Pages

Sunday, February 27, 2011

Infant CPR - Choking

Dalam entry Infant Care Class, ada yang minta saya kongsikan cara yang perlu dibuat jika anak tercekik. Agak susah untuk saya terangkan melalui tulisan semata-mata. Tadi saya cari video yang bersesuaian...jumpa la video yang agak bagus. Kat video bawah ni ditunjukkan langkah demi langkah apa yang perlu dibuat kalau baby tercekik, lebih kurang dengan yang saya belajar di Infant Care Class. Kat video ni jugak ada ditunjukkan sikit teknik CPR...



Part 1



Part 2


Video tu ada 3 part kesemuanya tapi Part 3 tu hanya duk cerita benda apa yang boleh buatkan baby tercekik, jadinya saya tak letak la kat sini. Nak tengok, cari di Youtube ye :)

Moga beroleh manfaat...

3 comments:

mamaaedrean said...

x leh tgk.. hu3... singgah kembali yer :)

h4ni3 said...

last saya blaja infant cpr masa tahun 2008.. uii.. lama dah tu!
takpe.. kalau lupa, nnt saya refer balik kat sini :)

Nadiah Sidek said...

mamaaedrean: err..knp ye takleh tgk?

h4ni3: alahai doc..takyah la tgk kat sini..baik tanya staf kat klinik je..hee~