Pages

Saturday, March 27, 2010

Beautiful Blogger Award

Dapat award lagi! Yay! Lama dah dapat award ni tapi disebabkan award ni disekalikan dengan 'tugasan', tu yang peram dulu tu sengihnampakgigi. Kalau dapat award semata-mata, cepat je publish jelir. Award ni tengah popular sekarang ni. Kebanyakan blogger ada je dapat award ni. Siapa la agaknya yang mula-mula pass award ni agaknya ye? fikir


1. Thank and link the person who gave you the award.
-> Terima kasih daun keladi buat Chik Na, Deena, Syigim, Yatie Chomeyl, kak Sari, Ummi Nor, Sarah dan Eeffah. Saaaaayang semua! cium


2. Pass this award to 15 bloggers you've recently discovered and think are fantastic.
-> Mamalieyna
-> Kak Love
-> Nonie
-> Mama Adli
-> Alynnz
-> Makcik Rehan
-> Catlina
-> kak Asna
-> h4ni3
-> kak Hamizah
-> Liyana
-> Layla
-> PadNani
-> Ummu Ammar
-> ibunafis


3. Contact said Blogs and let them know they've won the award.
-> Ok, insyaAllah


4. State 7 things about yourself.

-> Pembawa thalassemia (thalassemia minor), ikut genetik mak...mak pun pembawa thalassemia. Sebab tu saya nampak pucat dan cepat letih

-> Lebih suka makan roti berbanding nasi terutama Gardenia. Tak makan nasi berhari-hari takpe, janji ada roti. Oh, rindunya roti Gardenia yang lembut gebu tu! rindu

-> Mudah tersentuh hati dan murah dengan air mata

-> Selain masakan mak, suka makan makanan yang dimasak bekas pengasuh. Yummy! (oh ye, saya dan keluarga masih berhubung dengan bekas pengasuh saya sampai sekarang senyum)

-> Suka bergerak kerja/join organisasi dan jadi fasi sejak di alam kampus. Pertama kali jadi fasi masa join Kelab Pembimbing Rakan Sebaya (KPRS) USM. Bila dah grad, terlibat dengan Kelab Remaja Lestari (KRL) Pulau Pinang. Rindu sangat nak bergerak kerja balik sebab banyak benda baru yang dipelajari secara langsung mahupun tidak langsung

-> Selalu rasa rendah diri dan kurang keyakinan diri

-> Masih belum dapat kikis tabiat baca buku sekerat jalan bila jumpa buku lain yang lebih menarik adus

15 comments:

paij188 said...

spesifik tu genetik nye tuuu! :)

deena farhana said...

nice..bru tau kak Nadiah pembawa genetik tu...xpe, itu tandanya kita istimewa..

ibu_arifa said...

haa? tabiat baca buke sekerat jln?.. ni first time tau ada org mcm ni..

sarahfazalul said...

makan roti je? haih..kak nadiah, makan banyak-banyak lagi (^^,)

Syigim said...

waaaahhhh sini xde gardenia! in fact, roti2 kat dubai suma xtau nape keras2 & xsedap! i pun rinduuuuu sgt kat gardenia!

ummiluqman said...

makan roti je? hehe azma hari hari misti kena makan nasik kalau idak lembik tak bertenaga

Nida said...

Terfikir betapa kreatifnya orang yang mencipta award ini... :)

Nadiah Sidek said...

paij: hehe..senang tulis sekali..takde la org tanya

deena: yup, istimewa ;)

ibu arifa: haha..sy org 1st ye?

sarah: roti lg sedap la sarah..hihi

syigim: sama la..takde gak gardenia kat sini..huhu..

ummiluqman: sesetgh org mmg takleh tak mkn nasi sehari, kan? :)

nida: a'ah..sgt kreatif la org tu

Ummi Salsabila said...

mcm sama je suka bc buku sekerat jln tuh.ehehehe.

p/s:bestnye berjln2 ke iowa.safiyyah sgt2 comel! geram!

aLyNnZ said...

nadiah thanks yer atas award yg diberikan..first time tau dpt award..kebetulan nurul izza pun bg award yg sama gak..thanks a lot..alin akan cuba jwb soalan2 tuu..nk kena pkir 14 jwpn apa yerr..

K.Asna said...

Thanks Nadiah...akak tak sempat nak update blog...tgh sibuk mengemas sbb 3 hari lagi akak akan ke Hamilton...dekat dengan rumah Nuradyani...tapi dia dah nak balik 30 april ni

mamalieyna said...

wahh dpt award ni lagi..^_^..thanks ingt kt kite..nnti kite tempek kt umah eh..!

Mummy Faridah said...

kiterr pun rindukan roti gardenia.... bila time preggy ni,trigt roti gardenia coklat dan raisin....sini xsama la..... walopun org kata roti omputih lg sedap... gardenia jugak yg paling bessss...

ibunafis said...

salam,thanx bg award kat kita..

♥LOVE2COOK♥ said...

Nadiah dearie...thanks for the award! I'm collecting it...will post it soon...;)