Pages

Monday, January 17, 2011

Air tangan suami #2

Kali ni jom layan gambar-gambar masakan hasil air tangan suami saya *wink*. Masa saya demam seminggu hari tu, suami saya la ambil alih dapur. Saya tak larat nak masak langsung. Buat apa-apa pun tak larat. Terbaring je. Nak-nak selsema menyerang jugak...lagi la saya nak baring je. Tapi masa birthday Safiyyah, Allah pinjamkan sekejap sedikit nikmat kesihatan pada saya untuk sehari tu (yang saya kata demam saya makin kebah). Malam tu suhu badan saya naik balik. Seminggu juga la saya demam dan waktu tu la suami saya tolong masak. Seronok kalau tiap-tiap hari ada orang tolong masak ^_^


Ikan bawal masak 3 rasa. Tak nampak dah ikannya..nampak ekornya je..hehe..


Sambal telur puyuh. Ni saya yang request ^_^. Demam-demam pun boleh request nak makan apa..ehe. Ala, masa ni saya dah beransur pulih dah tapi saje mengada-ngada...hihi. Tak sangka pulak suami saya betul-betul masakkan. Seronok betul! ^_^


Pisang goreng. Bancuhan tepungnya suami saya buat sendiri...dia letak telur la, apa la. Kalau saya, hanya bancuh tepung beras + sikit tepung gandum dengan air je, tak pernah letak telur. Pastu suami saya claim bancuhan tepung yang dia buat sedap :p. Masuk bakul angkat sendiri..hihi..


Ada lagi yang takde dalam gambar...salah satunya: ketam masak lemak! Tak teringat pun nak ambil gambar. Ketam tu suami saya dengan Safiyyah je la yang makan. Saya tak minat ketam. Thank you abang tolong masakkan! Sedap hingga menjilat jari! -> ayat bodek..hihi. Lain kali masakkan lagi ek! ^_^


*Entry pertama yang saya cerita pasal suami saya masak ada di SINI

30 comments:

Chocofiz Fiz said...

sedapnya *____*
p/s : untung ade suami yg boleh tlg..kikiki =p

AshAnas said...

bestnye... shira dh lama tak rasa masakan air tangan hasben shira... dulu ms die keje ngn gomen, slalu gak merasa... skrg ni, mmg tak la. blk keje pun malam...

yatie chomeyl said...

wah, boleh tahan jugakmasakan hubby nadiah ni...lenkali leh la request lagi hehe

Izan Ishak said...

untungnya nadiah...en suami pandai masak macam2. kalau selalu2 pun best apa dilayan bagai puteri kan~

Marsita said...

sedapnye..

Hamizah said...

sedapnya Nadiah..ada untung juga bila demam ye..akak xpenah demam ms pregnnt, biasanya msk labor room brstat demam..hehehe

fawwaznuha said...

untungnya nadiah;)
x demam or sakit berat2 lg..nk tgok pantang nt ada x hubby sy mcm hubby nadiah huhu

maszmadi said...

tengok pon dah sedap.. apatah lagi bila makan yerk..

rajinnyer en.somi masak.. best kan

BIONIC WOMEN said...

hebat jugak cik abang di dpur ek..cik abang sy bab dapur memang serender..tapi kerja lain dia buat..lipat kain, jemur kain tu biasala..

~ yus ~ said...

Wala! hebat suami nadiah di dapur. Menu terangkat tu..:)

deena farhana said...

wah..mantap papa safiyyah massok..hee

♥LOVE2COOK♥ said...

Wahhh sedap2 hubby u masak!!! Love pun tak suka ketam...but my hubby and son suka sgt!!!

Dah lapar tgk all those dishes up there!!! Hehe..

Ummi Salsabila said...

Untungnya Kak nad... Kalo Hubby kita,request, dia beli or bwk kedai je tahu.. Hehe.

Tak aci ek?...;)

~najwa~ said...

seronoknya, dapat bermanja2 ;)

nampak sedap jugak~

Nia said...

syukur la suami ada nak tolong masakkan. harap Nadiah dah sihat dari demam ya..

Lady Lavender said...

dah okay sangat dah tu nadiah. lain kali request la lagi hahaa..

Nida said...

mak uih.. tu dia, nanti boleh bukak cafe kat US tu,,huhu

h4ni3 said...

kalau suruh encik apek saya, dia masak style western boleh la
lauk-lauk kampung, dia masak kat kedai jer!
ekekeke

MAMASYAZA said...

sekali sekala merasa hasil tangan sang suami le pulak kan, asik kita aje yg masak, sampai dah kehabisan idea, tak tau nak masak apa lagi dahhhh...hehehee

husna said...

wah wah.
bakat makin menyerlah.
sila la masak lagi supaya bakat lagi menyerlah kan kak nadiah...
ekekekekk.
jumpa kat mana ketam? segaq dak?

fa10 said...

tu yg seronok bila pregnant or x sihat badan...
dpt layanan 1st class...

thanks vote akak n thanks bg tahu pasal kemenangan tu. kdg2 tu x sempat nak terjah tgk result...

fireflies said...

pandainya cik abe masak.. uwaa telur puyuh tu sedapnya ada jual ek? Akak suka makan ketam tapi kat sini sgtlah mahal...

NzA said...

pndainya masak..."tabik spring"...

kakchik said...

salam nadiah. sedapnya masakan suami nadiah. mesti dia manjakan isterinya yang sedang sarat tu.

kakyong said...

siannya Nadiah.. lama betul demam.. baby okay tak..!!?
bertuah Nadiah & safiyyah, ade chef terpilih... kalo husband kakyong, balik2 dia masak nasi goreng & ikan bilis goreng dgn bawang + kicap... ekkekekk...

Nadiah Sidek said...

chocofiz: mcm lebih kurang ayat yg akak tuju kat fizah masa fizah demam ari tu je :p

ashanas: takpe, husband shira cuti nanti boleh request..hehe..

yatie: tu la..nanti nak request lagi la..eheh..

k.izan: dia tgh rajin,,mau la dia layan request bininya ni..kalau tak, dia buat tak tau je :p

k.sita: kena rasa dulu baru tau sedap ke tak ;)

k.hamizah: bahaya tu demam masa kat labor room

Nadiah Sidek said...

fawwaznuha: selalunya 1st pregnancy mesti dpt layanan mcm puteri dpd suami ;)

maszmadi: tak la rajin pun..dah bininya tak larat nak masak..kena ke dapur juga la dia..hee~

bionic women: tolong buat kerja2 rumah yg lain pun dah cukup bagus dah tu..takde la letih sgt, kan? :)

yus: hehe..'kembang' la dia baca komen ni :p

deena: hehe..sekali-sekala

sis love: sama la..tak minat ketam! ;)

Nadiah Sidek said...

ummi salsabila: ala..kalau kat malaysia..suami akk pun beli kat kedai jugak kalau request kat dia :p

najwa: seronok! ^_^

nia: alhamdulillah dah tak demam dah :)

lady lavender: haha..nadiah dah sihat ni tak tau dia nak layan ke tak kalau nadiah request

k.nida: hehe..belum boleh bukak cafe lagi..

h4ni3: boleh masak western food tu pun ok sgt dah tu ;)

Nadiah Sidek said...

mamasyaza: betul..betul..mmg ketandusan idea nak masak apa

husna: setuju sgt! ehehe. mana ada seafood fresh sini. frozen punya. nak mkn sgt baru beli

k.fa10: pregnant kali ke-2 ni tak dpt layanan 1st class dah..layanan sikit2 je..tak mcm puteri le dah :p

fireflies: a'ah, ada jual telur puyuh kat sini

k.nza: baru belajar jugak tu ;)

kakchik: hehe..takde la dia manjakan sgt

kakyong: alhamdulillah baby sihat je. nasi goreng + ikan bilis goreng pun sedap gak kakyong ;)

nba-Nur said...

Sedapnya sambal telur puyuh tu.. Untung Nadiah.. semua yang teringin suami dah masakkan.