Pages

Wednesday, June 9, 2010

Kembali bersiaran dari Lincoln, Nebraska

Alhamdulillah...kami selamat sampai di Lincoln, Nebraska pukul 11.20 pagi tadi setelah menamatkan perjalanan merentasi 19 negeri di sebelah timur USA selama 15 hari. Seronok tapi meletihkan! Sakit-sakit badan dibuatnya...huhu. Kulit pun jadi gelap (sunburnt!) gara-gara berjemur padahal berjemur untuk bergambar je pun...uhuk!

InsyaAllah nanti saya ceritakan ye. Secara ringkasnya, boleh tengok peta bawah ni (click-hold-drag cursor kat peta atau klik 'view larger map' tu untuk tengok lebih jelas). Poin-poin kat peta tu antara tempat yang kami pergi, tak semua la saya letak..




p/s: Nikmatnya berada di rumah...home sweet home! love

14 comments:

deena farhana said...

welcome home kak Nad :)

sweetsal said...

bestnye gi jalan satu dunia dh sampai..saya tak pernah lepas keluar negara lagi..bila agak nya nk gi merantau ni...hehe

~: UmmiNor:~ said...

mak aih, mcm merentas benua dah jadinye..mesti letih giler kan? hane a good rest, saffiyah sihat? budak2 ni kalu balik tang jalan jauh mesti meragam huhuhuh

~: UmmiNor:~ said...

eh, nak tanye lagi sekali takut tuan rumah lupa :)
camne Nad copy paste komen dr FB mcm dlm enry crocs tu ?
boleh share tak?

tq,
dr saya yang jakun IT.

pali said...

ya Allah, korang, melantak sungguh berjalan. hehehe.

aLyNnZ said...

jauhnyer perjalanan saffiyah..update cepat2 eh..?xsabar nk tgk lattest pic merentasi 19 negeri..

abah aman said...

salam nadiah dan keluarga,

ya... abah pun tak sabar nak tahu cerita pengalaman di sepanjang perjalanan ini...

Nida said...

Bolehlah minta Safiyyah urutkan umminya...

Nadiah Sidek said...

deena: ;)

sweetsal: ada rezeki nnt akk gi la tmpt anak akk tu..jln2 kat sana. jepun cantik (mcm dah pernah sampai jepun je..ehe..)

umminor: mmg letih sbb byk duk dlm kereta je

pali: hehe..

alynnz: insyaAllah :)

abah aman: nnt sy ceritakan, insyaAllah

nida: safiyyah 'pengsan' dpd petang smlm..cmne nak mintak dia urutkan..hehe..

The Juggling Queen said...

alhamdulillah dah sampai rumah ye? nnti blog ur journey ye. tak dapat pegi pun takpe, janji bley dengar cite nadiah.

Ummi Aisyah said...

dah balik umah yek..nanti jangan lupe update cepat2 citer merentas dunia tu..:) tak dapat pergi pun takpe asal dapat dengar citer dari orang lain

ummumishkah said...

best jalan2 yer and yesss home sweet home! ada award untuk nadiah di http://littlemishkah.blogspot.com/2010/06/creative-blogger-award.html
sila ambil lah yer!

kakyong said...

bestnya dpt jalan2.. 15 hari.. lama tu... tak sabar nak baca catatan perjalanan nadiah..

nadnye said...

seronoknya.. 15 hari, apa beza antara kesemua negeri yea?