Pages

Sunday, May 27, 2012

Salji di musim panas

Err...salji di musim panas???


Bukan salji ini yang saya maksudkan.


Ini yang sebenar-benarnya yang mahu saya ceritakan...

Pelik ye macam tak ada kaitan dengan tajuk entri? :)


snow-in-summer
Snow-in-summer. Jika diterjemahkan, jadilah salji-di-musim-panas ^_^.
Ye, nama bunga tersebut adalah snow-in-summer. Selepas 2 tahun sejak saya jumpa bunga ni buat pertama kali, baru saya tahu namanya. Unik. Senang nak ingat.


Safiyyah dengan bunga snow-in-summer. Gambar atas diambil pada 2 tahun lepas (18 Mei 2010) dan yang bawah diambil pada 23 April 2012.


Close-up


Nota:
Andainya salji benar-benar turun ketika ini, sayalah orang pertama yang paling gembira. Nak diikutkan, belum masuk musim panas secara rasmi pun lagi tapi panasnya ya Allah...tak tahan rasanya. Jam 6 petang pun terasa macam waktu tengahari. Panas sangat. Ini baru panas dunia. Tak dapat nak dibayangkan panasnya api neraka yang berganda tahap kepanasannya. Allahu rabbi. Mudah-mudahan hendaknya kita semua dijauhkan daripada azab api neraka..ameen..

16 comments:

yatie chomeyl said...

dh berapa degree kat sana skrg ni nadiah? kat sini around 25deg celcius klu tghari...boleh bertahan lagi la

Nida said...

Subhanallah... cantiknya.... geram tengok bunga tu semua

Teratak Hami said...

melepak ye saffiyah di tepi bunga ..

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

summer mmg panas giler khen
ai pong x tahan better weather kat mesia lagik...ada angin pun angin panas....hahaha...anyway cantek bunga tue

transformed housewife said...

ooo nama bunga rupanya.

LadyBird said...

salam kak nadiah.. :)..
comel bunge yg close up tu.. :)

CAHAYA HIDUPKU (Nur Hayati) said...

Cantek bunga tu putih melepak.. sebab tu di namakan snow in summer kot :D

Spring pun panas Nadiah.. akak ingat sejuk macam di Cameron Highland ni bila time spring... kalau musim panas memanglah kan...

Kamalia said...

ok,thanks nadiah..kat sini ade jugak kot bunga ni,tp xtau nama dia..
kat sini masih blom on fan lagi.masih boleh brtahan,tp dalam minggu depan dah mula panas kot..huhuu

Nur-nba said...

Cantiknya bunga ni..

Terima kasih Nadia sebab memberitahu kami nama bunga ni.. Al-maklumkan memang tak pernah sampai ke sana dapat melihatnya pun dah cukup bersyukur.. tq for sharing..

ishamizu said...

nice name! hihi..
sini pon dan2 terus panas bahang mcm kt Msia..dlm rumah pon tak boleh klu tak bukak kipas :)

Izan Ishak said...

cantiknya bungan snow in summer ni! safiyyah ni kan boleh jadi model cilik tau... tgk tu duduk pun ala2 sopan aje.

Chik Na said...

memang kena dengan namanya...memutih macam snow..

Hanis MY said...

cantiknyaaa suka2... panas sgt ke kat sana? berapa suhu...

Nida Mohd said...

mungkin sebab bunganya yang merimbun tu nampak macam salji sebab tu namanya gitu..

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

lama x update babe bz ker???

アヌムちゃん said...

cantik.....