Pages

Tuesday, October 30, 2012

Gelagat dua beradik di Aidiladha

Main gelongsor rekaan kak long.


Kak long ni belum habis bersiap lagi dah sibuk main gelongsor.


Dua beradik yang gembira.


"Yay, saya dah ada kopiah! Terima kasih Cik Yah bagi kopiah". 


Sesaat dua je la kopiah bertahan atas kepala. Lepas tu dicampaknya >_<.


Kak long pakaikan balik kopiah Shakir. Rasa macam Safiyyah dah besar sangat masa ni tolong siapkan adik ^_^.


Setiap kali Shakir tanggalkan dan campak kopiahnya, kak long la jadi tukang kutip dan pakaikan kopiah Shakir berkali-kali tanpa jemu :).



15 comments:

mimmie said...

alahai 2 beradik nie... geramm je tgk...

CAHAYA HIDUPKU (Nur Hayati) said...

Memang keletah betul budak dua org.. ada saje idea kretif keluar dari kak long nya :D

shafriza said...

Baiknya depa berdua tu..
Bila dengar gelak ketawa anak2 hilang rasa susah hati kita.
Moga sentiasa saling menjaga antara satu sama lain dan jadi anak yang soleh solehah, inshaAllah.

yatie chomeyl said...

kak long ni pakaikan kopiah adik, tp kain dia sendiri pun x pakai2 lagi hahahaha

sweet life said...

alahhh hai... comeinyer...
kak long tak sikat lagi rambut... hehe...

Kak Izan said...

habislah kusyen berterabur.. hihihi
Kaklong mana kainnya...hihihi
sebuk uruskan adik.. dia pun tak sempat siap..(karenah anak2 yang menghiburkan hati)

Suhana Shahril said...

kak long sgt2 sweetttt...

Mixed-family in da house.... said...

hikhikhik.....pandai lah safiyyah tolong siapkan adik ya (walaupun diri sendiri tak pakai kain lagi...)...hiks....

kreatif tu safiyyah buleh terfikir utk cipta gelongsor dalam rumah...umi jangan marah tau....

yuyu jannah said...

kretif betul safiyyah ni...blh je kan buat gelongsor kat rmh.. x pyh pegi playground..

Papa Mifz said...

kreatif yer...boleh lak kusyen jadi papan gelongsor yer...hehe

Oyis said...

ingatkan kat umah ni je main gelungsur pakai kusyen, rupanya universal ye.. hehe

lady scooter said...

la tak tinggalkan jejak kat sini. he3... smekain comel kedua- duanya...

norhayati rusli said...

comelnya dua beradik nie.

nanakimie said...

hehe,sweet sgt,,,sanggup tu kaklong nak smart2kan adik dia,even dia xbersiap lagi:)

Ummi Shira (AshAnas) said...

alahai comelnye... kakak siapkan adik, kakak belum siap, hehe