Pages

Monday, May 9, 2011

Sempena Hari Ibu...

...saya dapat kad ni:



Daripada Safiyyah dan Shakir :p. Tak sabar nak dapat kad yang betul-betul anak-anak bagi. Seronok tengok kawan-kawan dapat handmade card daripada anak-anak diorang :)


...saya juga dibelanja makan kat luar!

Suami saya bawa saya ke restoran Arab (Sinbad Restaurant). Patut la pagi Ahad tu dia kata tak payah masak..nak belanja makan rupanya ^_^


 
Ni makanan saya. Chicken Tikka Rice. Nasib baik mintak small size! Punya la banyak nasinya. Saya berjaya habiskan separuh je. Separuh lagi bungkus bawak balik


Ni pulak makanan suami saya. Combo Sinbad. Nasinya sikit je. Lauk bukan main banyak lagi. Side dishes kami sama je..salad dan bean soup. Saya tak makn bean soup. Suami yang perabiskan. Dia kata sedap
 

Safiyyah pulak? Tak pandang pun nasi. Roti Arab yang dia berkenan. Roti Arab tu diberi. Saya yang suka roti tak berkenan pulak roti Arab. Liat rotinya


Suami saya beli sekali baklava ni sebab Safiyyah suka makan baklava


Shakir??

Lena! :D


...saya dibawa pergi shopping lepas makan! ^_^

Suami saya suruh pilih 1 benda sebagai hadiah hari ibu tapi kesudahannya saya tak beli apa pun. Tak jadi nak beli bila tengok harganya. Mahal sangat. Takde sale pulak tu. Pastu suami saya kata takpe la, hadiah untuk hari ibu beli kemudian :). Window shopping je la jadinya ;)

Safiyyah cukup suka main train ni. Kalau pergi mana-mana kedai yang ada mainan ni mesti dia leka main


Lepas main train, main benda ni pulak


Pastu main botol air. Sedap je duduk atas lantai..macam kat rumah je :p


Gigih pegang dua-dua botol tu. Sebelum tu banyak kali dia cuba angkat dua-dua botol tapi tak berjaya sebab berat. Tapi tetap tak putus asa Akhirnya dia berjaya jugak :)


 Letih main, tengok kartun pulak


Shakir ni pulak kejap je dia nak duduk dalam kedai. Pastu melalak-lalak. Bawak keluar terus senyap. Bukan kaki window shopping kot..ehe..


p/s: thank you abang! ^_^

21 comments:

Irfan said...

pengorbanan ibu sungguh besar buat insan yang bergelar anak...

hepi mothers day buat semua...

maszmadi said...

happy mothers day nadiah

comel jerk safiyah dok atas lantai tu sambil main2.. hehe

Huda said...

bestnye dpt kad hari ibu :) huda just dpt ucapan from hubby :) cutenya safiyyah dan shakir :)

aLyNnZ said...

hepi mothers day nadiah..
dah besar anak dara nadiah..
shakir pun comel sepet..nadiah dah abis pantang yer..

Ummi Aisyah || Cik Yah said...

HEPI MOTHER'S DAY~~

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

selamat hari ibu jugak utk nadiah..:-)

Hamizah said...

selamat hari ub, Nadiah..
bestnya dpt sambut hari ibu..

ct N honey said...

selamat hari ibu,saya dulu pernah bawa bby pergi shopping,baru masuk 1 kedai dia menangis x ingat dunia,tak tahu nak buat cam ne lagi terus blk aje...video terkini pelajar Perempuan kena buli

cikmimmie said...

happy mother;'s day akak...
safiyyah dh macam org besar..dan sepatnya shakir membesar...hehehe.

'atiqah said...

salam.
mesti rasa bahagiaaaaa je hari tu kan? dapat kad, dapat makan sedap2.. =)

~najwa~ said...

happy mothers day nad...

fa10 said...

selamat hari ibu...
kat sana pun byk makanan mediterranean ek? senang la nak cari makan

Suhana Shahril said...

Best nyer dirai sesekali begitu...heheh..
Safiyyah mcm anak dara besar bila berambut panjang...dah xle guna 'comel' tp safiyyah 'lawa'...hehehe

nba-Nur said...

Bertuah Nadiah.. Mesti hati berbunga2kan bila diri kita dihargai sebegitu rupa.. Semoga Nadiah dapat menjaga anak2 yg merupakan amanah Allah dengan baik.. Take care ye.

incik said...

happy mom's day!
comel sanagt shakir n safiyyah..
hope nanti anak2 saya comel2 mcm diorang..
huu..tak kawen lagi dah berangan..=D

Izan Ishak said...

happy mother's day jugak buat nadiah!
bestnya dpt kad n pi makan2 ye....

safiyyah cam biasa aunty mmg geram tgk dia dgn rambutnya yg makin panjang tu!

Nadiah Sidek said...

irfan: tq irfan!

maszmadi: happy mother's day juga! :)

huda: dpt ucapan je pun buat hati senang, kan? :)

alynnz: happy mother's day juga alin! yup, kite habis pantang dah ;)

cik yah: happy mother's day to you too :)

rose: tq :)

k.hamizah: selamat hari ibu juga kak! :)

ct n honey: oh, shakir ni nasib ok je cuma dia tak nak duk lama2 dlm kedai

Nadiah Sidek said...

cikmimmie: tq mimmie :)

'atiqah: bahagia sgt :D

najwa: happy mother's day to you too :)

k.fa10: tempat nadiah ni takde la byk kak

k.ana: lawa? mcm utk org besar je lawa tu..ehe..

k.nur: insyaAllah..mudah2an mcm tu la hendaknya

incik: kesimpulannya kahwin la dulu..hihi..

k.izan: masalahnya safiyyah tak nak ikat rambut la kak..huhu..

eB ezrin said...

bestnyer... mkn kat situ sedap eh?... hu3... jeles lar ;p

Myra Jay said...

Sedap nmpak menu2 tu semua..
Besntya dapat jalan2 ngan family, walau xbeli pape tp spent time bersama tu yg berharga :)

bersama kak Es said...

comfort nye~

sangat suke kalau diri kita dihargai ..kan