Pages

Thursday, February 9, 2012

Keadaan selepas blizzard

Gambar-gambar bawah ni diambil pada 5 Februari 2012, sehari selepas berlakunya blizzard ..


Langit yang membiru mencantikkan lagi pemandangan musim sejuk. Subhanallah


Ranting-ranting dan dahan yang patah






2 snowman ni dibuat oleh jiran depan rumah masa salji masih turun dan blizzard masih belum reda (hari Sabtu). Nampaknya bukan saya seorang je la yang menanti salji turun ^_^


Tepi tingkap




Sekali pandang, macam kapas je atas ranting tu


Kaki tenggelam dalam salji


Tangga belakang rumah diliputi salji. Cantik! Saya suka tengok. Sayang nak usik. Sanggup keluar ikut pintu depan semata-mata tak nak pijak salji atas tangga tu ^_^


Permukaan bangku dan meja juga tebal dengan salji
















Tempat pejalan kaki di belakang rumah dah dibuang saljinya..huhu. Elok-elok je saya habis ambil gambar, ada pekerja bersihkan tempat pejalan kaki dan jalan raya


Masa ni dah tengahari. Dah mula panas. Duduk tepi tingkap je pun terasa bahangnya. Cepat juga la salji cair nampak gayanya



26 comments:

Mohamad Nazrul Fazli bin Abdul Mutalib said...

subhanallah, cantiknye pokok yang ade salji tu..kat rochester ni dah macam spring dah akak..huhu

zuriani said...

cantikkknyaaa... :) baper suhu..

yatie chomeyl said...

cantikk btol. nk tanya la, kat Lincoln dlm umah x sejuk sgt kan wpon kat luar sejuk?

kat jepun ni, building diorg x insulated..so dlm umah/ngunan sgt sejuk masa winter ni..huuhuhu...sakit2 urat

hasnisyakila said...

subhanallah! cantik
bila la nak merasa snow ni....^^

♥MAMASYAZA♥ said...

cantik sangattttt

idasm said...

Nadiah... Cantiknya.. Tak puas tgk gambar2 nadiah ni.. Alhamdulillah.. Turun jugak salji ye.. Rmai yg menunggu rupanya kan..
Dlm umah terasa tak sejuknya?

Izan Ishak said...

subhanalllah....cantiknya nadiah! kak izan yg tgk gambar ajepun dapat merasakan betapa indahnya suasana yg mmg takde kat sini...

Nieda said...

Mesti pakai baju berlapis2 ..

Nieda said...

Mesti pakai baju berlapis2 ..

Papa Mifz said...

cantek nye pemandangan...terbaik...

blog-tips-kurus said...

tumpang tengok salji sini ye.. lawonya!!

εïз mummyHaza εïз said...

cantik... suker la warna putih :)

radziah AR said...

sukanya tgk pokok2 tu.cantik sangat

Syigim said...

tebalnya salji atas meja piknik tu!!!! mmg so beautiful... gamba2 nadiah ambik pun cantik2 mcm dlm poskad/kalendar :)

アヌムちゃん said...

cantik!

wa said...

cantik sangat2 kak....suka sangat tengok ganbar2 salji ni..lawaaaaaa...

nanakimie said...

bestnya kalau nana jd sis,hehe..dpt maen salji,:)

Zaza Fakharuldin said...

masyaallah, cantiiiiknyeeeee. Leeds baru snow sikit -.-

Nida said...

cantiknya... Auckland takde salji..huhu

Affieza said...

Cantiknya...mana gmbr tuan blog main salji?? hehe...

Nadiah Sidek said...

nazrul: hari tu pun lincoln dah macam spring dah...tak sangka salji turun lagi

zuriani: masa gambar tu diambil dalam -2'C. tak sejuk sangat

yatie: a'ah, dalam rumah kalau pasang heater tak sejuk

hasnisyakila: meh la datang bercuti ke sini ;)

mamasyaza: salji baru turun memang cantik kak. dah mula cair tak cantik dah :p

Nadiah Sidek said...

k.ida: dalam rumah pasang heater kak ida ;)

k.izan: ciptaan Allah memang cantik

k.nieda: yup

papa mifz: pemandangan memang tengah cantik masa tu

blog-tips-kurus: sila..sila..tak kena bayar apa-apa pun ^_^

Nadiah Sidek said...

mummyhaza: suka warna putih ye? :)

kzie: nadiah pun suka tengok pokok-pokok tu ;)

syigim: hehe..thanks! :)

anum: :)

wa: :)

Nadiah Sidek said...

nanakimie: ada rezeki boleh nana main salji juga :)

zaza: belah sana pun lambat juga ye salji turun?

k.nida: huhu..jangan la sedih kak

affieza: hehe..belum upload lagi kat blog :D

Kamalia said...

nadiah..suka jugak tengok salji yg dekat dahan2 pokok..sangat cantikkan..

Fatimah said...

wah subhanallah..best tgk...tq akak kerana berkongsi keindahan ciptaan Allah..dpt km di Malaysia menatapnya..doakanlah satu hari nnt saya dapat ke sana..-)