Pages

Sunday, February 21, 2010

Lunch at hubby's office

Date: February 12 & 19, 2010 (Friday)
Time: 12 noon
Venue: Basement Graduate Student Room (hubby's office)

Officemate suami saya pakat buat jamuan tengahari hari Jumaat untuk 2 minggu berturut-turut. Saje suka-suka, takde keraian apa-apa pun. 12 Februari tu Justin dan Ana Maria yang bawa makanan, dan Jumaat baru ni (19/2) turn suami saya dan Silvana pulak.

Saya hanya buat bihun goreng je untuk lunch tu. Suami yang minta saya buat bihun, saya hanya mengikut perintah je senyumkenyit. Silvana awal-awal lagi pesan jangan bawak makanan pedas sebab dia dah terkena sekali dulu masa makan bihun tomyam kat rumah kami. Saya masa tu dengan yakin kata tomyam tu tak pedas sebab suami saya sendiri kata tak pedas (suami tak makan pedas). Rupanya pedas bagi Silvana! Kesian tengok dia masa tu...merah-merah mukanya makan tomyam sengihnampakgigi. Nak kata tergigit cili padi, tak mungkin la sebab saya blend sekali cili tu. Bukannya banyak pun cili padi yang saya letak (letak banyak-banyak, awal-awal lagi confirm kena sound dengan suami jelir).

bihun gorengBihun goreng yang dijamin tak pedas kenyit. Bihun style ni bukan kegemaran saya, makan sikit boleh la. Saya suka bihun goreng merah-merah dan pedas..yummy!


Atas: Dr. Roberto Cortinas (berbaju biru) dan salah seorang staf sokongan
Bawah kiri: Kim (Thai); officemate suami...kelakar orangnya
Bawah kanan: Ana Maria (Colombian); juga officemate suami...kecik molek je orangnya, macam Asian pulak bertubuh kecil
Officemate suami yang tiada dalam gambar: Justin, Silvana, Ken dan Dori



Sek Yee and her officemates. Diorang pun dijemput sekali. Ofis diorang atas ofis suami saya je pun. Sek Yee dalam gambar atas belah kanan sekali


Suami takde dalam gambar sebab dia jadi jurugambar tak bertauliah..hehe. Saya? Saya juga harus takde dalam gambar sebab saya takde di tempat kejadian..saje je nak cerita jugak walaupun saya takde masa jamuan tu ihikhik. Dah tak dijemput, macam mana nak pergi. Nanti tak pasal-pasal orang kata "Hidung tak mancung, pipi tersorong-sorong". sengihnampakgigi

Yang lawaknya, Silvana pun takde masa jamuan baru ni yang dia pun sepatutnya bawa makanan jugak sengihnampakgigi. Silvana memang tak ingat langsung pasal lunch tu. Dia tak masuk ke ofis pun hari tu. Hehe..beria-ia je pesan jangan bawak makanan pedas. Hidangan tengahari tu bihun goreng je la. Pakat makan sorang sikit je la, saya masuk sebungkus je pun.

Gambar tak banyak sebab suami tak sempat, mengejar masa nak solat Jumaat. Minggu sebelum tu suami saya tak ambil lak gambar...yang ada ni pun gara-gara saya duk 'paksa' dia ambil gambar sengihnampakgigi. Sengaja saya minta suami ambil gambar sebab saya nak tengok macam mana rupanya ofisnya tu. Saya tak pernah masuk ke sana, suami tak bagi sebab Safiyyah kecil lagi...risau terhidu chemical.


Hubby's cubicle
Ni la tempat suami saya 'bertapa' dari pagi sampai malam. Kadang-kadang tengah-tengah malam baru balik rumah kalau assignment banyak nak disiapkan..huhu. Semoga urusannya sentiasa dipermudahkanNya..


************************************

Yay..dapat award lagi! Thank you kak Love love

10 comments:

sarahfazalul said...

kak nadiah, suka la ana maria tu..cute2 je dia tu..and i love her hairstyle..=p

p/s: kak nadiah boleh jadi chef la lepas ni..macam2 dimasaknya..

mamalieyna said...

waa pagi2 jamu mata dgn pic mihun..terasa lapar pulak..sedap je nampak..^_^!

Dayah said...

untungnya student depa cub mcm office ja.kalau kat usm, tapi seselesa ni rasanya.. tahla, tapi tngok kat TI tu mcm tak best ja..

Hamizah said...

suami Nadiah tgh siapkan master ke phD?bznya dia kan sampai ke mlm msh kat ofis.suami akak sampai ptg jer..

husna said...

wah. sodap nampak bihun kak nadiah tu.

temp. housewife said...

K.Nur pun tak pernah tengok ofis hubby akk sbb dlm lab jugak. selalu tengok dr luar je. lps tu samala pasal buat kerja sampai tengah mlm lebih2 lg bila dia nak siapkan akhir April ni

Ummu Ammar said...

Nadiah..

Meriahnya bihun Nadiah ni..sodap! Nadiah suka makan apa ek? Saja nak tahu..

Nadiah Sidek said...

sarah: ana maria tu mmg cute pun! chef utk family sendiri blh la..haha

mamalieyna:

dayah: tu la, dlm gmbr nmpk best je ofis tu

hamizah: hsbnd wat PhD. kat sini assignment berlambak2 la kak..tu yg husbnd terpaksa stay kat ofis smpai larut mlm

Nadiah Sidek said...

husna: ahaha..jgn terpedaya dgn gmbr

temp.hw: nk hbskn study lg la kena pulun ;)

ummuammar: nadiah suka mknn pedas mcm ayam/ikan goreng berlada, sambal tumis sotong, nasi grg cili padi... kalau takde pedas, selera tak terbuka sgt & nadiah cepat rasa muak

Amirul Faiz Abd. Razak said...

Fuhh.. macam sedap jer bihun tu, ada udang sebalik bihun.
Ni kira macam potluck la eah. Tapi ada turn bawak makanan.