Pages

Thursday, May 5, 2011

Safiyyah dan si hijau

3-4 hari lepas suami saya keluarkan mainan-mainan Safiyyah yang tersimpan dalam kotak termasuklah dragon hijau (erk..dragon ke??). Bagi kat Safiyyah si hijau tu..dia takut pulak. Punya la lama terperap dalam kotak sampai dia pun dah tak ingat tu mainan dia masa kecik. Nak pegang pun takut :p


Duk tengok je, pegangnya tak nak. Suruh dia tekan perut (ada muzik) si hijau tu pun dia tak nak


Kadang-kadang sengih pulak tengok si hijau tu. Isy, tak faham ummi. Entah apa la yang difikirkan agaknya


Shakir pulak main sorang-sorang atas katil ^_^. Bagusnya Safiyyah ni dia tak kacau adik dia. Selalu je saya tinggalkan Shakir atas katil tapi Safiyyah tak kacau pun. Setakat tengok je. Memang tak risau la kalau tinggalkan Shakir macam tu. Tapi kalau ummi/papa ada sekali dengan Shakir, dia pun nak sibuk la jugak. Nak pegang la, nak cium la :)

30 comments:

nanakimie said...

hehe,da besa da shakir:)geram ngk dua beradek neh,tomey!

syawalsimpsons said...

shakir dah beso la..hehhe....comey je safiyyah kan...behave nyer kakak shakir ni

Wan Jun Smile said...

safiyyah look very cute!! cumil!

Fakri Mia Farhana said...

comel2 la ank akak..safiyyah & syakir..sme2 comel

Izan Ishak said...

dari gmbar yg nadiah amik tu, dpt bygkan apa yg safiyyah dok pikirkan tu. kelakar pun ada tgk gelagat dia.

good girl lah kakak safiyyah...tak kaco adik pulak tu~

Izan Ishak said...

dari gmbar yg nadiah amik tu, dpt bygkan apa yg safiyyah dok pikirkan tu. kelakar pun ada tgk gelagat dia.

good girl lah kakak safiyyah...tak kaco adik pulak tu~

Ummi Salsabila said...

Baiknya dia xkaco adik! Snglah akak buat kerja camtu..

lina said...

salam nadiah - comel jer tengok si hijau tu...semoga safiyyah terus jd kakak yg baik insya allah

ct N honey said...

pandai jaga mainan,cantik lagi tak rosak

Mukminah Wahab said...

dia takot mb sebab nampak muke si hijau mcm alien kot...hahaha.

Nida said...

olorrrr... tomelnya safiyyah beraksi begitu...

♥MAMASYAZA♥ said...

good girl safiyyah, boleh diharap kalo nak tunggu adik dia sebentar

Anonymous said...

kak cane eh pakai kan t-shirt bukan butang depan..hehe aza fail kit la...

-azaBaik-

dinor's family said...

safiyyah dah jadi kakak bleh harap tgkkn adik ye...

husna said...

gaya macam lama ja safiyyah dok tgk saja si hijau tu...

Acik Erna said...

assalam nadiah..memang beruntung ibunya ada anak sebaik safiyyah dan syakir..
seronok pulak tengok safiyyah merenung sihijau tu..

Izan Ishak said...

nadiah...kak izan pun tak ingat bila start makan eskrem lepas pantang. tp kalau tak silap....lama jugak tak amik sebarang minuman berais dan aiskrim sume... dekat setahun camtu~ kalau dah mengidam sangat makan je...hehehe

kakyong said...

asyik sungguh safiyyah merenung si hijo tu... ;)

selamat hari ibu nadiah

transformed housewife said...

boleh guna si hijau tu utk main dgn Safiyyah sambil ajar dia apa2 perkataan.

Hamizah said...

klakarnya sufiyyah..ditenung je si hijau tu ye..

nba-Nur said...

Comelnya dua beradik ni.. Nasib la Safiyyah tak kacau adik dia Shakir.. Kalau anak saudara Kak Nur, pantang terlepa.. habis adiknya menangis kena usik.. hehe..
Selamat Hari Ibu untuk Nadiah.. semoga dirahmati Allah selalu.. Take care ye..

fa10 said...

nadiah,
syakir dah mcm baby 5,6 bulan la! biasanyakan baby pakai baju putih, atau biru tp dia dah pakai baju warna warni!
mmg tak dibendung ye dr kecil?.. yg bungkus2 ngan napkin tu

Irfan said...

kak nadiah..
irfan pegang bnda tu pun.. terkejut.. berbunyi2x..

eB ezrin said...

dtg nak wish u happy mother's day :)

blog-tips-kurus said...

1st time dtg sini. seronok bace pengalaman org.. sane bile sambut hari ibu sis?

Nadiah Sidek said...

nanakimie: baru besar sikit ;D

syawalsimpsons: ada masa behave, behave la. ada masa pulak buat darah umminya naik :p

wan jun: tq! :)

fakri mia farhana: terima kasih :)

k.izan: apa yg safiyyah fikirkan kak izan? ehe..

ummi salsabila: alhamdulillah takde masalah nak buat kerja melainkan kalau shakir meragam :)

Nadiah Sidek said...

k.lina: ameen. insyaAllah, mudah2an hendaknya

ct n honey: dia tak brp minat pun main mainan dia

meen: mana ada mcm alien..comel apa si hijau tu..ehe..

k.nida: hee~

mamasyaza: :)

aza: nak pakaikan kat baby ke? tak reti pulak nak explain mcm mana..huhu..

Nadiah Sidek said...

dinor's family: setakat tengok boleh la..ehe..

husna: lama gak husna

acik erna: alhamdulillah :)

k.izan: kena marah nnt. haha..

kakyong: selamat hari ibu juga kakyong! :)

transformed hw: mcm mana tu kak nur?

Nadiah Sidek said...

k.hamizah: mmg kelakar :D

k.nur: tu la, mujur Safiyyah tak kacau adik dia. kalau tak, jenuh la

k.fa10: bedung kak...bukak kejap2 je ;)

irfan: la..terkejut ke? nasib takde sakit jantung..hehe..

eb: happy mother's day to you too! :)

blog-tips-kurus: hari ibu kat US sama tarikh dgn Malaysia ;)

aLyNnZ said...

haha..lawak lar saffiyah nie tapi still comel buat gaya gitu..agaknyer apa lar saffiyah fikirkan yer..

baik saffiyah pandai jaga adik..xkacau adik pun..