Pages

Sunday, November 14, 2010

Seni tanpa batasan oleh Safiyyah

Mempersembahkan hasil seni Safiyyah yang terbaru. Enjoy! ^_^


Atas lantai


Permukaan cermin


Atas sofa


Atas toy box


Pintu oven


Dinding


Caught in action!


Ni le akibatnya papa dia lambat belikan drawing book yang baru. Dah takde drawing book, merata la Safiyyah melukis. Sebelum ni ok je lukis kat drawing book, tak pernah sekali pun lukis tempat lain. Dia dah mula lukis merata tu...hmm...penuh le 1 rumah dengan hasil seni dia. Mujur guna washable crayon! Awal-awal lagi memang kami belikan washable crayon, sebagai persediaan hal-hal macam ni berlaku. Senang nak cuci!

Drawing book baru pun hanya bertahan 2 hari je. Semua page dah dia lukis! Safiyyah memang suka melukis sebab tu cepat je drawing book penuh dengan lukisan dia. Dah habis lukis, dikoyaknya kertas lukisan tu -_-". Nampak gayanya, kena belikan dia ala-ala white board la kot. Boleh padam...jimat sikit duit..hehe. Dia dah betul-betul reti melukis nanti kot baru belikan semula drawing book.

Oh ye, bawah ni 1 lagi hasil kreativiti Safiyyah:


Hihi..ni cermin mata papa Safiyyah la ni. Tu la, berapa kali dah pesan jangan letak spek merata-rata/tempat yang boleh Safiyyah capai. Mujur gi baiki tak kena charge. Lain kali buat lagi ye bang! :p

28 comments:

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

aduii
kene berhati2 ni'
kang rafiq lak buat camni
skang ni sy dah belikan drawing yg leh padam2 tu
setakat ni rafiq ok lagi kang naya la if conteng dinding..hehe

haha..tula kene letak tinggi skit brg2..kang dipatahkan lagi sib baik leh repair lagi kan

Anonymous said...

ana cadangkan ukhti bagi buku kosong jek.. xpon, yg drawing book, leh fotostat byk2 gmbr tuh...

Anonymous said...

lawaknye la haih~..klaka la ank akak ni..hihi~

idasm said...

mmg kreatif sungguh safiyyah ni. minat betul dia dgn drawing ye. so solihin kejap aje.. lepas tu dh cari benda lain dah..

yatie chomeyl said...

kreatifnya safiyyah hehe

Ummi Aisyah || Cik Yah said...

kreatip sangat!hihi

fatonah said...

anak2 baya sufiah gitu la nadiah....kalo tgk dinding rumah akk, mau meraung....:))huhu...
tu sebab abah diaorang cakap nak cat rmh tunggu budak2 dh besar....kalo tak harus tiap2 bulan kena mengecat...ekekeekke

ummu luqman said...

bakal pelukis tersohor ni.. merata dia lukis ye.. comey jer time dia khusyuk melukis tu.. hehehe

Izan Ishak said...

ibi nng betul2 hasil seni tanpa batasan ni nadiah. seni di mana-mana...
nadiah...dah makin panjang rambut safiyyah tu ye~

husna said...

kahkahkah.
baca tajuk pon dah gelak..
mmg tanpa batasan sungguh.
semangat ni yang aunty husna nak!!
ekekekekek

Affieza said...

Alamaknya kak... pasni pantang nmpk ruang kosong kt umh abis dia lukis....hihi

Fana Flora said...

sangat kreatifla safiyyah ni ;)
comel betul. geram tgk pipi dia.

Ummimusa said...

ibu safiyyah, anda seorang yg sgt sabar.....=)

kakyong said...

hehehe... tu baru safiyyah sorang..
mcm kakyong ni dah tak terkira karya seni anak2... sampai dah x leh nak kata apa...

nza said...

nie peminat seni lukis extrem nie...bila dh besar nnti mesti jadi pelukis trkenal......hi...

Kamalia said...

hahaha..sib baik washable crayon, kot x,mmg cunla rumah jd nye..mmg brbakat safiyyah ni..mmg lg sng beli whiteboard je..jimat pun jimat, pastu,bole bwk g mane2..

Nia said...

yg kat atas tu lukisan Safiyyah, yg spek mata papa dia tu hasil seni abstrak tu..hehe

takpe, walaupun dia suka menconteng tu menunjukkan dia tengah explore kebolehan dia tu. Nanti dia akan cpt belajarkan.

h4ni3 said...

nasib baik boleh repair! heehe

Nadiah Sidek said...

rose: baik hati2, jgn sampai rafiq terconteng tmpt lain. kalau dah mula terconteng tu..habis le 1 rumah :D

anonymous: syukran atas cadangan. ni siapa ye. letak la nama..boleh kenal :)

anonymous lagi: dia la penawar & penghibur duka lara :). btw, ni siapa ye?

k.ida: a'ah, safiyyah mmg minat sungguh. tak mcm ummi dia tak suka melukis..lukis org lidi pun tak berseni..hihi

yatie: kreatif sgt. cantik rumah dibuatnya :p

ummi aisyah: aisyah tak mcm ni ke? hehe..

Nadiah Sidek said...

k.fatonah: betul la tu kak..nak cat pun tak guna..nnt diorang melukis balik. buat2 tak nmpk je la..hehe..

ummu luqman: ada masa mmg safiyyah khusyuk melukis

k.izan: a'ah, pjg dah rambut dia tapi takmo diikatnya..huhu..

husna: mesti husna kecik2 dulu gini kan..? :D

affieza: mmg pun..habis semua tmpt dia nak lukis :p

fana: pipinya mmg labuh tapi badan kecik je..menurun ummi dia :p

Nadiah Sidek said...

ummimusa: belum cukup sabar lagi. masih dlm proses jadi betul2 penyabar :)

kakyong: takpe kakyong..tu kreatif namanya..hehe..

nza: melukis kerja sampingan je kot :D

k.kamalia: tu la, ingat nak beli juga tapi nak survey dulu la

nia: seni abstrak. suka pulak term ni. ehehe..

h4ni3: phew..nasib baik! hihi..

en_me said...

ganass tewww.. ehehe

εïз mummyHaza εïз said...

Hehehe.. sangat comel safiyyah.. Pandai dah pegang pensel warna.. ;)

AshAnas said...

huhu,kreatifnye safiyyah merata dia conteng...
hr tu shira belikan anas pen yg jenis air. mana2 dia conteng pun, akan kering blk... hehe... tp setakat ni die belum conteng dinding lg. ada buku khas die.
then belikan die color pencil dgn buku lukis2, kat situlah die conteng. pastu die suke tebuk2 kertas tu... lekat jugak la warna atas lantai...

Ummu Ammar said...

Gelak sorang2 tengokkan gelagat si safiyyah ni..Ammar masa kecil2 dulu pernah tinggalkan "kreativiti" dia kt dlm buku latihan anak murid akak..pen merah pulak tu..lps tu terus beringat spy tak blaku lg..

Suhana Shahril said...

Bijak...bijak..nanti conteng2 lagi yer safiyyah..budak2 yg suka conteng2 ni,jgn dilarang. husband k.ana cakap budak tu kreatif...hehehe..Insyaallah

nba-Nur said...

Wahhh banyaknya hasil seni si kecik.. Lukisan dia ada kat merata-rata tempat.. hehe Tentu pening ibu dia kan..

micah aje said...

comey je hasil karya dia..heheheh