Pages

Tuesday, November 23, 2010

Musim luruh kembali lagi!

Bunyi macam musim luruh (autumn) baru bermula je padahal dah di penghujung musim pun..pokok-pokok pun dah banyak botak..hihi. Duk tangguh-tangguh langsung terlupa nak buat entry pasal autumn 2010. Jom cuci mata tengok keindahan alam ciptaan Ilahi di musim luruh..


26 Oktober 2010





Autumn la masanya nak tengok daun-daun pokok berwarna selain warna hijau (kuning, oren, merah, coklat). Cantik!


Dah nak sama warna pokok dengan warna bangunan












Suka betul Safiyyah main kat daun-daun gugur tu. Daun tu kan berbunyi-bunyi bila dipijak, tu yang dia suka tu



7 November 2010



Gambar ni dan gambar bawah ni di belakang rumah je..hee~





13 November 2010



Masa ni pun pokok dah banyak tak berdaun. Seingat saya 2-3 hari sebelum tu hujan, tu yang cepat je daun gugur




Sejuk betul masa ni walaupun pakai jaket tapi Safiyyah tetap maintain, macam tak sejuk je dia






Cantik pokok ni. Daunnya ada yang berwarna hijau, ada yang berwarna oren. Dah masuk kereta baru perasan pokok ni. Ambil dari dalam kereta je la




2 gambar terakhir ni pulak diambil dari depan rumah ^_^

33 comments:

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

subhanallah..cantik sunggoh...suka tgk
bertuah nadiah leh rasa semua tu hehe

yatie chomeyl said...

nazhan pun suka bukan main dpt pijak daun tu, siap berguling2 atas daun2 tu hehehe

Izan Ishak said...

nadiah...cantiknya musim luruh. bertuah dpt merasa suasana 4 musim kan...subhanallah~

incik said...

slm..
akak..subhanallah..cantiknye akak..untung akak..berpeluang nikmati semua ni..
teringin nak tengok depan mata jugak..
btw thnx..sebab buat entry ni..at least,tak dapat tengok depan mata,dapat tengok kat blog akak pun jadilah.huhu

Ummi Hanie said...

cantiknyaaaaaa~
bila laaa kami nak merasaaa....

h4ni3 said...

subhanallah
cantik!!
kalerful!!

ummu luqman said...

subhanallah.. indah sungguh. nak merasa musim luruh ni.. hehehe..

ummiKA said...

Subhanallah... Sukanya gambar2 tu... cantik sgt2.... bestnyer dpt tgk keindahan ciptaan Allah SWT.. :)

Hamizah said...

sangat cantik..kat perth tak ketara sgt musim automn..xsemua pokok gugur daunnya..

fatonah said...

mode berangan :))

zietyrahman said...

subhanallah..cantik sngt..

Affieza said...

Best dpt tgk daun yg mcm2 colour...

bid said...

cantiknya!!!..best2..ada rezki nak pi sana gak la..hee..=)

kakyong said...

chantek , memang indah pemandangan nya... beruntung dpt merasai musim berbeza di negara orang kan...

yg gambar nadiah & safiyyah tu kat mana? cam pokok lalang jer... ;)

dbalkis said...

cantik la autumn..dah nk start winter kan? ke dah start? kejap je kan..

MIMIE AIZA said...

cantiknye... mesti best kan

boundaries said...

autum musim kedua yang huda suke selepas spring^_^

ummu said...

Subhanallah, indahnya alam ciptaan Allah.dedaunan yang luruh, tetap indah di pandangan, namun andai manusia semakin dipanjat usia,bagaimana pula keadaannya..
terima kasih Nadia atas perkongsian pengalaman

ummu said...

Subhanallah, indahnya alam ciptaan Allah.dedaunan yang luruh, tetap indah di pandangan, namun andai manusia semakin dipanjat usia,bagaimana pula keadaannya..
terima kasih Nadia atas perkongsian pengalaman

al-lavendari said...

tengok warna dedaunan itu, tiba-tiba hati terasa sayu. nostalgia.

Mukminah Wahab said...

tak sabar nak tunggu winter..hik3.

b.r.u.t.a.l.s.o.l.o said...

salam
cantik betul..rindu bila la nak kesana semla

Ummu Ammar said...

Cantik sangat..Subhanallah..

Lady Lavender said...

akak pun suka autumn...very nice view tak jemu memandang.

Nadiah Sidek said...

rose: rezeki saya dpt rasa semua ni :)

yatie: hehe..safiyyah takde la sampai guling2

k.izan: mmg cantik :)

incik: mana tau ada rezeki nnt boleh nikmati semua ni jgk ;)

ummi hanie: iye, cantik sgt

h4ni3: colors of autumn ;)

ummu luqman: meh la sini kak..hehe..

ummiKA: :)

Nadiah Sidek said...

k.hamizah: oo..perth lain sikit ye?

k.fatonah: moga angan2 jadi kenyataan ;)

zietyrahman: subhanallah

affieza: musim ni je la dpt tgk pun :)

bid: ada rezeki jgn lepaskan peluang ;)

kakyong: suami nadiah kata lalang2 tu hutan prairie

dbalkis: belum winter lagi. insyaAllah dlm bulan 12 ni

mimie aiza: best :)

Nadiah Sidek said...

boundaries: akak pun! spring mmg no.1 la!

ummu: terima kasih juga kak atas peringatan :)

al-lavendari: akan jadi nostalgia juga pada saya 1 hari nnt

meen: nak tgk bumi jadi putih ye? hehe..

brutalsolo: kumpul duit boleh dtg lagi :)

ummu ammar: cantik, kan kak? :)

lady lavender: nadiah pun suka cuma bila dah semakin sejuk tu yg tak tahan..brrr..

nza said...

cantiknya pemandangan tu!!!!!!!
comelnya budak tecik safiyyah!!!

Tyra Hanim said...

seronoknye akak.... (=

Nia said...

cantiknya Nadiah,..subhanallah. biasa tgk kat kalendar aje, tapi Nadiah dpt tengok live. rezeki kan.

fawwaznuha said...

seronoknya dapat merasa tempat org..entah bila rezeki saya pula ;)

bOnda said...

salam kenal dari bOnda ;)
cantik gambar2 pOkOk pada musim luruh ni
sangat jelesss ;p
dulu masa bOnda gi kOrea (musim luruh), tak satu pun gamba pOkOk maples @ pOkOk2 bertukar kaler bOnda snap :(
padahal mende tu la duk puji sakan masa gi sana dulu
;p

cikmimmie said...

subhanallah.cantiknye kak..bertuah akak dapat tgk semua nie..