Pages

Tuesday, May 25, 2010

Isu kasut Crocs?

Baru-baru ni timbul pulak isu pasal kasut crocs. Rasanya ramai kot tahu pasal ni. Benda-benda macam ni cepat tersebar, baik melalui emel, Facebook mahupun blog. Dunia IT la katakan. Ustaz Hasrizal pun ada sebut sikit pasal isu ni. Saya takde nak ulas apa-apa, baca je la ye perbincangan di bawah ni:



22 comments:

Nia said...

eh,..logo Crocs tu mcm kalimah Allah? Hmm,..nak kena pegi check.

makcikrehan said...

baca sini baru tahu... hurmmm...sedang berfikir lagi....

Syigim said...

nadiah, baru tau psl ni. agree dgn "mengada2kan benda yg takde" buaya kat kasut crocs pun jadi isu. toloongggla 'kaji' benda2 lain yg byk lagi bawak manfaat drpd menkaji "apakah logo2 jenama yg ade sekumit rupa mcm nk hina islam, mari mari kita cari!" xde keja lain ke.

btw, lawak psl boikit 't' pada hang tuah tu. :)

deena farhana said...

hmm...sy da tgk logo crocs tu..crocs ni keluaran sape ye? xtau lak sy...klu tgk tu, mmg la nmpak serupa kalimah Allah...wallahua'lam...klu btl ada niat tersirat beberapa pihak utk sgaja memburukkn nama Allah, sgt xpatutla..tp jika itu hanyalah rekaan logo semata2 dan xde kaitan dgn niat timbulkan apa2 ketegangan, maka kita harus bersikap lebih rasional..

deena farhana said...

kdg2 kita ni sensitive pd benda yg terlalu kecil mcm tu..anyway pesan sy, berpadalah dlm membuat sbrg spekulasi..ada benda yg perlu kpd sensitiviti kita sbg umat Islam dan ada benda yg hanya menguji sikap rasional kita sbg Umat Islam juge....

Jiji said...

Haih.. ada ada saja... heheheh

lydzar said...

salam, saya link kan entry awk dalan entry saya yer :)

Chik Na said...

tak tau plak pasal isu logo crocs nih... dah puas telek..tapi tak nampak macam yg dikata pun...

maszmadi said...

hish.. macam2, tp btul ker?? hurmmmmm

sarahfazalul said...

masa dapat email pasal tu, terfikir-fikir perlu ke teliti sampai macam tu walhal ada banyak lagi benda lain yang harus ditelitikan. persoalanku terjawab =)

p/s: kak nadiah, send my hugs n kisses to safiyyah

fa10 said...

belum pernah beli crocs lg, logonya x pernah tgk.... mujur tahu apa itu crocs. hohoho.
x der crocs, crocodile pun boleh kan? kan? kan?

athirahariffin said...

akak..mintak izin copy untuk dishare di blog saya..

qaseh mas said...

salam Nadiah
erm,tak tau nak komen apa.sebab tak tengok lagi.cuma sedihlah kalau benar.buat yang terbaik, yang tak menimbulkan rasa was-was....
rindunya pada Nabi kita kan...

nza said...

xtau la pulak....baca n3 nie br tau....

Anonymous said...

mintak izin utk linkkan n3 ni ye XD

Nadiah Sidek said...

nia: tak payah check la nia :)

makcikrehan: fikir apa tu MR?

syigim: tu la, sampai mcm tu sekali ditelitinya

deena: yup, kita ni sensitif tak kena tmpt kdg2

jiji: hehe..

iydzar: sila..sila.. :)

chik na: entah la kak...nadiah pun tak perasan

Nadiah Sidek said...

maszmadi:

sarah: akk nmpk logo tu kat FB la..terfikir jgk mcm sarah fikirkan. rasa mcm isy, sampai mcm ni sekali ke kena teliti?

fa10: sy pun tak pernah beli crocs lg. crocodile pun blh la kak. hehe..

athirahariffin: sila..sila.. :)

qaseh mas: mmg sengaja sy tak letak logo tu di sini sbb nnt yg tak perasan pun tiba2 blh ternmpk kalimah tu

nza: belum sampai kot forwarded emel psl ni

anon: sila..sila.. :)

Nida said...

lain orang lain pendapatnya.. mana yg elok kita ikutlah sahaja selagi tak melanggar syariat Allah

Niza said...

macam2 isu zaman sekarang yea... ish3.. wallahua'lam

izwan said...

minta anda semua boleh check link ni..dan sama2 lah kita fikirkan dan renungkan..terima kasih...

izwan said...

http://www.arrivals.technocrazed.com/

Reid said...

Tak payah imiginasi tinggi sangat, mana ada orang tulis kalimah Allah, alif dan lam bercantum? dan atas ha ada sabdu? rujuk balik tulisan jawi