Pages

Wednesday, October 17, 2012

Musim luruh: Beza dalam masa 3 minggu

Gambar-gambar berikut saya ambil pada tiga tarikh yang berbeza. Pokok yang sama, tempat yang sama cuma jarak gambar yang diambil sedikit berbeza.


27 September 2012


2 Oktober 2012


10 Oktober 2012


Perasan tak perbezaan antara ketiga-tiga gambar untuk pokok pertama (kanan sekali) dan pokok ketiga? Paling ketara pokok ketiga tu la. Dalam gambar pertama masih banyak daun merah tu. Gambar akhir, habis botak! Huhu...sekejap betul daun-daunnya gugur. Pokok pertama tu menunggu masa je tu. Beberapa hari ni angin agak kuat. Silap-silap, dah botak agaknya sekarang ni.


13 comments:

♥MAMASYAZA♥ said...

bestkan

Nieyl said...

dah tibe mase nyer..:)

Acik Erna said...

asalam nadiah..bila bertukar warna merah memang cantik..

Nida Mohd said...

gambar pertama lebat lagi..gambar last tu dah botak..hihihi

ishamizu said...

Wah nmpk pbezaannya. Nti klu ada rezeki izu nk try buat mcm ni jgk la..hehe. Good idea nadiah! And tq for sharing..;)

wa said...

memang lawa.....tak puas tengok autumn kat Jepun tahun lepas..:)

transformed housewife said...

aahla cepat je. sejuk tak kalau masa Autumn thn ni?

Nur-nba said...

Apa2 pun..sungguh ciptaan Allah.. suka tengok gambar2 ni.

Nur-nba said...

Apa2 pun..sungguh ciptaan Allah.. suka tengok gambar2 ni.

Nur-nba said...

Apa2 pun..sungguh ciptaan Allah.. suka tengok gambar2 ni.

obat penyakit rematik said...

KUNJUNGAN,

SALAM KENAL, SMOGA SUKSES SELALU :)

Chik Na said...

agaknya minggu ni pokok pertama tu dah tinggal batang je ..

Izan Ishak said...

cerita pasal musim luruh ni teringat masa k.izan kecik2 dulu... kakak no 3 yg belajar kat us masa tu sempat kirimkan sehelai daun yg gugur masa musim luruh. *daun pokoko apa ye yg mcm kat bendera canada tu?