Pages

Saturday, January 30, 2010

Tag dan tag lagi!

Jom layan tag kenyit


Tsk..tag pertama ni patut buat lama dulu tapi gara-gara malas nak buat, lama dibiar terperam. Tag ni dapat dari Ummi Hanie awal bulan 11 tahun lepas lagi jelir. Sori naa Hanie lambat buat tag ni...jangan marah ek peace


1. Anda rasa anda hot?
-> Tak..sekarang ni masih musim sejuk lagi sengihnampakgigi

2. Upload gambar kesayangan anda



3. Kenapa anda suka/sayang gambar ini?
-> Sebab mereka berdua kesayangan saya kenyit *ingat nak letak gambar Safiyyah je tapi nanti papanya kecik hati pulak* jelir. Macam tu la Safiyyah masa kat rumah...pandai bermanja-manja. Tengah main pun boleh berhenti bila saya atau papanya duduk di lantai...mesti dia nak duduk/baring atas riba kami love

4. Bila kali terakhir anda tak puasa?
-> Isk...soalan ni pun ada ke?

5. Lagu terakhir yang anda dengar?
-> Aisey..lama dah tak dengar lagu. Rasanya lagu Open Your Eyes by Maher Zain kot yang terakhir dengar

6. Apa yang anda buat sambil selesaikan tag ini?
-> Makan kuih. Nak ke? senyumkenyit

7. Selain dari nama anda sendiri, anda suka dipanggil dengan nama apa?
-> Cik Na (panggilan anak-anak buah suami). Rasa macam comel je dipanggil Cik Na jelir

8. Tag lagi 7 orang tanpa rasa kekesalan
-> Ala...7 je ke? Kasi kat semua je la...fair and square (padahalnya malas nak pilih 7 yang bertuah sengihnampakgigi). Sape-sape yang rajin buat tag, sila-sila la ye..


******************************

Ini pulak dari Farhana. Demi Farhana, akak merajinkan diri buat tag tau senyumkenyit


1. First, insert this badge or the picture above to inform you have been awarded
-> Done

2. Make sure you take the picture and said it from...
-> Farhana a.k.a. Cik Oryza

3. You should tell 10 facts or hobbies about yourself
-> Drama queen jelir
-> Sensitif
-> Pendiam tapi kalau dah rapat, boleh jadi banyak cakap
-> Suka berblog and blogwalking
-> Boleh memaafkan tapi sangat sukar melupakan..huhu..
-> Suka geletek Safiyyah sengihnampakgigi & suka dengar dia gelak
-> SAHM (stay-at-home-mom)
-> Suka jalan-jalan dengan keluarga love
-> Pemalu
-> Oh..oh..I'm underweight!

4. You should choose 5 other bloggers
-> Kamu
-> Kamu
-> Kamu
-> Kamu
-> dan kamu
-------> Ye...kamu berlima la sengihnampakgigi (sape yang terasa-rasa saya tujukan tag ni kat dia, sila la buat..ngee..)

5. Don't forget to go to their blog and tell them they have been tagged
-> Yang ni tak perlu le dah, kan? jelir

12 comments:

ummimusa said...

ish2..tak sangka mama safiyyah ni pandai buat lawak!

incik said...

saya underweight jugak..adeh..

cik oryza said...

comeinye safiyyah dok atas riba papa dia!!! cm sgt enjoy je kan? haha

tq kak nadiah sebab buat tag tu.. next time x tag akak dah la mcm ni.. haha... (janji palsu;p)

Fariz Finie Family™ said...

salam..
dah setahun safiyyah yer..
comel jer :)

Nadiah Sidek said...

ummimusa: hehe..

incik: sama la kita ye

cik oryza: ahaha..tak nak tag sebab takut akak peram lama2 ek :D

finie: ye..dah setahun ;)

Nida said...

salam Cik Na..hehe

Comelnya gambar Safiyyah kat papanya... pandai pulak tu main sendiri :)

Ummi Salsabila said...

agt comei & mesra safiyyah with her papa...:)

husna said...

santai ja dua org kesayangan kak nadiah tu..
mmg sgt come gambaq safiyyah dn papanya..

saya memanggil diri saya cik na kat umah..
adik panggil kak na.

Raihan said...

Nadiah nak berapa kilo?
Makcik ada 30-40 kilo extra nak sadaqah jariah kat sapa2 yg sudi. Hehehe

Nadiah Sidek said...

nida: hehe. memang gitu la safiyyah..main sorang2

US: ;)

husna: teringat gak kat husna bila sebut2 cik na ni ;)

raihan: 2-3 kilo cukup la..ahaha!

Anonymous said...

Terima kasih untuk blog yang menarik

蛋餅不加蔥Amber said...

徵信社,徵信,徵信,徵信社,外遇,尋人,徵信公司,徵信,抓姦,徵信,徵信社,徵信,抓姦,抓姦,外遇,尋人,徵信公司,徵信,徵信,徵信社,徵信社,徵信,徵信社,徵信,外遇,尋人,徵信公司,徵信社,抓姦,徵信,外遇,徵信社,,徵信,徵信社,徵信,徵信社,徵信,徵信,徵信社,徵信社,徵信,徵信社,徵信,徵信社,徵信,徵信社,徵信,外遇,尋人,徵信公司,徵信,徵信社,徵信社,徵信,錄音,背叛,商標,商標,GPS,離婚