Pages

Tuesday, March 6, 2012

Tertidur atas buaian lagi

Termasuk petang tadi, dah 2 kali Shakir tertidur atas buaian ^_^. Kali pertama ada saya ceritakan di entri Musim sejuk yang panas. Kedua-duanya atas buaian yang sama. Buaian tu 'berhantu' agaknya :p


Betul-betul lena masa ni. Saya panggil namanya pun dia tak sedar. Cuit tangan dan pipinya pun Shakir tak sedar ^_^





Aktiviti-aktiviti Shakir sebelum terlena atas buaian:

Cabut rumput, masuk dalam mulut -_-"


Perhati Kak Long yang tengah meneliti rumput


Main di tepi kereta



Berjalan-jalan di sekitar kawasan tempat letak kereta


Naik buaian sekejap


Turun dari buaian main 'kuda' ni pula


Memasak ^_^


Kak Long pun tolong memasak juga ^_^


Sementara Kak Long main gelongsor...



...Shakir belajar mengenali batu. Caranya: kutip satu batu, masuk dalam mulut. Ummi tak bagi, ambil pula batu lain...masuk dalam mulut lagi. Prosesnya diulang tanpa jemu :p



Sudahnya ummi letak semula Shakir atas buaian. Senang hati ummi :p. Tak lama lepas tu la Shakir mula tersengguk-sengguk dan terlena beberapa saat kemudian ^_^


29 comments:

yatie chomeyl said...

shakir ni senang btul tdo, ikut ummi nya agaknya ehehehe

rose ~ Ibu Rafiq dan Aishah~ said...

gerammm ini budak!!

fAtihAhnAtAsHa said...

sungguh comell ^_^

Mixed-family in da house.... said...

hahahhaha...sweet la syakir ni......

huda tripleH said...

oh kali kedua rupanye tetido ats buaian ni..yg dlm umah xtau la accidentally tetido cemane gaya tu..hihi=)

♥MAMASYAZA♥ said...

sronok kot dpt buai2 camtu, sampai tertdo

Izan Ishak said...

senangnya dia tido nadiah... penat lah tu agknya dah explore macam2 sblm tu kan.

sweet life said...

best kan kak nadiah...
tak sunyi kat sana..
sbb ada 2 budak comei tecik ni...
hehehe...

lady scooter said...

ngantuknya dia..he3... comel jer... tak berbekas ke dahi dia bersandar macam tu?

Mukminah Wahab said...

salam dari Malaysia,

makin aktif shakir n kak long..bila nak balik malaysia nih??

* balik nanti kn speaking la ngan anak2 akak eh..hahaha.

Kamalia said...

ekeke..syakir..syakir..tetap shomel tau..sennagla ummi macam tu ye..

Affieza said...

Dah penat main..last sekali tidurlah...hehe

All about a journal said...

Haha..dasatla double WS nih...kagum2...

Semalam buleh pulak aza mimpi akak ngan anak2 mai rumah..heheh...jumpa double S ni live (dalam mimpi)..

Teratak Hami said...

comelnya .... geram tengok !!!!

Shakir jenis yg senang tidur kat mana2 ek? hehe ... Last time dia tidur waktu tgh mkn kan?

hasnisyakila said...

cumel sungguh shakir ni...


mesti nanti besar esok2 gelak kut kalau dia tengok...hehehhe

EEFFAH said...

suke3!
sy suka tengok shakir tidur dalam buai tu..

^________^
chomel sgt3..

Lady Lavender said...

comeyy :-))
p/s: dah takde snow ke nadiah?? Tak nampak mcm winter :-))

eB ezrin said...

mak haiiiiii
geram rsnk geget2 pipi bmbm tu :)

Nisreen said...

Kak Nadiah, lau sy save gambar Shakir ni blh ke? Kiut sgt la :) insha Allah sy x post lam fb, tuk peribadi je hihi

maszmadi said...

alorr siannyer shakir... khusyuk betul main buaian sampai terlena yerk.. hehe

~EcahAbu~ said...

alahai comelnye shakir...^^

Aleyn said...

Suka tidur Syakir ni yer...comel jer

Nadiah Sidek said...

huda tripleH: shakir jarang tertidur..ada masanya je :)

sweet life: a'ah..alhamdulillah dikurniakan permata hati :)

lady scooter: tak, sekejap je

meen: insyaAllah tahun depan balik malaysia :)

aza: hihi..rindu la tu sampai termimpi ^_^

lady lavender: lama dah takde kak. dah macam spring je dah

nisreen: untuk simpanan peribadi je takpe la :)

nanakimie said...

lajunya shakir jalan dlm video tu,hehe....

Anonymous said...

comel nye syakir ni..geram

Nisreen said...

tq kak!!! (:

Anonymous said...

for wht reasons you nk show off yur fmly's activities..
you're totally give a way utk org nak colek - mencolek yur kids you know that...
anugerah allah swt u hve anak2 you comel2
it is enough if you just share amongs yur fmlys not to post out..
can you just think of it ...few seconds!!

husna said...

rambut safiyyah sangat panjang!
kelakaq pulak tgk gambaq safiyyah dok meneliti rumput.
:)

Papa Mifz said...

alahai cute nyer tertidur dlm buaian...hehe