Pages

Tuesday, December 7, 2010

Safiyyah dan topi ajaib

Lama dah cerita dan gambar-gambar bawah ni...3 bulan lepas lagi..masa Safiyyah 20 bulan. Meh tengok gelagat Safiyyah dan topi ajaibnya..


Cik Safiyyah dan topi ajaibnya. Ajaibnya topi ni, ia boleh dijadikan mangkuk! Tuang air dalamnya pun gerenti tak bocor (jangan diterbalikkan sudah la...confirm la air tumpah :p). Dan ajaibnya juga topi ni...'mengajar' Safiyyah agar tak mudah berputus asa! Tak percaya? Tengok gambar bawah ni:


Bersungguh-sungguh cik Safiyyah kita ni cuba pakai topi ajaib tu. Mula-mula tu umminya perhati je gelagat dia (bukan setakat perhati, siap gelak lagi..hihi..). Tengah syok perhati, baru le si ummi teringat nak ambil gambar. Mula-mula tak berhasil percubaan Safiyyah. Tiap kali dia letak topi tu di kepala, tiap kali tu jugak la topi tu jatuh. Entah kenapa topi ajaib tu tak nak bekerjasama pulak


TAPI....

tanpa mengenal erti putus asa dan hasil kesungguhan..


AKHIRNYA......

BERJAYA juga Safiyyah pakai topi ajaib tu tanpa bantuan sesiapa!
*clap, clap, clap*


Yay..berjaya! Tapi muka masih tak confident lagi ni. Duk risau je kalau-kalau topi tu jatuh lagi dari kepalanya


Super duper happy!


p/s: bagi topi betul-betul tak nak pulak dipakainya. Mangkuk plastik pulak yang dijadikan topi! Jimat la duit papa gini...recycle aje barang-barang yang ada kat rumah..ngee~

27 comments:

deena farhana said...

safiyyah...kak deena byk mangkuk plastic mcm tu kat umah opah..nak topi ajaib lebih lagi x.??hehehe

comei safiyyah:)

boundaries said...

hihihihi....comey betul safiyyah...sikap budak-budak tak ada sikap putus asa..

CatlinaFly said...

alololo comelnye safiyyah///creative sungguh!

syahida nafisah said...

hahaha..da mcm awek korea tgk..comel bangat..

Anonymous said...

comelnye safiyyah ^_^

Izan Ishak said...

anak2 mmg cam ni kan nadiah. tak pernah kenal erti putus asa..
gambar 2 yg last tu mmg muka comel n nakal2 je!

Affieza said...

Wow..happy sungguh ekh Safiyyah bila dah berjaya pkai topi ajaib dia...hihi

Ummi Aisyah || Cik Yah said...

Muka excited betol dapat pakai 'topi ajaib' menYENGIH aje

AshAnas said...

fesyen baru nih, haha...

safiyyah dr dulu tak pernah kenal erti kalah. akan usaha jugak sampai dapt...

ingat lg yg die nak pegang 2 donut mainan die dgn hanya 2 jari... yg die baru mula berjalan, nmpk mcm nk jatuh tp die control...

safiyyah ni mmg kuat berusaha la. chaiyok2!

yatie chomeyl said...

comeyl gile safiyaah senyum dlm gmbr last tuh..excited habsi muka dia..*clap clap clap*

transformed housewife said...

Safiyyah yg kreatif!

h4ni3 said...

topi dah ada.. tongkatnya mana safiyyah?? =))

kakyong said...

memang kreatip.. mcm aliya, abis periuk belanga di buat topi... pastu main kat depan rumah.. buat kena gelak dgn jiran...

bidarulmunir said...

amboi.....sukanya safiyyah bila dah berjaya buat sesuatu...renyih sampai tak nampak mata..hehe..

'atiqah said...

Salam.
Saffiyah..safiyyah...acam2 la! =)

Ummi Salsabila said...

Good job safiyyah.dorang mmg xknl erti give up.Cuba lg smpi dpt.kan safiyyah comel?;)

teringat aufa juga.dia pun ada topi ajaib,tp bkn mangkuk.hehe

[-suziey-] said...

hahhah so cute..ala besela..budak..yg bkn utk pakai tu yg dia nk..ekekek:P

ummika said...

comeynyer... :) suker tgk mua cheeky safiyyah tu... :)

nza said...

anak2 kecik mmg kreatif..mrk boleh buat apa yg xtrfikir oleh kita.....

Nia said...

hehe,..gambar yg last tu bleh masuk contest tu! comeynya dia!

~♥ iella ♥~ said...

Topi serba guna..
cayalah...akhirnya topi ajaib di atas kepala..hihi

http://fadthnwan.blogspot.com

Nadiah Sidek said...

deena: nak, nak! eheh..

boundaries: yup, byk sebenarnya kita boleh belajar dpd budak2 :)

catlina: e-ein takmo pakai topi ajaib ke? hehe..

syahida nafisah: awek korea?? hihi..

anonymous: tq! ^_^

k.izan: betul, betul..dicuba selagi boleh!

affieza: mesti la happy..dah berjaya ;)

Nadiah Sidek said...

ummi aisyah: tu la pasal..excited betul dia

ashanas: harap2nya berkekalan sifat bersungguh dan tak berputus asa ni sampai dia besar

yatie: over excited..hehe..

transformed hw: hehe..

h4ni3: tunggu aunty hanie bagi la :D

kakyong: aliya menghiburkan jiran tu kakyong :D

bid: hehe..mcm tu la dia

Nadiah Sidek said...

'atiqah: layankan aje..hehe..

ummi salsabila: aufa pakai apa jadikan topi ajaib?

suziey: tu la..yg bukan utk dipakai tu la yg dia nak pakai sgt2 :p

ummika: hehe..

nza: yup, mmg kita tak terfikir pun

nia: nia buat la contest yg sesuai, boleh la join..eheh..

iella: yup, topi serbaguna..hehe..

mamalieyna said...

anak cerdik pandai mmg camtu, otak kreatif! hehe...kiut sungguh time super duper happy tu..hehe..

Oyis said...

salam kenal nadiah...

comel betul safiyyah ni. dulu aisyah pon suka main mangkuk buat topi jg, skang dah besar sket x main lg dah hehe

nanakimie said...

comey nya:)