Pages

Sunday, December 12, 2010

Celoteh Safiyyah: Ditinggal papa

Yay..thank you ummi kasi peluang Safiyyah berceloteh sekali lagi kat blog ummi! Lama dah Safiyyah tak berceloteh kat sini sejak entry Celoteh Safiyyah: Anniversary Celebration. Eh...itu satu-satunya pun celoteh Safiyyah kat blog ummi ni. Safiyyah banyak kerja la nak kena buat kat rumah, tu yang tak sempat tu nak berceloteh kat sini. Lagipun ni kan blog ummi, sekali-sekala boleh la Safiyyah tumpang berceloteh kat sini. Rindu tak baca celoteh Safiyyah? ^_^

Hari ni dah hari ke-2 papa pergi San Diego. Papa kata San Diego tu kat California. Tinggal Safiyyah dengan ummi je la kat rumah. Eh, dengan baby sekali tapi baby tak keluar lagi dari perut ummi. Safiyyah tak sedar pun bila papa keluar rumah semalam. Awal sangat papa keluar, sebelum Subuh lagi. Lena Safiyyah tidur sampaikan papa cium Safiyyah sebelum papa keluar pun Safiyyah tak sedar. Safiyyah terjaga pukul 6 pagi tapi masa tu papa dah takde dah. Ummi la bagitau papa dah pergi airport, uncle Syafiq hantarkan. Thank you uncle Syafiq!

Papa pergi San Diego sebab ada conference kat sana. Safiyyah pun tak tahu conference tu apa. Safiyyah tak pernah pergi conference. Papa kata papa balik sini hari Rabu nanti. Hmm..lamanya papa pergi..nanti siapa nak dukung Safiyyah..? Ummi tu bukannya larat pun. Dukung Safiyyah asyik nak terjatuh je Safiyyah. Berat Safiyyah baru 10 kg dah ummi tak larat dukung Safiyyah. Apa la ummi ni. Ummi makan la banyak-banyak sikit, baru ada tenaga nak dukung Safiyyah..

Tahun lepas pun papa pernah tinggalkan ummi dengan Safiyyah kat rumah. Masa tu papa pergi conference jugak..kat Mississippi. Safiyyah pun dah pernah jejak Mississippi tau..masa tu Safiyyah dengan ummi dengan papa makan angin dengan uncle Muzammil dan uncle Syafiq tapi tak sempat jalan-jalan pun kat Mississippi tu. Ummi ada cerita pasal tu...ingat tak? Kalau tak ingat, baca kat sini ye: vacation.

Safiyyah dengan ummi dan papa kat Mississippi. Safiyyah tak ingat la siapa yang tolong ambilkan gambar ni...uncle Muzammil ke uncle Syafiq..lupa la..


Papa, jaga diri elok-elok tau kat tempat orang. Jangan nakal-nakal. Papa jangan risaukan Safiyyah, ummi dan baby kat sini ye. Nanti Safiyyah jaga ummi dengan baby. Papa balik nanti bawa ole-ole untuk ummi dengan Safiyyah dari San Diego tu ye. Miss you papa!


♥ Safiyyah ♥

26 comments:

cik oryza said...

comel je kakak safiyyah tulis post ye... hehe nanti2 safiyyah mintak lagi nk tulis entry ye... hehe

Ummu Ammar said...

Safiyyah..Kalau safiyyah post selalu kt blog ummi pun takpe..achik suka tau..SSssyyyyy..!jgn bgtau ummi..nanti dia marah..hehehe

OneSimpleMother said...

shian safiyyah papa tinggal dia ye.. takpelah kejap lagi papa baliklah tu. adik luqman pun dah dekat 2 minggu kena tinggal dengan ayah dia kat sini tau.. kesian kat dia.. shian kat ummi dia juge.. huhuhu

Cik Wan Jun Smile said...

hahahahaha...comeinyer...
safiyyah jaga ummi & baby elok2 yerk... huhuhuhu

Norhayati Ahmad said...

ala..cedehnyer...rasa mcm nak nangis plak auntie yati baca...sabar yer safiyyah...jaga ummi n baby baik2 yer...kirim salam kat ummi...

MAMASYAZA said...

ciannn dia, budak cumelll kena tinggal ngan papa dia. takpa..nanti papa balik bwk hadiah utk safiyyah

Izan Ishak said...

alololo..safiyyah jgn sedih2 kena tinggal ngan papa ye. jaga ummi ngan bby tau. nnti mesti papa belikan hadiah dari san diego~

liyana said...

kenapa safiyyah ngn ummi x ikut papa?? kan best pi jalan2.. ~ngeee

kak nadiah, saya baca entry ni dengan penuh gaya pelat kanak2.. sebab safiyyah yang tulis kan..kekeke

ainnoraini said...

salam ziarah...
cute sangat...

idasm said...

alahai... comel je celoteh safiyyah ni..

take care ye, cakap kat ummi tau...

Mukminah Wahab said...

wah..comey je entry nih,..mcm tuan die jgk.. ^_^

Mukminah Wahab said...

wah..comey je entry nih,..mcm tuan die jgk.. ^_^

kakyong said...

bagus la safiyyah, jaga ummi & baby baik2 tau.. esok lusa coleteh pjg2 lagi yer.... sweet sangat... ;)

E.d.Y said...

ala..kesiannya kene tinggal

Marsita said...

safiyyah mesti jaga ummi baik2... ekekeke...

Lady Lavender said...

safiyyah jgn buli ummi yea..be good okay.

nza said...

kesiannya safiyyah n ummi kena tinggal dgn papa....

Hamizah said...

bijaknya safiyyah sekarang..
mesti rindu kat papa nie..
ummi mesti lg rindu,kan?hehehe

[-suziey-] said...

alaalaal comel jek..so sweet..touching plak:D

EEFFAH said...

umi atau safiyyah yang rindu2?
=)

h4ni3 said...

Kehadapan Safiyyah,

Safiyyah jgn sedih2 tau. Papa Safiyyah pegi kejap jer. Nanti papa Safiyyah balik ye. Jgn lupa suruh papa Safiyyah bawak balik ole2 tau..

Khayra pun kena tinggal ni. Daddy Khayra meeting 4 hari kat Melaka (ek eleh, kat melaka aje pun heboh kan.. hihi). Tp malam2 Khayra tak dpt tido dgn Daddy. Daddy pesan jgn nakal2, nanti Mummy Khayra penin. So Safiyyah pun jgn nakal2, nanti ummi Safiyyah pun penin. Nanti bulan Januari pun Khayra kena tinggal lagi. Daddy kena pegi Vienna pulak. huhu..

Safiyyah jaga diri ye.. Jaga ummi dgn baby skali tau.


LoVe,
Kakak Khayra
;)

fireflies said...

ala siannyer kene tinggal ek... jgn nakal nakal tau sian kat ummi tak larat...

Nadiah Sidek said...

cik oryza: kalau safiyyah tak sibuk safiyyah tulis lagi ye :D

ummu ammar: hehe..merajuk nnt ummi baca komen acik

OSM: adik luqman lagi kerap kena tinggal, kan? sian kat dia..

cik wan jun: jgn risau..safiyyah jaga ummi dgn baik ;)

yati: ok, nnt safiyyah sampaikan salam tu :)

mamasyaza: tak sabar tunggu papa balik!

izan: ok, safiyyah akan jaga ummi dgn baby

Nadiah Sidek said...

liyana: papa kata tak cukup budget la..sbb tu safiyyah dgn ummi tak boleh ikut..huhu..

ainnoraini: terima kasih sudi ziarah blog ummi :)

ida: ok, nnt safiyyah cakap kat ummi

meen: hee...terima kasih! ^_^

kakyong: nnt ummi tergugat kalau safiyyah berceloteh pjg2..hehe..

edy: sedih..huhu..

marsita: mesti punya safiyyah jaga baik2 ;)

Nadiah Sidek said...

lady lavender: buli sikit2 pun tak boleh ye? :D

nza: sob, sob..

hamizah: ehehe..tu kena tanya ummi la

suziey: hee~ ^_^

eeffah: 2-2 :D

h4ni3: seronoknya dpt surat dpd kakak khayra! tq kak ^_^

fireflies: tak..safiyyah tak nakal ;)

Nia said...

Alala,..Safiyyah jaga ummi dengan baby baik2 ya sayang..take care.

rasa nak nangis lak tengok Safiyyah kat pintu tu, mcm tunggu papa dia..sobs (emosi terlebih plak..hehe)