Pages

Wednesday, March 9, 2011

Safiyyah kalau dah mengantuk...

Atas kerusi sempit ni pun dia boleh tidur! ^_^


Gambar-gambar ni fresh lagi ni, baru je snap lepas Maghrib tadi. Masa saya ke bilik air nak ambil wuduk, dia duk main kat komputer tu. Saya nak solat pun dia masih main lagi tempat yang sama. Saya suruh turun, tak nak dia turun. Saya biar je la dan solat di bilik sebelah. Selesai solat, tengok-tengok dia tertonggeng atas kerusi ni...tengah tidur! Isy..isy..ada je tilam kat bawah tu..dah mengantuk sangat la tu sampai tak sempat nak turun tidur kat tilam. Lepas Zohor lagi saya ajak dia tidur, dia tak nak tidur...sudahnya gini la jadinya..hihi. Tidur menonggeng ni salah 1 gaya tidur kegemaran Safiyyah ni :)


Lena! ^_^

30 comments:

Confession of a Coffeeholic Momma said...

ya Allah..cutenye..

tp kalau tertonggeng tu naya gak tu.

Nad @ MamaZakwan said...

alolololo....comeynye dia...dah besar dah safiyyah...

yatie chomeyl said...

wpon sempit, kerusi tu jugak lah jd pujaan hati dia utk do menonggeng ye kui3x

Mama Kembar 3 said...

serius kiut! nyenyak plak ye dia tido camtu hehehe

Izan Ishak said...

mmg cute sangat safiyyah ni. kalau dah besar tunjuk kat dia gambar ni, sure dia tersipu2 malu...~

Sulam Kaseh said...

hehe.. comel. :)

OneSimpleMother said...

Ya Allah.. nasib baik tak jatuh. sakit gak tu kalau jatuh tu kan.. tapi cute jer dia tido menonggeng tu.. safiyyah.. safiyyah.. ni lagi satu ikut sape ni.. :)

Sally said...

cute la pulak dia dok tido tertonggeng gitu..hehhe

nanakimie said...

comey sangat:)aah kan kalo saffiyah da besa mesti dia malu ngk gmbr neh..hehe

~ yus ~ said...

Cara Safiyyah tidur sama sebijik macam anak akak ABid. Macam tulah juga, kat kerusi komputer sedap je tidur. Kaki kat bawah, kepala atas sofa, suka2 je nak landing kat mana pun kan..

Tapi comel!!

-aZa- said...

senang la kak oi..letak mana safiyyah ni ok je...tak gaduh ape da huhu.... very comey indeed!~

h4ni3 said...

ya Allah..

boleh lak anak dara ni tido menonggeng camtu
hehehe
baikk punye ngantuk tu! :D

ishamizu said...

hihi cute..lena sguh nmpknya tuh. tak lasak ke dia tdo? jgn smpi tjatuh ye Safiyyah..risau aunty tgk! :)

kak Erna said...

assalam nadiah..senangnya dia lena..atas kerusi pun jadi.
alhamdulillah..senang ibu jaga dia..

transformed housewife said...

boleh hantar gambar2 tu utk contest anak2 tido. ada 2,3 contest. tengok kat blog contest knur- crazyabtcontests.blogspot.com

Mukminah Wahab said...

gaye tido yg comel :p

AshAnas said...

haha, lately ni asyik tgk ragam anak2 bloggers tido je.... so cute la!

ummu muhammad said...

alala..ngantuk sgt dah tu die..

So Shy Lady said...

ahaks..
haisyh...saffiyah ni...mcm2 aksi.
klau dpt jumpa, acik nk cubit2 bontot dia tuh

klaka la dia...tomei

hahaha lena sungguh

hahaha t.habis glak ;D

idasm said...

Cutenya safiyyah. Amira pun suka tido menonggeng chenggitu...

Chik Na said...

comelnya !!!

Affieza said...

Ni mesti kes dh ngntuk sgt, sbb tu smpai tertido kt kerusi tu..hehe

kakyong said...

hahhaha.. kalo dah mengantuk, tak sempat nak cari port apa dah.. mana2 pun jadik.. safiyya safiyya...comel sungguh aksi tidur tu..

♥LOVE2COOK♥ said...

Just like my son...he can sleep while standing pun.! hehehe ;)

Cutie pie Safiyyah!

YaYaNsMuM said...

Salam,ziarah... neway, nice blog..your daughter pun cute...^_^ , budak2 macam tu la kan..ader2 je karenah diorang yang mencuit hati kita...alhamdulillah...

Lady Lavender said...

heehii..comei ajek. Sib baik kecik boleh muat kat kerusi :-)Nampak gaya mmg mcm senang sgt nak tertido safiyyah ni yea.

Nadiah Sidek said...

mama miya: lps snap gmbr, papa dia angkat letak atas tilam ;)

nad: hehe..

yatie: tu le psl..sempit2 pun tak kisah

mama kembar 3: mmg nyenyak sungguh ;)

k.izan: ni bukti ni kak izan. nnt bila dia besar kalau ckp je mesti dia tak percaya..hehe..

sulam kaseh: hee~

Nadiah Sidek said...

OSM: tak tau la kak mas ikut perangai sape

sally: dia mmg suka tidur menonggeng..hihi..

nanakimie: hehe..

k.yus: sama ek kak? ada juga geng safiyyah :D

aza: a'ah, safiyyah ni mmg senang jaga dia..jenis berdikari gitu :)

h4ni3: dah mengantuk sgt la gitu tu :D

Nadiah Sidek said...

ishamizu: safiyyah jenis tak lasak masa tidur :)

kak erna: ada masa, nak kena jgk umminya kat sebelah dia baru dia nak tidur ;)

transformed hw: hehe..nadiah tau ada 2-3 contest anak2 tido ;)

meen: :D

ashanas: gaya budak2 tido mmg comel ^_^

ummu muhammad: a'ah, mmg ngantuk sgt tu

so shy lady: ehehe..

Nadiah Sidek said...

k.ida: boleh la safiyyah geng dgn amira :D

chik na: :D

affieza: ngantuk sgt sampai tak menyempat turun dari kerusi :p

kakyong: tu la pasal..ikut dan je tido kat mana :p

sis love: safiyyah pun pernah tido sambil berdiri! :D

yayansmum: betul, betul..ada je benda yg diorg buat mencuit hati :)

lady lavender: sbb muat tu la dia tido jgk kat situ :D