Pages

Wednesday, May 6, 2009

NC & BS

Saya dah ada nursing cover (NC) & baby sling (BS)! Baru semalam dibeli suami. Saya tak minta pun dibelikan NC tapi dah dibelikan boleh la cuba-cuba guna. Mana tahu kot-kot lebih selesa nak BF Safiyyah kat tempat public. Saya suka warnanya...pink! So sweet la colour NC tu...


Cara-cara menggunakan NC




NC saya!





Dulu ingatnya nak beli baby carrier tapi lepas baca blog Dayah, tak jadi lak. Tukar lak ke BS. Kena beli gak la sebab kami dah tak larat dukung Safiyyah lama-lama. Huhu...tapi saya masih tak reti lagi nak menggunakan BS. Suami saya dah boleh dah sikit-sikit guna BS. Bersemangat waja bawak Safiyyah jalan-jalan guna BS! Safiyyah pun diam je duk dalam tu. Teringat lak anak kanggaru yang duk dalam 'poket' ibunya..hehe..




Cara-cara menggunakan BS





Safiyyah dan papanya









7 comments:

NURUL IZZA said...

akak..did u got my email?

boundaries said...

best la BS....comel la..safiyyah duk dlm BS ^_^ eh knp yg BS Tu bukan warna pink gak?hihihi akak kan suke pink^_^boleh jadi disebabkan papa kot yg selalu bawak BS?

Anonymous said...

Salam Nad,bee nk tya lah pasal Nursing cover.Beli kat mana yer?Bee cari2 juga tp cam payah jer nk dapat.Advise bee beli kat mana.Agak terganggu lah klu nk BF kat public.Public dok usha2 la.Bee x selesa.Padahal bukannya buat menda yg salah pun.

NaDiaH SiDeK said...

@ izza..yup, dpt dh. br je bls td. sori..terlupa nk bls ari tu :)


@ boundaries,ari tu duk bncg2, papa la yg akan slalu bawa Safiyyah guna BS. kalu beli pink kang dia malu lak nk guna. haha. tp mmg takde warna pink pun :)


@ anonymous: bee, hsbnd kite beli kat robinsons, midvalley. biasa la tu bee, mgkn diorg tak prnh tgk situasi cmtu kot. buat tak tahu je. janji kita tahu benda yg kite buat tu bknnya 1 kesalahan atau dosa...

bee said...

nad x kerja ke?bila nk g US?sure sedihkan kena berjauhan ngan family.Husband sambung master or PHD?

Maryam said...

akk saya tgk safiyyah tu friendly lah dgn camera... pandai sengeh tu tak tahan ahaks ;)

NaDiaH SiDeK said...

@ bee, kite tak keje dah. buat ms ni full time housewife :). insyaAllah kalu takde aral hjg bln ni fly teman hsbnd smbg PhD. huhu..tu la...kalu blh tak nk ke oversea (kalu gi melancong nak la! hehe) tp nk wat cmne..dh syaratnya cmtu..


@ maryam: tu la, akk pun perasan gk..pandai bergambar dia. kalu nk amik candid, kena senyap2 jgn bg dia nmpk kamera...kalu tak mesti dia tgk kamera tu. hehe