Pages

Monday, February 22, 2010

Hasil seni Safiyyah

Persembahkan hasil seni pertama Safiyyah...

Tadaa..

drawing1Tajuk lukisan: Padang rumput
Tarikh dilukis: 19 Februari 2010
Masa melukis: 10.45 PM (pukul 9 lebih dah tidur dah tapi terjaga dapat ilham tiba-tiba
rindu, terus bangun dan berkarya kenyit) *yang sebenarnya terjaga sebab dengar suara papanya yang baru balik dari ofis..ehe*


drawing2Ni lukisan kedua
Tajuknya: Hijau yang mendamaikan



Kedua-duanya bertemakan warna hijau sebab Safiyyah rindu nak tengok rumput dan pokok berdaun hijau senyumkenyit. Sabar ye Safiyyah sayang...lebih kurang sebulan je lagi winter nak berakhir...nanti kita main kejar-kejar atas rumput ye.. kenyit


Khusyuk melukis. Papanya pun sibuk nak lukis sama sengihnampakgigi



Aksi Safiyyah melukis senyumkenyit

38 comments:

lin muhamad said...

bagusla safiyyah...nasib baik tak tinggalkan hasil seni tu kat dinding umah eh...hehe

kakchik said...

assalamualaikum nadiah.

elok sangat tu kalau difoliokan hasil kerja safiyyah tu, boleh tengok tahap demi tahap perubahannya.

semangat nampaknya dia melukis tu, macam full concentration je hehe.

Anasfadilah said...

amboiii berseni betul ye safiyyah

padang rumput tu paling makcik suka

heheheh

husna said...

lepas berkarya atas kertas, berkarya kat dinding, meja, lantai dan sebagainya...
tu org panggil berkarya tanpa batasan...

nampak gaya cam papa safiyyah yang lebih bersemangat nak berkarya..
ummi safiyyah tak join sekali?

studioukm said...

Pada sesetengah golongan 'HIJAU' tu merupakan satu fobia....

♥LOVE2COOK♥ said...

SO CUTE!!! :D

sarahfazalul said...

kak nadiah, cuba pakai water colour pulak..sure safiyyah lagi seronok..ummi dia pun seronok juga nanti =)

mamalieyna said...

good job safiyyah! hehe..cantik lukisan pertama! syabas..ekeke.. tokleh ngelak bab2 conteng dinding ni eh..tak termonitor kita as a parent..huhu..

aLyNnZ said...

walaupun saffiyah sendiri xmemahami apa yg dilukiskn ttp kita yg dewasa dpt menterjemahkn apa yg saffiyah lukis..

ish bgs juga aktiviti nie kn?
blh try pd Danish tp Danish xpandai pegang pensil lg..

haha watch out with ur wall house..kanak2 kreatif xmengira tempat..

~: UmmiNor:~ said...

pandai safiah cari kertas kan? dinding kat umah aunty habis dikerjakan oleh kwn2 safiyah tu huhuhu

AshAnas said...

klu dh ajar conteng atas kertas je, senang... tak comot umah kan...

Syigim said...

comelnye art dia.... mama kasi buh title tu yg brtambah comel tu...hihihi..

Hamizah said...

kesian sufiyyah dah rindukan rumput..

Nida said...

hahaha... pandainya, ni mesti ikut genetik abi, kalau ikut ummi, ummi macam auntie..pandai buat org lidi je..hehe (Kak Nida gurau je ek)

temp. housewife said...

nanti boleh hantar artwork Safiyyah kat I love conteng2. :D

~mIsS_p00h~ said...

Nadiah,
asal update pasal safiyyah jer, mesti nak baca cepat2 tau! geramnye tgk bdk tecit ni!!~ :D

nonie said...

bapak n anak sama2 naik syok melukis hihihi

qaseh um masyitah said...

Salam safiyah
alhamdulillah,rajinnya safiyah
anak makcik,pun suka menconteng tapi kat whiteboard pakai permannt marker.jenuh nak hilangkan dakwatnya.

Nadiah Sidek said...

lin: crayon tu disorok, takde can la safiyyah nk berseni kat dinding. ahaks

kakchik: waalaikumussalam wbt. tak terfikir pun nk foliokn kakchik. hehe

anasfadilah: nnt suruh ziyyad lukiskn rumput jgk ek..tgk rumput sape plg berseni..hihi

husna: umminya takde bakat melukis la :p

studioukm: siapa? en.daud ke? hehe..

love: the drawing or the artist? *wink*

Nadiah Sidek said...

sarah: watercolor nnt2 la dulu..ehe

mamalieyna: yay!

alynnz: umminya je pandai2 letakkn tajuk. kuikuikui..

umminor: hehe..kena sorok la pen2 semua

ashanas: bdk2 ni bknnya kira shira. kdg2 tu bg kertas, nk jgk lukis2 kat dinding :p

syigim: umminya tak pandai melukis dpt reka2 tajuk pun jd la..hihi

Nadiah Sidek said...

hamizah: sbnrnya ummi safiyyah yg rindu nk tgk rumput..ehe..

nida: hahahaha...ok la tu dpt buat org lidi je

temp.hw: yup! ingt nk hntr jgk ;)

miss pooh: lps ni semua tajuk entry nak bubuh nama safiyyah la. haha!

nonie: hihi..

qaseh: kat whiteboard takpe lg..jgn kat dinding sudah :D

Sakinah said...

salam,

hihi lucu. mungkin begitulah perkembangan budak2.. anak buah saya, dah bagi kertas untuk melukis, dia nak juga conteng dinding. lama2 parents dia biarkan sajalah. rumah sewa. so sebelum pindah rumah, mereka cat laa..

layla_elyas said...

hehe..pandai ummi safiyyah letak tajuk gambar..dzaatin skrg, kalu dpt kertan ngan pensel..kertas ng pensel tu dimakannya..hehe

Ummu Ammar said...

Safiyyah, achik tak kesah tpaksa menunggu lama utk mnghabiskan video ni sbb line slow sgt..asalkan dpt tgk aksi comel safiyyah sampai habis..peminat no 1 ni..

Ummi Salsabila said...

wah,pandainye dia color.nanti kak nad kena framekan ni.safiyyah first art.pastu le try wat finger painting.best tau.aufa suke sgt.

YucIkA said...

alaaa...sweeeeettnya..

comel si safiyyah ni..geram tengok pipi dia..

nanti dia dah besar mesti gelak2 tengook first drawing dia..

suka sgt entry ni..xprnh jumpa entry mcm ni..nice!

al-lavendari said...

jangan safiyyah tu lukis kat dinding sudahlah ..
anak buah saya suka lukis kat dinding tandas luar rumah. dia tulis begini:

"ini tandas. di larang buang air di sini"

Nadiah Sidek said...

sakinah: bdk2 mmg cmtu. rs tak puas kot melukis atas kertas je..hehe

layla: safiyyah ni pun kena pantau jgk kalau pegang crayon tu..nnt lama2 dia masuk gk dlm mulut :p

ummu ammar: wah..tak sangka safiyyah ada peminat. pasni blh bkk kelab peminat safiyyah la. hihi

ummi salsabila: finger painting ye? hehe..nnt2 la

yucika: tq! :)

al-lavendari: hahaha! habis tu nak buang air kat mana pulak?? hehe..mcm2 la peel bdk2

ibunafis said...

salam nadiah..safiyyah dh minat seni ye..berbakat sungguh..

UmmiKhayra said...

wahhh... cantiknyer safiyyah lukis... :) pandai......

meenlove said...

hobi baru ek safiyyah..huhu.

smpai sdh tak dpt meen nk tgk video safiyyah melukis..erk.
(muke keciwa)

mazz said...

Bagus Safiyyah. Pasni leh berkarya kat dinding lak.....anak sulung sy dah mulakan dah....

Nadiah Sidek said...

ibunafis: berbakat ye? hehe..

ummikhayra: tq aunty nini! ~safiyyah *wink*

meen: knp? internet slow ye? nnt cuba lg ye ;)

mazz: lukis kat dinding baru la ramai org perasan bakatnya tu :D

paij188 said...

saffiyah, saffiyah,

nnti ajar rakan sebaya awak, si Falisha ye. Sebab die ni dapat pensel asyik masuk mulut, tak mau pulak melukis..

:)

xoxo

boundaries said...

yey!!!safiyyah dah melukis..

mmg bgs bg melukis awal2...boleh didik tingkatkan kawalan tgn dia dgn cepat...tmbh dgn warna^_^

pasni mesti safiyyah ada buku mewarna lak^_^

suke hijau...unty huda pun suke hijau^_^

nadnye said...

bagus saffiyah..

fata said...

safiyyah...well done!

蛋餅不加蔥Amber said...

徵信社,尋人,偵探,偵探社,徵才,私家偵探,徵信,徵信社,徵信公司,抓猴,出軌,背叛,婚姻,劈腿,感情,第三者,婚外情,一夜情,小老婆,外遇,市場調查,公平交易法,抓姦,債務,債務協商,應收帳款,詐欺,離婚,監護權,法律諮詢,法律常識,離婚諮詢,錄音,找人,追蹤器,GPS,徵信,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信社