Pages

Monday, July 26, 2010

Karipap pusing sulung

Ni karipap pusing saya yang sulung!


Ok la kan untuk percubaan pertama? ^_^ Saya buat karipap pusing ni semalam. Tiba-tiba je teringin nak belajar buat karipap pusing. Selama ni buat karipap biasa je. Belajar dari internet je pun. Banyak rupanya step nak buat karipap pusing ni. Leceh la sikit. Kalau saya nak jual karipap pusing, saya jual seringgit seketul la...saiz kecik-kecik! (confirm takde orang beli! eheh..)

Saya takde la puas hati sangat tapi ok la bagi saya yang pertama kali buat karipap pusing. Yang penting, lidah suami saya kata sedap. Lidah orang lain belakang kira :p. Takpe, lain kali boleh improve lagi. Err...kena tunggu angin rajin datang dulu la! Bulan depan ke...tahun depan ke...hihi..

26 comments:

Tirana said...

Karipap pusing ni memang sedap tapi nak membuatnya tu...banyak step... Cantik aje kak tirana tengok karipap pusing nadiah..hehehe..boleh jual tu.

AshAnas said...

cantik la kak... rajinnye... blh ajar shira plak...

nadiaizzah said...

nk blajar jgk.....

Ina Hashim said...

lamanya tak buat karipap pusing...hemmm...

[-suziey-] said...

wohoooo terrornya..cantik n menarik je nmpk//sgt menggermari kuih karipap..especially pusing2:D

Alida Ali said...

Sedapnya...nampak kemas je pusing dia...tiba2 teringat karipap MIL...

Izan Ishak said...

clap...clap...clap...!!
bestlah nadiah karipap pusing ni. mmg rumit nak buatnya. kak izan pun tak penah lagi nak buat yg pusing2 nih.

**ada masa nak cubalah buat...tp bila ye?

Hamizah said...

sangat cantik..tahniah

Ummu Ammar said...

Nadiah..Dah lahir karipap pusing sulong Nadiah..akak belum lg..tak tahu la bile..nak mkn beli jer..hehehe

Sari said...

first time buat dah chantek cenggini kira ok sgt la tu sbb mmg remeh skit nak buat pusing2 tu..klau dpt inti ubi keledek lagi beshh..tahniah nadiah, pasni gerenti lagi rajin punya...aminnn

Ummi Aisyah || Cik Yah said...

nampak macam sedap je...nanti leh wak stok untuk kue raya taun ni yek nadiah

kak mas said...

syabas.. jadi jugak karipap pusing ye.. mesti sedap tu. sedap di tekak abang pun dah cukup dah sbnrnya.. :)

sweetsal said...

sedapnya karipap pusing tu, nampak menjadi tu, pusingan tu memang cantik dan terletak..kelas gitu..

ibu_Arifa said...

percubaan pertama pun dah cantik dan sedap mcm tu..kalo dah terer nnt leh buka gerai lah kat sana..hihihi

Chik Na said...

dulu masa bujang selalu tolong housemate buat karipap pusing jual

idasm said...

tahniah nadiah. cantik je karipap pusing tu akak tengok. mmg byk step nak buat karipap pusing ni.. leceh sikitkan. tp dh jadi, puashati.. hehe

Nadiah Sidek said...

tirana: tu la kak..byk step. nadiah buat sampai sakit2 pinggang sbb lama sgt berdiri :p

ashanas: akk pun belajar dr interbet je shira..hehe..

nadiaizzah: cuba la..letih sikit tapi bila dah siap rs seronok ;)

ina hashim: buat kak..jgn tak buat. nnt pos kat nadiah sikit..eheh..

suziey: sy pun suka karipap! ;)

alida ali: mesti sedap karipap yg MIL buat :)

izan: bila2 masa senang cuba la kak izan..mesti anak2 suka ;)

hamizah: hehe..tq!

Nadiah Sidek said...

ummu ammar: hehe..kat sana takpe la kak..blh beli. sini mana ada peluang tunjuk2 :p

sari: nadiah tak minat pulak inti keledek..suka inti kentang lg

ummi aisyah: kuih raya?? ehehe..baik buat kuih lain je la..tak sanggup :p

kak mas: yup, sedap di tekak suami dah ok dah ;)

sweetsal: yg tak brp menjadi pun ada jgk kak..hehe..

ibu arifa: alahai sape la nak beli kalau jual kat sini..melayunya ada brp kerat je..hehe..

chik na: wah, bagusnya jual

idasm: a'ah, leceh sikit kan kak tapi bila dah siap tu rs happy ;)

Ammi Sara said...

nak try lah nanti,mcm best je :)
kalo jual seringgit 1 kicik2 takmo belilah, hihi..tak puas! baik buat sendirik :D (kalo syaik tgk ni comfirm dia ajak ammi buat dan dan tu jugak, huhu..)

Za's said...

kak nadiah, kenape sy tak nampak dia punya yg lipat2 tu? (panggil ape ntah, bunga karipap?) ehem..ehem...mesti tak brape jadi..ahahha

Kamalia said...

salam nadiah..uwaa..nak jugak karipap nih..xpenah buat karipap pusing..rs cm xteror je nak memusing..lgpun,xpandai nak kelim tepi die..nesti huduh jadi kuih tu nnt..:D

p/s:yg ayam goreng kepsi tu,mmg kn goreng dlm myk penuh..kot nak senang,goreng dlm periuk kecik,jd myk tu jd byk..:D

Amirul Faiz Abd. Razak said...

Wah, pandainya kak wat karipap pusing. Belajar dari internet jer? Memang terer lah. :)

kakyong said...

tahniah.. nadiah...

kakyong la ni mals nak buat karipap.. buat inti karipap jer.. anak2 pulun makan inti sampai licin...

kalo buat karipap, kulitnya dibuang jer...

Lin said...

okla for the 1st timer.cun ape karipap nadiah tu.hai sya ni lom tentu menjadik klu wt karipap.kekeke..bape kali tah berguru ngan mertua asyik lupa ja.. :D

Nadiah Sidek said...

ammi sara: ala..beli la kak..beli la.. :p

za's: takpe..takpe..tunggu la akk dah terer..nnt akk tayang2 kat ija. pastu tak nak bg ija rasa :p. cuba ija buat..tgk jd ke tak jd..ehehe..

kamalia: takde la ssh sgt nak mengelim kak. kalau dah dpt stepnya, cepat je siap kelim. nadiah awal2 dulu tak reti gak ;)

amirul faiz: a'ah, belajar dr internet je. dulu duk malaysia tak nak belajar, main tunjuk je :p

kakyong: la..peliknya anak2 kakyong. selalunya budak mkn kulitnya je..inti dibuang (mcm nadiah kecik2 la..ngee~)

lin: hihi..takpe2, lain kali cuba lg..mesti jd ;)

boundaries said...

Tahniah......pandaikan huda ajar akak...hihihi