Pages

Thursday, May 19, 2011

Shakir dah 2 bulan

Alhamdulillah hari ni Shakir genap 2 bulan usianya. Petang tadi bawa ke klinik, check up untuk 2 bulan. Berat Shakir dah 4.88 kg. Dalam pada dia muntah-muntah pun naik juga hampir sekilo berbanding beratnya sebulan lepas (3.97 kg). Alhamdulillah. Tingginya pulak dah 56.5 cm :)

"Umur saya dah 2 bulan tau" ^_^


Sekarang ni dah pandai dah nak berteman dan ajak bersembang. Kadang-kadang duk menjerit-jerit. Bila saya pergi kat dia...terus dia senyap pastu tersengih-sengih. Ingatkan nak apa la menjerit-jerit. Rupanya nak ajak bersembang ^_^. Kalau bersembang dengan dia, lagi la duk menyegih. Macam faham je apa yang ummi dia cakap..hihi..

Bawah ni video yang saya rakam masa pertama kali Shakir ajak bersembang. Sama hari dengan gambar dalam entry Wordless Wednesday: Senyuman pertama Shakir. Masa tu Shakir baru 45 hari. Tu pun mujur saya teringat nak ambil kamera

27 comments:

cikmimmie said...

lembutnya suara ummi... ^-^.... syakir dh besar....hehehe

lina said...

Nadiah cepat jer masa berlalu kan :)

husna said...

aahhhhhh.
rindunya kat kak nadiah bila dengaq sora kak nadiah yang lembut tu!
:)

Za's said...

Comelnya!!!! mcm omputih encemnyer..hehe

Lady Lavender said...

cepat besar yea shakir..nti boleh jadi teman berborak ngan ummi :-)

ishamizu said...

Kejap je Shakir dh 2 bulan, dh pandai bsembang ngn ummi dah. Comel sgt lil Batman ni. hihi..Aih time really flies eh, tak lama lg Zafri lak 2 bulan. :(

deena farhana said...

duk dgr sore ummi yg lembut je..festime dgr sore kak nad...alahai..........

aLyNnZ said...

hepi 2 months shakir..encem cam shaolin shocker..haha..

mamalieyna said...

cepat masa berlalu..syakir sgt comel! geram..

Acik Erna said...

assalam nadiha..comelnya syakir..geram tengok..susah le ummi nak buat kerja kalau dia dah pandai nak dilayang borak..tak mau tinggal sorang..

Mama Syamil said...

comelnya shakir...
kalau dah pandai ajak sembang..
kalut la umi dia.. xleh tinggal lama2..
nanti shakir asyik panggil jer

Yoon said...

salam nadiah... shakir muntah2 lagi ke sekarang? baby akak sekarang ni makin teruk pulak muntahnya walaupun umur dah 3 bulan... risau sangat!! dr kata nanti baik sendiri... tapi kesian sgt bila tgk dia muntah...huhu, btw, ur baby is sooo cute... :)

cikpuanhady said...

wahh..makin tembam..geram tengok, ni yang rasa nak ada baby jugak ni..ekekek..

Jom join :Nak menang souvenir dari Swiss? Meh join MBS Giveaway

Belog kami :Notre Belle Histoire

ummu said...

assalamualaikum Nadiah
sianyya shakir, sampai muntah-muntah.
wah cerdiknya Shakir
dah pandai nak komunikasi ya.

Nurul Izza said...

yey~~! batman dah besar.. alhamdulillah..

h4ni3 said...

makin comey anak bujang ni

Ummi Salsabila said...

Dah 2 bulan Syakir! Dah riuh dah mulut dia yer. Boleh main dgn kakak nnt!

nanakimie said...

hehe..shakir nak tlg umi masak:)berebut lah ngan safiyah nanti:)

Mukminah Wahab said...

Dah lama xdengar suara akak..hehehe. Wah...shakir makin nsem la..

fa10 said...

geramnya aunty tengok... makin cute pulak tu

Nadiah Sidek said...

cikmimmie: dengar suara sendiri mcm suara budak2. huhu..

k.lina: yup!

husna: mai la sini kalau rindu :D

za's: dah lahir pun kat negara omputih..ehe..

lady lavender: hehe..

Nadiah Sidek said...

ishamizu: a'ah, pasni turn zafri lak ;)

deena: erk. suara akak pulak yg dia duk fokus :p

alynnz: hahaha..

mamalieyna: geram gak dgn arif. hee~

k.erna: setakat ni takde masalah kak erna kecuali time dia meragam je la

Chik Na said...

sekejap je dah 2 bulan baby syakir ni...

Nadiah Sidek said...

mama syamil: kdg2 ummi dia buat tak tau je..hihi..

k.yoon: mmg kesian kan tgk anak muntah. paed shakir pun kata akan hilang sendiri 1 hari nnt..antara cepat dgn lmbt je la

cikpuanhady: apa lagi..jom2..hihi

ummu: waalaikumussalam wbt. a'ah, dia dah pandai nak bersembang :)

izza: muizz lagi besar :D

Nadiah Sidek said...

k.h4ni3: tq! ^_^

ummi salsabila: dia suka tgk kakak dia main ;)

nanakimie: takyah berebut..ummi bg part masing2..ehe..

meen: mesti rindu, kan? :D

k.fa10: :D

chik na: tu la..kejap je

Kamalia said...

comelnya suara nadiah..tak sangka lembut mcm tu skali..sekejap je ye syakir dah 2bulan..mesti kakak safiyyah suka dah ade kwn nak borak2..

boundaries said...

coemlnyer syakir.....:)