Pages

Monday, August 3, 2009

Makan lagi

Petang semalam buat makan-makan lagi. Menu utama: nasi ayam, dessert: brownies dan jelly berperisa cherry. Tetamunya takde la orang lain - Hafiz dan Izza serta Suhaizi si bujang. Takde apa-apa keraian pun, saje je nak menjamu diorang. Tapi boleh la anggap sempena meraikan Safiyyah yang dah mencecah 7 bulan dan meraikan Izza yang tengah menunggu hari (ke..menunggu jam?) untuk 'meletup'. Oh...Izza due esok tapi dari 2 minggu lepas asyik tanya bila la babynya nak keluar jelir. Hari sebelumnya pulak Izza dan Hafiz ajak kami (sape lagi kalau bukan saya sekeluarga serta Suhaizi) ke rumah mereka...dijamu nasi kerabu. Special tu...nasi kerabu Lincoln! kenyit

Ini je la acara kami hujung minggu. Makan..makan..dan makan lagi sengihnampakgigi! Takde orang lain pun kat sini. Kalau tengok gambar...memang la takde muka lain...balik-balik muka sama je la. Dah ini aje pun yang ada kat sini. Kalau di UK tu (setahu saya la) memang ramai dari Malaysia. Kat sini (especially Lincoln ni la) hanya kami je la. Ada juga la dari Malaysia gak tapi diorang duduk jauh sikit. Saya memang tak pernah jumpa lagi. Kata Izza, satu hari nanti saya akan jumpa juga bila ada event nanti..dalam bulan puasa/raya kot.


Juadah semalam






From left: suami saya, Suhaizi, Hafiz (saya dan Izza selalu takde dalam gambar. Diorang kalau bergambar selalu tak ingat orang dapur. Haih..sabo je le)





Orang lain semua makan...Safiyyah tukang tengok je. ehe..


10 comments:

NURUL IZZA said...

ehem2..hamboiih2..sukenye ngate ye..kikiki. hari ni byk sgt jalan..mlm td contaction every 10 min xleh tido..tapi eeeh dh pagi diee ilang plak..adehh sshnya nk bersalin!

moral of the story: tula jgn dok manje sgt diri ms pregnant..dh masuk trimester ke3 kena byk jalan..adehhh..ni byk tidooolaaaa.. ;p

akak..lawa sungguh cik safiyyah dan muncungnye ituewwww

NaDiaH SiDeK said...

hehe..moral of the story tu takleh pakai sgt jgk. akk dulu mmg sgt malas nk berjalan - ini tidak baik dicontohi. kuikuikui. ala..baby izza belum ready nk keluar la agaknya tu. dia berada dlm zon selesa kot kat dlm tu. ehe..

kakyong said...

amboi.. menjamu kawan2 yer..
sonok dpt menjamu kawan2 walau tak ramai...

safiyyah dah 7 bulan yer.. apa kah skill baru yg sudah dpt?

Dayah said...

wahh..skrg dah rajin masak memasak..yelah..kalau tak masak, nak wat apa lagi kan..NAdiah bagi gemok skit...

NaDiaH SiDeK said...

kakyong: a'ah..safiyyah dh 7 bln :)

dayah: kat sini harus masak la dayah..kalau tak..kebulur le jwbnya. ehe. alahai..bab gemuk tu tak tau la. ikut mood jgk kalu nk mkn. kdg2 kalu letih mmg tak mkn

husna said...

ni mana aci nih
dulu kak nadiah tak buat pon makan2 tuk kami
uuwaaaa

p/s: safiyyah selalu comel! muah

NaDiaH SiDeK said...

husna: ehe..kalu nk merasa 'air tgn' akk mai la sini *wink*

ummuabdullahsyaakir said...

rajin akk menjamu org makn...eem murah rezeki tau kak ^_^

Kecik2 ni Safiyyah tgk org makn je ye syg,nnt dh besar blh makn skli ye.

NaDiaH SiDeK said...

ummuAS: tgh rajin boleh la nk menjamu2 org ni. ehe..

ukmstudio said...

Elok masak makanan untuk suami, hmmm....salah satu penambat hati suami ialah masakan isteri.....kalau tak percayalah cubalah lebihkan garam atau jangan bubuh garam....