rezeki kami kak :)

farahdina: a'ah, rumput sini bersih

so shy lady: hihi..safiyyah memang peminat kain batik kak

Teratak Hami said...

SubhanaAllah, comelnya Shakir. Dah macam anak mat saleh. Tapi tak miang ke dok melepak kat rumput? Shakir sempat "merasa" rumput lagik :-)

ALINA ZAINI said...

salm kenal nadiah, suka tengok syakir dan safiyah comel jer. selalu je lawat sini. tp first time komen.

boundaries said...

comel la syakir ni kak nadiah...nak pinjam....:D