Pages

Tuesday, July 20, 2010

Iris Garden

Gambar-gambar bawah ni diambil 2 bulan lepas (14 dan 18 Mei) di Iris Garden. Saya terlupa langsung pasal gambar-gambar ni. Minggu lepas masa nak send gambar pada mak saya, baru saya 'terjumpa' balik gambar-gambar ni. Kesemuanya adalah bunga iris yang berlainan jenis dan warna yang cantik-cantik belaka..subhanallah..


Macam biasa la...si kecik ni jadi model-tanpa-rela..ehe..








Menyelit gak si kecik ni ^_^
































Ummi pun nak menyibuk jugak! Ehe..

25 comments:

Ina Hashim said...

subhanallah...cantik sungguh bunga2 tu

btw, pic terakhir tu nampak umminya cam budak sekolah jek..mudaa youuu

Syigim said...

bunga iris ye. first time dgr hihihi...cantik sgt...mcm orkid sket. agree dgn ina hashim, nadiah mcm budak form 5 je dlm gamba last tu hihihihiih... comey je :)

Norhayati Ahmad said...

cantikkkk bunga dan tuannyer...hehe...poslah bunga kat kak yati satu...

Alimaz-Kembara Terasing said...

subhanallah....indahnya ciptaan Allah......itu saja yg dapat saya ucapkan....

Jiji said...

nak menangis tegk bunga tu!!! cantik gila!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

aLyNnZ said...

oo cenggini bunga iris rupenyer..lebih kurang cam bunga raya..tp warna nyer cantik lebih cantik dr warna bunga raya..

matching lar dgn warna baju saffiyah yg warna ungu..bulat lar saffiyah skrg..

nadnye said...

suka.. sukanya bunga tu.,cantik. model2nya pun comel2.. hehehe

KakAsma said...

Ya Rabbi..Nadiah..sangatttt mengujakan..cantik sungguh..yang last tu lagi cun..hihihi

MAMASYAZA said...

memang cantik betul bunga2 tu...bertuah nadiah berpeluang menikmati kecantikan disana

idasm said...

begini rupanya bunga iris yea. cantiknya nadiah....
safiyyah pun mcm biasa, comel n cute..
setuju jugak ngan diorang, nadiah nampak cam budak sekolah...

fa10 said...

Cantik la...
antara bunga yg tiada di sini

mama zharfan said...

cantik sgt!!! kagum dgn ciptaan Ilahi :)

Nia said...

owh, cantiknya bunga Iris, macam mana agaknya baunya ya?

tak tau kenapa, terbayang2 bau bunga lily pulak bila tengok iris?

ibu_Arifa said...

baru tau rupa bunga iris ni..dok dengar nama jer..
suka sgt tgk pic safiyyah menyelit kat tepi hujung tu..comel sungguh tgk dia tersenyum..mcmbetul2 dia nak "menyelit" jer gaya tuh..

untung nyer kamu safiyyah..kecik2 dah merantau kat negara org.

Ummi Salsabila said...

gamba safiyyah pun makin byk eh.huhu.
yg penting,sentiasa comel! cntik gmba duk kt tgh bunga2 tu

Ammi Sara said...

Subhanallah..so beautiful ciptaan Allah.the flowers and the little girl of course :)

husna said...

cantiknya kak nadiah.
eh. cantiknya bungaaa..

dbalkis said...

cantik btol bunge2 tu semua...memang best kan waktu summer, saya tak pernah merasa summer di negeri orang. kalau pegi asyik winter or autumn aja

Ummi Aisyah || Cik Yah said...

memang cantik!!baru tau camni rupenya bentuk bunga iris

tini said...

subhanallah, kebesaranNya di mana2. rasa happy je tgk bunga2 tu semua :)

Nadiah Sidek said...

ina hashim: hehe..dah mmg saiz bdk sekolah pun kak :D

syigim: form 5 ye? bkn form 3? ekeke..

kak yati: sekuntum = 50 dollar. sanggup ke kak yati? ehehe..

alimaz:yup, hanya Dia yg layak dipuji :)

jiji: tsk..jgn la nangis jiji..nnt takde sape nak pujuk..ehe..

alynnz: safiyyah tu dlm gmbr je nmpk bulat :p

nadnye: model2 penyeri gambar kan akk kan? hehe..

kakasma: yg last cun sbb ada tmbhn model ye? ehe..

mamasyaza: rezeki kak :)

idasm: cantiknya nadiah? bkn bunga ye yg cantik? hehe..

Nadiah Sidek said...

fa10: sana takde bunga iris ke?

mama zharfan: me too! :)

nia: lily? lain la nia :)

ibu arifa: tu la, mcm ye je dia menyelit :D

ummi salsabila: nak buat mcm mana..safiyyah jd model free ummi papa dia..ehe..

ammi sara: hehe..tq kak!

husna: akk cantik?? tq husna! ekeke..

dbalkis: spring best lg sbb cuaca nyaman je. summer best gak cuma agak panas, jd malas nak bersiar2 :p

ummi aisyah: ;)

tini: akk happy, nadiah pun happy ;)

Ummu Ammar said...

Uniknya bunga iris ni..macam2 colour ada..Subhanallah!

Izan Ishak said...

Subhanallah...semua bunga2 tu cantik sangat. 1st time tgk rupa bunga iris lah kat sini nadiah.
**mcm biasa nak jugak cakap safiyyah sgt comelllllsss!!!! ummi dia pun comel jugak~~~ ngeeee~~~

kakyong said...

ini rupanya bunga iris... tgk mcm orkid @ anggerik pun ada..

setiap kali tgk safiyyah.. semakin geram.. geram nak gomol pipi dia... hehehe...