Pages

Saturday, June 5, 2010

Tag dari Ummi Aisyah

*scheduled post*


Yang ni tag dari ummi Aisyah. Tiba-tiba je rajin buat tag..senyumkenyit


1. Apa yang anda akan buat bila anda tahu member anda tikam belakang anda?
-> Tikam dia balik setan. Haha. Takde la. Saya rasa saya akan menjauhkan diri daripada orang macam tu

2. 6 orang di hati anda
-> Suami
-> Anak
-> Mak
-> Ayah
-> Mok (mak mertua)
-> Wan (ayah mertua)

3. Anda rasa anda comel?
-> Semua ciptaan Allah comel-comel belaka senyum

4. Single or taken?
-> Taken love

5. Blog yang anda suka?
-> Banyaaaaakk! Suka blog yang tulis santai-santai, tak kira la ditulis sepenuhnya dalam bahasa Melayu, English atau Manglish (Malay-English) sekalipun...janji ayatnya tak berbelit-belit dan tak memeningkan kepala! (yang ni untuk personal blog la, blog yang ilmiah lain pulak)

6. Adakah bilik anda kemas setiap hari?
-> 'Kemaaaasss' sangat sebab ada Safiyyah yang rajin 'mengemas' senyumkenyit

7. Lagu terakhir yang anda dengar?
-> Lagu apa entah yang dengar dalam kereta. Memang tak tahu dah nama-nama lagu sekarang ni, lama tak dengar radio

8. Last text message?
-> Tak ingat la. Handphone tinggal kat Nebraska

9. Last phone call?
-> From beloved hubby

10. Hari terakhir anda menangis?
-> Ni kena tanya suami saya, mesti dia tahu jelir

11. List your 5 favourite colors
-> Pink
-> Purple/violet
-> Peach
-> Turquoise
-> Any soft color

12. Orang terakhir anda berYM
-> Aiyyoo...lama dah tak berYM. Mood untuk berYM hilang entah ke mana. Yang last sama ada Ain Akib atau Huda Sanusi. Dengan 'adik-adik' saya berdua tu je la yang saya rajin YM pun tapi tu pun jarang sekali. Kalau on YM pun selalu buat invisible je

13. Game yang paling anda suka
-> Hopscotch sengihnampakgigi (masa kecik-kecik la, main hopscotch sekarang ni buat gelak dek orang je ihikhik). Banyak game yang saya tak minat terutama bola sepak..ehe. Kalau word games, saya paling suka Scrabble

14. Adakah anda peminat MCR?
-> MCR tu apa?

15. Apa perasaan anda jawab tag ini?
-> Tiada perasaan jelir

16. Anda rasa tag ni best?
-> Ok la, not bad


Saya nak tag anak-anak dara la pulak encem
-> Husna
-> Farhana (rasa macam Farhana dah buat...kalau dah buat abaikan ek Farhana)
-> Hidayah
-> Cik Paro

13 comments:

cheqna said...

salam..

wah..part nanges kena tanya suami tu..hehehehehehe

nway salam ziarah ye

AshAnas said...

hp tinggal kat nebraska? akak gi mana skrg? uh uh, lama tak blog walking nih...

cik paro said...

kite di tag ke???
insyaallah kite akn buat ye sis..

Ummi Hanie said...

salam kak nadiah

ape kaba?

moga2 sihat slalu yea..

skrg musim cuti ye?
tgk izza pun dok travel..best nye u all :p

haha..nice tag..lawak pun ado.hanie dh kena ni tp dok utang xbuat2 lagik

cik oryza said...

yea yea sy dah jawab:P

paij188 said...

lama tak menjenguk...!! bz sgt, selamat bertemu kembali. :)

Ummi Aisyah said...

akhirnya puan nadiah bayaq hutang tag heheh..

Nida said...

Safiyyah rajin mengemas??? hehe... Bagus2... kemas banyak2 kali tau Safiyyah... :)

Ummu Ammar said...

Salam NAdiah..

Favourite colours kita sama la..cuma akak list paling atas warna hijau..

Nadiah Sidek said...

cheqna: hehe. terima kasih sudi ke blog sy :)

ashanas: baru je sampai nebraska :)

cik paro: iye..senang2 nnt jwb la :)

ummi hanie: a'ah, tgh cuti tp kalau kutkan suami akk tak cuti pun..kena mintak cuti..huhu..

cik oryza: slmt ye farhana kali ni :p

paij: slmt dtg kembali! hehe..

ummi aisyah: hihi..sblm hutang menimbun, kena buat la :D

nida: hehe..kemas versi safiyyah :D

ummu ammar: oh, akk suka hijau lg ye..

aLyNnZ said...

bgs gaks kenakan nak dara asyik mak dara jew kena..haha

husna said...

huhuhuhu.
makaseh kak nadiah comel.
nanti rajin husna bt k.
hehehee

boundaries said...

eh eh eh..ada nama huda sanusi la..mcm kenal jer..hihihi