Pages

Sunday, May 30, 2010

Spring: Indah berwarna-warni (part 2)

Masih mood Spring lagi love. Gambar-gambar bawah ni saya snap sebulan yang lepas. Gambar basi takpe kan...tak jejas apa-apa kan senyumkenyit. Nak buat entry ni tak terbuat-buat sampai terlupa. Ni baru teringat balik. Jom cuci mata kenyit.


Ni bunga depan rumah. Dah gugur dah pun bunga-bunganya. Sekejap je berbunga. Tulip pun memang takde dah. Tulip lagi kejap je berbunga


Bunga pink tu pun takde dah. Gambar ni dan gambar atas tu suami saya yang snap


Macam bunga pengantin pulak. Yang pengantin perempuan duk pegang tu








Bangunan belakang tu library










Tengah jalan-jalan kat sini, ada sorang budak lelaki (yang saya tulis 'the boy' tu) tiba-tiba datang kat Safiyyah nak peluk Safiyyah. Menangis Safiyyah. Budak lelaki tu rasanya lebih kurang baya Safiyyah je, selalunya Safiyyah suka berkawan dengan budak-budak lain tapi agaknya masa tu Safiyyah terkejut sebab tiba-tiba je budak lelaki tu datang dekat dia nak peluk ihikhik






Rehat kejap kenyit


Close up




Duduk tempat lain pulak






Saya suka tengok bunga ni. Kombinasi warnanya kot yang buat saya tertarik






Model bunga-tanpa-rela sengihnampakgigi

23 comments:

deena farhana said...

aduhai..mmg muka safiyyah gak laaa yg paling comeiii!

ummikhayra said...

bunga itu sungguh cantik... subhanallah... bila la berpeluang untuk tengok keindahan ciptaan Allah tu... hehehhe yang penting...... safiyyah lagi comeiiiiii dengan pipi bam bam dia tuh... :P

makcikrehan said...

Subhanallah...cantik sungguh. bertuah nadiah dapat merasa tgok negeri org kan...

p/s : model bunya tanpa rela tu comelnya... pipi montel kemain!

Za's said...

kak nadiah ni pandai gak snap gambar rupenyer...akk buat la gambar close up bunga banyak2...buleh sy wat wall paper + promosi blog akk sekali,..hehe

Izan Ishak said...

muka safiyyah ni cool je. suka tgk bunga2 ni semua...sbb kat malaysia mana ada camni kan...

aLyNnZ said...

eeii cantiknyer bunga2 nie..geram lar..model bunga nie pun kiut..sgt comei wif her headband..cute cam chinese..

Sari said...

aduhai, nengok gmbor pun dah rasa lawa, nadiah yg tgok live lagi la bestkan...rasa mcm nk jenjln kat situ smbil pegang bunga n angin pun tiup2 manja kat muka...lalala

Nida said...

seronoknya.. sana dah spring sedangkan sini dah mula masuk musim winter..huhu

cik paro said...

comelnya...
post ke malaysia satu!!

Suhana Shahril said...

Bam bam nya cik safiyyah ni.Geram tgk pipi..model ni tak tengok kamera laa..

kakyong said...

alangkah bagus nya jika laman rumah ku dipenuhi bunga2 seindah ini..

diari alya said...

cantik2 bunga kat sana. segar bugar

the boy tu mesti geram tgk saffiyah yang comel dan cool, tu yg terus nak peluk.... (geram gak tgk pipinya yg tembam tu)

hebatkan, anak malaysia...

Confession of a Coffeeholic Mama-Miya said...

its nice to see the colorful landscape. we r going into a bleak winter, so i & miya kena lah pakai baju cerah2 utk ceriakan diri. :D

cute sgt model bunga tu. pipi sama kembang dgn bunga......hihihihihi

Chik Na said...

wah cantik cantiknya bunga-bungaan.. especially pokok cherry blossom tu.. nanti nak cilok lah satu dua gamba kat blog nadiah nih..boleh yer

husna said...

hahaha..
lawak la baca cerita safiyyah kena peluk secara mengejut...
safiyyah comel sangat... pipi tembam!
cantik la semua bunga... syoknya permandangan depan umah kak nadiah.. sejuk mata memandang...

ummu said...

salam sis
subhanallah,bunga pink tu ,purple suma aada.geramnya...

tiba2 terselit dara nan seorang yang comel di celah kuntuman bunga yang mekar...comeiiiiinya.kalau dekat mesti dah jadi mangsa buli anak2 akak yang teringin baby girl.:)

NUR said...

Salam...

Bunga2 yang cantik ditambah pula model yang comel dan tembam...Gerammmnya.

Ummi Aisyah said...

indahnya ciptaan Allah..Subhanallah

CatlinaFly said...

kalau ku ada boboy ,bak kusunting safiyyah si bunga yg comel hehehe

Nadiah Sidek said...

deena: dah muka safiyyah je pun kat dlm gmbr tu :D

ummikhayra: mana tau 1 hari nnt nini pun berpeluang gi tmpt2 mcm ni :)

MR: sblm ni tak pernah sangka pun dpt ke luar negara :)

za's: belum blh dikategorikn sbg pandai..masih belajar lg teknik photoshoot ;)

izan: a'ah, kat malaysia kalau nak tgk kat tmn2 bunga la kot

alynnz: danish pun mcm comel chinese jgk :D

sari: meh kak sari terbang ke sini ;)

nida: takpe kak, winter berakhir jgk nnt ;)

cik paro: gmbr bunga blh la nak pos..ehe..

suhana: tu la dinamakn model tanpa rela..hihi..

Nadiah Sidek said...

kakyong: mmg cantik kalau keliling rumah ada bunga wana warni tu

diari alya: bunga mmg segar tapi sekejap je pastu gugur..huhu..

mama miya: have a great winter! hehe..

chik na: ni kena bayar royalti ni..hihi. gurau je..ambil la..utk chik na, free of charge ;)

husna: hehe..tu la, akk pun tergelak tgk gelagat diorg berdua

ummu: oh, anak2 akk semua hero ye. ada rezeki nnt dpt girl pulak, insyaAllah :)

nur: geram kat bunga ke kat model bunga? :D

ummi aisyah: ciptaan Allah mmg cantik

catlina: apakan daya...impian tak dpt jd kenyataan..hihi..

nza said...

xthn tgk...rasa nk jerrr terbang ke sana skrg...

boundaries said...

lawa semua gambar tu k.nadiah terima kasih^_^termasuk la model bunga tanpa rela...hihihihi

Teringin nak ambik gambar2 macam tu^_^cuma setakat ni hanya mampu ambik gmbar penyakit pada buah jer..hihih gambar yg xde org nk tgk..hihihi