Pages

Monday, May 10, 2010

Happy Mother's Day: Gifts and virtual card

Kejutan yang saya terima petang tadi!


Lepas makan tengahari (pukul 2 dah masa tu), tiba-tiba suami saya kata nak bawa Safiyyah jalan-jalan kat bawah sekejap. Saya biarkan aje la. Tak terfikir apa pun masa tu. Dah habis basuh pinggan, kemas meja dan dapur pun suami saya tak naik-naik. Bila intai keluar...eh...kerata suami saya takde! Nak merajuk le dah masa tu jelir sebab duk ingat suami gi jalan-jalan tinggalkan saya. Dah la sebelum keluar tu kata nak ke bawah je.

Masuk je rumah, suami saya kata, "Nah ummi, Safiyyah ada something nak bagi kat ummi. Happy Mother's Day ummi!"

Terus menyengih sampai ke telinga bila nampak paper bag yang berisi macam-macam benda dalamnya! Hilang terus merajuk sengihnampakgigi


Mug & TJ-MAXX's gift cardMug dan TJ-MAXX's gift card. Ada 20 dollar dalamnya...untuk saya shopping apa-apa kata suami senyumkenyit


greeting cardGreeting card


Ni bahagian dalamnya


Muffins resipes bookNi yang paling saya suka! Buku resipi muffin. Saya suka buat muffin sebab muffin antara favourite saya (suka tak bermakna rajin ye..eheh..). Suami saya kasi buku ni sebagai hint supaya saya lebih rajin buat muffin kot sengihnampakgigi


Resipi Mother's Day muffin pun ada! Esok pagi Abang nak tolong buatkan muffin ni untuk Ayang bagi pihak Safiyyah kan..? senyumkenyit


Terima kasih Abang! Terima kasih Safiyyah! Love both of you lovecium


************************************

Semalam saya call mak saya. Antara perbualan kami 2 beranak semalam...

Saya: Tengah buat apa mak?

Mak: Takde apa...baru nak baca suratkhabar..

Saya: Ooo..

Mak: Happy Mother's Day!

Saya: *terkekek-kekek gelak*

Terbalik pulak. Patutnya saya yang wish kat mak saya, ni mak saya yang wish kat saya! Apa punya anak la ihikhik. Memang tak ingat langsung nak wish. Sebelum call tu ingat, bila call lupa pulak. Birthday ayah saya bulan 4 lepas pun macam tu jugak. Call rumah ingat nak wish birthday ayah tapi bila dah call tu terus lupa! Tarikhnya memang saya ingat tapi tu la..bila call je tak ingat je nak wish sebab duk ralit sembang benda lain jelir.

Dalam keluarga saya, takde la celebrate Mother's Day ke Father's Day ke. Cuma kalau teringat tu, just wish aje. Saya sendiri tak ingat tarikh Mother's Day yang sebenar bila. Tahu pun sebab ramai kawan-kawan blogger buat entry pasal Happy Mother's Day.

Apa pun, jangan kita lupa doakan mak ayah kita setiap hari sudah la. Itu lebih bermakna lagi kenyit


*************************************

Yang ni daripada kak Love:



Thank you sis!


p/s: Happy Mother's Day to all mommies around the world!

23 comments:

aLyNnZ said...

besh nyer nadiah dpt present dr hubby n saffiyah..hubby alynn just wish jerr..kira ok larr kan dr x ingat..hehe

ummumishkah said...

wahh... ada surprise! dapat buku resepi tu.. :)

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

sweet nye
bes kan dpt seperise..ehehe

hepi mother;s day nad!

mamalieyna said...

waaah kejutan yg sgt best nih! ^_^

*happy mothers day..kalo tak salah, mothers day ni jatuh pada setiap ahad minggu ke-2 bulan may..takde fix date rasanya.. :)

ummiaisyah said...

pandai btol husband buat kejutan yek..nway..hepi mother's day..thanx smlm kasi info buat border tu.ekceli dah buat tapi terpaksa edit kat html..huhu..jenuh nak cari tur..

studioukm said...

Happy Mother's Day untuk ibu2 kat sini.....sebenarnya saya pun lupe nak ucapkan kat isteri, yang mana dia tolong ingatkan tapi sebab nak tutup kesilapan saya katakanlah Hari Ibu ni sebenarnya setiap hari......sempat gak dapat idea nak tutup kesilapan tu...

Wasatiah Gurlzz said...

slmt hr ibu!...hahahaha

Syigim said...

alalalalaaa...nk nangis baca entri ni sweetnyeee....dah la si ummi tu dah nk merajuk! hihihi..

enjoy ur presents!

♥LOVE2COOK♥ said...

Wow, that's so sweet of Ur Hubby ya! One day Safiyyah akan pergi belikan gifts for U on herself...;)

Suka bake muffins ye Nadiah...love blm start lagi...hehehe!

Thanks for accepting the card dearie. Happy Mother's Day! ^___^

fahima_azira said...

wow so sweet...
love surprise like this!!

'atiqah said...

sweet! =)

husna said...

wah.
bestnya dpt hadiah dr org2 kesayangan kak nadiah.
sweet sweet. pinky.

hepi mothers day tuk kak nadiah!!

dan juga tuk semua mothers kat sini.

NURUL IZZA said...

happy mothers day..seronokla pi jenjalan amik angin aka shoping.hahaha

p.s: rsnya 9 mei tapi ada stgh org bgtau 1 week bulan mei.xtaula mana yg betul

qaseh mas said...

salam sis nadia
cuantiknya kad tu.")
moga kita menjadi ibu yang sejati ...

sarahfazalul said...

kak nadiah, sweet likes sugar (^^,)

happy mother's day sis

temp. housewife said...

Happy Mother's Day to u Nadiah. mmg kena rajin buat muffin lps ni. senang je bukan susah pun.

fireflies said...

wah happy mom's day.. bestnya dapat hadiah.. lepas ni kene rajin buat muffin lah.

anak sy yg kecik bwk balik kad happy mother's day.. yg kakak dia pulak ckp nak buat kad tp tak buat buat.. ayah dia just wish.. tp sy tak kisah sgt ..sambutan hr ibu ni sebenarnya.. Tapi kalau besday saya husbnad sy lupa mmg la ..tak boleh heheh..

nza said...

selamat hari ibu, semoga menjadi ibu yg trbaik utk safiyyah.....

So sweet...ha, tu tandanya hubby suruh wat muffin la tu...

Nadiah Sidek said...

alynnz: takpe, ingatan tu lebih penting ;)

ummumishkah: mmg surprise betul

ibu rafiq: yup, best kalau dpt surprise mcm ni ;)

mamalieyna: ingat2 balik mcm tu la..takde fix date, jatuh pd hari ahad minggu ke-2 setiap bulan mei

ummiaisyah: oh, kena edit html juga ye? sy edit kat situ je photo border color tu je

studioukm: bijak..bijak..eheh..

wasatiah gurlzz: tq!

syigim: si ummi mmg kuat merajuk! :p

love: tak sabar nak dpt kad/present dpd safiyyah..hihi..

Nadiah Sidek said...

fahima: akk pun suka juga! :D

'atiqah: ^^

husna: tq husna!

izza: happy mother's day to you too!

qaseh mas: insyaAllah mdh2an hendaknya

sarah: tq sarah!

temp.hw: mmg tak susah tp tu la, angin rajin tak selalu dtg :p

fireflies: betul..betul! lupa hari ibu takpe lg, jgn lupa birthday sudah..hehe..

nza: ameen..

yatie chomeyl said...

bestnya dpt gift siap berbalut kotak cantik lagi ;)

kakyong said...

nadiah,\pasni leh la share rsepi muffin yg senang2.. heheh

ummuabdullahsyaakir said...

sweetnya momment ni lagi2 tang dapt hadiah tu hehe..

Buat akk,tak trlmbt lagi nak wish slmt hari Ibu..sbb hari2 adlh hari ibu ^_^