Pages

Tuesday, September 8, 2009

2009 Nebraska State Fair - part 3

Ok...sambung balik cerita... (isy...tak habis-habis lagi jelir)

Gambar bawah ni sekali tengok macam ular. 2 kali tengok...eh...squash rupanya.. sengihnampakgigi



Bawah ni pula the largest pumpkin! Itu bukan replika tau...pumpkin betul..



Bergambar dengan scarecrow (orang-orang). Dengan scarecrow pun nak ambil gambar jelir

'Orang-orang' perempuan pun ada ihikhik



Yang bawah ni pula diorang duk gubah bunga pastu sape-sape yang nak, boleh ambil je. Free of charge! Saya pun dapat juga bunga...suami saya yang ambilkan...saya segan la (malu tak bertempat malu...again, huh?). Oh, I've got a bouquet of carnations...Sek Yee lak dapat a bouquet of lilies..

Ini la bunga saya. Cantik, kan? Macam wedding flowers lak



Masa ni tengah tunggu Sek Yee ambil bunga


Last (fuh...finally! sengihnampakgigi) but not least...

Nampak dalam gambar macam kuda biasa tapi kalau tengok real, saiz kuda ni berganda besarnya dari kuda-kuda biasa tu. Serius! Tinggi kuda tu menyamai ketinggian suami saya rasanya...ke lebih lagi...



Antara gambar terakhir sebelum balik ke rumah


Saya baru perasan la...banyak yang kami jumpa di NE State Fair tu besar-besar. Orang kat sini pun besar-besar jelir. Betapa sesungguhnya Allah Maha Berkuasa menjadikan sesuatu jika Dia mahu. Dijadikan isi langit dan segala sesuatu supaya kita berfikir. Fikir-fikirkan~






p/s: kalau nak tengok banyak lagi gambar...nanti boleh tengok di Facebook saya. Errkk...tapi di saat entry ni ditulis saya belum upload lagi gambar kat situ jelir. Sabar ye! senyumkenyit

14 comments:

NORHAYATI BERAHIM said...

ha..ha..akak bukan tgk apa, tgk nadiah pegang bunga tu..comelnya nadiah..he.he

Nadiah Sidek said...

NB: hehe...itu pulak yg akk tgk :D

ukmstudio said...

Ooooo...kuda tu setinggi hang....ermmm....kalau setinggi hang, rasenye belum cukup tinggi lagi tu....

Anasfadilah said...

besar tu labu..masak tuk raya tak habis sebulan tu.hehehe

cik oryza said...

nak bunge jugak... apsal akak tak amekkan utk sy 1 bouquet:(

hehehe

Ummi Salsabila said...

bestnye akak pi jln2.byk bende2 yg kite xpnh tgk ek.

akak,comella...bunga tu cantik.nk order..huhu

Nadiah Sidek said...

ukmstudio: eh...silap...dh dibetulkn. hehe..

anasfadilah: larat ke nk mkn hari2? :D

cik oryza: ala...awat tak habaq...? :p

ummi salsabila: boleh..boleh..nnt akk pos...smpai kat raudhah je nnt bunga tu semua dh jd warna brown. ehe..

kaseh.alphalipid said...

salam kenal..

seronoknya berjalan....sambil ebrjalan tmbah ilmu luas pengetahuan kn?

jenguk2 blog saya..ada entry psl bfeeding di bulan ramadhan:)

selamat berbuka

ezira
http://kaseh-alphalipid.blogspot.com

ummu_abdullah said...

comel2... suke gambar2 ni... eh.. add saya dalam facebook... nak tgk2 lagi gambar lain...

Nadiah Sidek said...

kaseh: tq dtg ke sini. nnt sy ke sana pulak ye :)

ummu_abdullah: insyaAllah nnt akk add ;)

husna said...

bestnya dapat bunya freee.. dah la bukan sekumtum dua...

Nadiah Sidek said...

dpt benda free sape yg tak suka ^^

kakyong said...

nadiah,
baru dpt tengok muka yg comel ni dari dekat... secantik bunga yg dipegang..

Nadiah Sidek said...

kakyong: haha..kakyong ni..ada2 aje la