Pages

Tuesday, June 15, 2010

Dah setahun rupanya...

....kami jadi anak rantau!

Tak sedar masa berlalu. Pejam celik pejam celik...dah setahun! Mula-mula sampai sini janggal jugak la rasa tapi sekarang ni makin boleh adapt la dengan kehidupan kat sini. Banyak juga yang boleh dijadikan teladan di sini walaupun USA ni bukan negara Islam.

Rindu nak balik Malaysia! Ada sape-sape nak sponsor tiket kat kami? Ehe..


Setahun yang lalu...di airport Kota Bharu dan KLIA


*************************

Lupa nak bagitau...blog saya ni lebih sesuai guna Mozilla Firefox. Template baru ni tak serasi la dengan Internet Explorer...


Ni kalau guna Internet Explorer. Tengok...header jadi warna hitam. Tak center pulak tu. Footer pun sama jugak tak center. Saya cuba juga main-main dengan HTML code tapi tetap tak jadi (lagipun bukan reti sangat..hihi..)


Ni bila guna Mozilla Firefox. Baru la sedap mata memandang


Tapi takpe guna IE pun...buat-buat tak nampak je la 'kecacatan' tu..hehe. Yang lain ok je cuma header dan footer tu je la masalahnya..

Saya terjatuh hati dengan template ni sebab purple-pink antara favourite color saya! Susah nak jumpa. Kalau ada pun warna-warna macam ni...macam kebudak-budakan je templatenya. Yang cantik-cantik, 2-column layout banyak la. 3-column tak banyak pilihan sangat (pada saya yang terlalu memilih ni la)

21 comments:

kak mas said...

nadiah ke sana further study ke..? sori tnya.. tak khatam lagi blog nadiah ni.. :)

deena farhana said...

anak rantau byk experience...tu pluang yg xsmua org dpt :)

seb bek sy mozilla..ptut pun comeii sgt template tu :P

Alimaz-Kembara Terasing said...

saya guna opera...sama la dengan mozilla

[-suziey-] said...

waa dh setahun yek..bila balik mesia tu?

my blog pn sesuai guna mozilla..hehe..xpela abaikn je ketaksempurnaan tu..hiks:p

Norhayati Ahmad said...

mmm kejap jer masa berlalu..x perasan pun...bila nak balik bercuti...

k yati pun tingin nak tukar templat blog dari 2 column ke 3 column..tapi x pandai..dah puas godek..tapi x jadi..huhu..mcmana ek?

ummumishkah said...

how time flies kan?
skrg ni apa2 pun rasa cepat jer!

nurunnuha said...

salam, kak nadiah..
first time bagi komen. sebelum ni jadi jadi silent reader je. suka la baca blog kak nadiah. dapat link aritu from blog kak sarah. (err kak sarah, do u read this? hee)

blog ni kalau guna google chrome pun cun je template dia. macam preview guna mozilla jugak la. =)

aLyNnZ said...

owhh nadiah tukat layout yer..? cantik lar alin pun suka pink n purple..alin pun xberapa reti bab nk edit layout blog..hr nie br soft problem layout alin..dr last week alin edit2 ntah jd apa..jd xtentu arah..tension gak..

husna said...

cepatkan masa berlalu...
pejam celik, kak nadiah dah setahun kat sana..
pejam celik, husna dh nk msk 3 thn daftar master..
uwaaa.
tak cukup dok teriak kat blog sendri, teriak kat blog kak nadiah plak.
ngeh ngeh

ibunafis said...

salam nadiah,cantik la 'umah baru' nadiah,sejuk mata memandang..dh setahun duk rantau org,mmg byk pngalaman nadiah dpt kat sana kan,smoga tabah hadapi semua dugaan yea!!

Nida said...

nanti bila dah lepas setahun... rasa sekejap je dah nak balik Malaysia... kemudian pasti kita rindukan suasana berada di dunia asing pula..

sarahfazalul said...

setahun sudah. tapi banyak sungguh pengalaman akak kat sana. keep more coming. kami suka dengar kak nadiah bercerita (^^,)

Srikandi Mujahid said...

safiyyah membesar sambil merantau, syok tuu :)

sejuk mata menatap template baru akk ni :)

Nadiah Sidek said...

kak mas: suami nadiah yg further study sini. nadiah duk umah je..hehe..

deena: bersyukur sgt dpt peluang duk kat negara org :)

alimaz: 1st time dgr opera..

suziey: nmpk ok je blog suziey bila guna IE. ke sy yg tak perasan?

kak yati: cari template yg ada 3-layout

ummumishkah: betul..betul..

Nadiah Sidek said...

nurunnuha: awat jd silent reader je...segan ek? :) btw, tq sudi baca blog akk ;)

alynnz: dulu2 ms awal2 berblog kite tak reti jgk tapi lama2 reti la :)

husna: hehe...sabar husna..sabar. sikit je lg tu nak habis. jgn putus asa!

ibunafis: tq :)

nida: yup, pasti nadiah akan merindui tmpt ni bila balik malaysia nnt

sarah: boleh la akk masuk pertandingan bercerita kalau mcm ni! ahaha..

liyana: ummi papa safiyyah yg rs seronok, safiyyah tak reti apa lg :D

Drama Mama said...

seronoknya lah duduk merantau. teringin jugak nak ke negara orang, rasa camana susah senang hidup kat sana. harap2 ada rezeki nanti. :-)

http://twinkywinkystars.blogspot.com

yatie chomeyl said...

nti klu dh blk msia, rindu nk g sana pulak hehehhe

*yatie dh rindu nk blk jepun semula ni* ekekkeke

Hamizah said...

brapa thn lg perlu dihabiskan?caiyyyok

NURUL IZZA said...

iza guna maxthon pun jadi mcm gmbr kedua tapi header dia tertarik mcm gmbr 1st.lucu=)))))

kakyong said...

kejap jer setahun kan..
masa kakyong kenal nadiah tu pun nadiah baru lagi kat Lincoln kan...

kakyong guna chrome.. ok jer..

Nadiah Sidek said...

drama mama: insyaAllah, ada rezeki blh merasa merantau kat tmpt org :)

yatie: satgi sampai jepun, rindu balik kat malaysia. hihi..

hamizah: dlm 3-4 thn lg kot kak

izza: mcm tu pulak ye bila guna maxthon

kakyong: betul..betul..ms tu baru lg kat lincoln :)