Pages

Thursday, August 6, 2009

Majlis tunang..

1 Ogos lepas Along (sepupu saya) bertunang...dengan orang Selangor juga. Saya minta gambar dari Angah (adik Along yang setahun tua dari saya dan insyaAllah akan bertunang dalam bulan 11 ni)...dapat tengok gambar pun jadi la... xpasti


Ini la Along saya


Mak Long menyarungkan cincin pada bakal menantu
(comel la tunang Along..patut la Along berkenan..hehe)




Dan pada hari yang sama juga (masa pun lebih kurang sama)...adik ipar saya (satu-satunya adik suami saya) pun bertunang! Adik ipar saya mengikut jejak langkah abangnya ni...dengan orang Selangor juga! Hehe. Majlis pertunangan dibuat di Shah Alam, rumah kak Yah (kakak suami saya - anak ke-6) sebab nak buat kecil-kecilan. Kalau buat di Kelantan harus makan banyak belanja...al-maklum la..sedara-mara ramai..kang kalau tak dijemput ada yang kecil hati lak. InsyaAllah walimah akan dibuat dalam bulan 3 tahun depan.. senyum

Sarung cincin


Adik ipar saya - Wan Rosni namanya


Sebahagian daripada ipar saya.
Kiri: Kak Ni (Wan Mazni namanya, anak ke-5), yang tengah tu Kak Nah (Wan Maznah, anak ke-4), yang berbaju kelabu tu Mazlan (Wan Mazlan, anak ke-7)




Sedih la tak dapat pergi. Tahun depan diorang kahwin pun tak dapat juga nak nyibuk-nyibuk nangih. Kan best kalau ada yang sponsor tiket untuk kami...

6 comments:

ummuabdullahsyaakir said...

Salam kak...eem jgn sedih2 yea...masa abang long saya kawin pun saya tak dapat sama2 rewang + tolng mak siap2kn barg2 hntrn n knduri..dah la kami hnya ada 4beradik je,eem terpksa mak mntk tolng jiran+saudara mara..huhu

yatie chomeyl said...

tu la bila dok jauh ni, time adik beradik kawen mmg rasa terkilan sgt x dpt join kan? tp nk wat camne lg..dah mmg tu la pengorabanan anak perantau cam kita ni...huuhuhuh

~TiNi~ said...

lain muka adik zaki ye..tak macam dia pun.

acu aza damia said...

Salam singgah

NaDiaH SiDeK said...

ummuAS: huhu..tu la wat cmne..dh kita duk jauh..

yatie: huhu..

tini: mak kite ckp..yg akan2 sama dgn hsbnd kite..kak yah..yg no.6..

acu aza damia: sila..sila..:)

Dayah said...

takpa..nanti balik anak2 sedara Zaki yg ramai tu pulak kwin...