Pages

Tuesday, February 15, 2011

Safiyyah...ni bukan rumah la sayang..

...ini kedai... (ayat yang terpacul di bibir saya tempohari..hee~)

Mana taknya...Safiyyah tiba-tiba je baring kat kedai. Dia buat macam rumah sendiri pulak. Tengok je la sendiri aksi-aksi Safiyyah...


Tiba-tiba je Safiyyah baring kat kedai tu. Dia bukannya tunjuk perasaan ni. Mengantuk agaknya, dalam kereta dia terlelap sekejap. Kalau kat rumah, waktu tu bukannya dia nak tidur pun. Selalu pergi kedai tak pernah macam ni. Biasanya dia la yang paling sibuk di kedai. Usik itu, usik ini...jalan sana, jalan sini...ikut suka dia la ke mana kaki dia nak melangkah. Kalau boleh 1 kedai dia nak explore. Ummi dengan papa dia pun dia dah tak peduli. Konon-konon dah besar sangat la -_-"


Kalau dibiarkan, mau lena agaknya Safiyyah kat situ :p. Saya nak angkat dia, dia marah. Jenuh banyak kali suruh bangun


Pujuk punya pujuk, bangun juga la dia tapi lambat-lambat...duk berlunjur pulak dulu..


Pastu duduk gini pulak. Ada orang nak lalu, baru dia bangkit. Macam-macam la Safiyyah ni..

22 comments:

AshAnas said...

dia penant agaknya tu, hihi... anas pun pernah sekali baring dalam kedai... tp kedai baju yg de karpet la... kes ngantuk sangat la tu...

Izan Ishak said...

betullah...agaknya dia masih ingat kat umah lagi tu..kot2 siap mimpi...ohhh bestnya baring kat sini~

cikmimmie said...

hehehe..muka mengantuk je safiyyah...pipi dia bulattnyee...geraammm.....rasa nk cubit-cubitt...;)

Kamalia said...

hahaha..sungguh comel..maybe time tu die mengantuk sgt n badan lesu kot..pastu,balik tu die tido tak?

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

laaa auntie ingat kamu mogok tdi..hehe so cute!

sweet life said...

alorrr.. penat ekh safiyyah?
cian dia...

Tyra Hanim said...

comel je safiah.
Pinky pinky girl (=

nanakimie said...

hehe..lucu lar safiyyah neh:)

Lady Lavender said...

heehe..apa yg safiyyah kisah..yg penting dia buat apa yg dia nak buat aje :-).Asal tak kacau org tak pe la kann safiyyah..

husna said...

ni mesti penat dok melompat kat dalam rumah ni...
hehhehehehe

Ummi Aisyah || Cik Yah said...

hihi..boleh plak wak aksi guling2 camtu yek.silap2 hb owner kedai ambik jadik staf kat situ :P

ibunaznoy said...

mmg muka ngantuk tu,lega la skit mama saffiyyah hr tu ye coz saffiyyah tak explore kat kedai tu..

♥MAMASYAZA♥ said...

nak rehatkan kaki dia kot, dah puas berjalan kehulu kehilir, time to rest

Chik Na said...

agaknya penat sangat la tuh

Hamizah said...

beraninya dia..

NzA said...

ngantuk + penat kot......

Nadiah Sidek said...

ashanas: penat apanya..baru sampai kedai je pun masa tu :p

k.izan: hihi..ye la tu agaknya

cikmmimmie: cubit le kalau boleh..hee~

k.kamalia: hmm..takdenya kak..balik rumah aktif balik :p

rose: kalau org tak tahu mesti ingat dia mogok..hihi..

sweet life: dia ngantuk tu ;)

tyra: hee~

nanakimie: hehe..

Nadiah Sidek said...

lady lavender: tu la..suka hati dia je :p

husna: kalau kat rumah, tak reti penat pun melompat

ummi aisyah: silapnya tak cukup umur je..hehe..

ibunaznoy: takde la letih sgt nak mengejar :D

mamasyaza: ala kak..baru sampai kedai je masa tu..hihi..

chik na: dia ngantuk tu chik na

k.hamizah: berani guling2 kat kedai ke? hehe..

k.nza: a'ah, ngantuk ;)

kakyong said...

anis & aliya pun suka buat aksi mcm ni... lebih2 lagi kalo kat area yang nampak bersih @ lantai putih mcm kat rumah... huhuuu

67safiyyah dah nak jadi kakak.. berlagak dah besor la...

ishamizu said...

hihihi cute!

idasm said...

comelnyer safiyyah....
macam nadiah cakaplah.. boleh lena dia kalau dibiarkan....

boundaries said...

apa saja yang safiyyah buat pasti comel...hihihi..